Direktlänk till inlägg 13 november 2010

Socialdemokratin har kommit till ett vägval.

Av tommy norum - 13 november 2010 13:33


S-eliten är en snobbig adel är rubriken i Sakine Madfons krönika i expressen.

Folkpartiet har tagit röster från arbetarföräldrar som tröttnat på flumskolan.

Småföretagare och städare oroliga för att bli av med rut-jobben, lyssnar hellre på Centerpartiet. Sverigedemokraterna lockar till sig arbetarkillar. Om inte fler skall fly gäller det att framtida s-ledningen inte beter sig som en snobbig politisk adel. 


Ord och inga visor om Socialdemokraternas sätt att försöka nå 

de stora väljargrupperna i nästa riksdagsval.  Socialdemokaterna har glömt bort 80 % av väljargrupperna när de fokuserar sig på sjukskrivna och arbetslösa och där de framstår som ett parti som tror sig ha rätt till arbetarnas och svenska folkets inkomster genom att ta ut skatter långt ifrån vad medborgarna anser skäligt för att uppnå Socialdemokarternas politiska mål. 

 

Ett faktum som nu utspeglar sig i medias rubriker där framstående Socialdemokrater har åsikter om hur framtidens politik skall utformas för att få tillbaka förtroendet. 


I Åmål har Socialdemokraternas jordskredsseger i kommunalpolitiken nu kommit på pränt genom en ny organisation där både gammalt och nytt representerar den nya politiska organisationen.


Det som slår mig är sammansättningen,  fack och kommunalanställda har en dominerande roll i beslutsfattandet.

 Man kan ju hoppas att de utvalda skiljer på sin roll som företrädare för kommunanställda och arbetskamrater och det de är valda på, rollen som representant för kommuninnevånarna där deras bästa är det som gäller i alla beslut.


Ser man en tendens till att försöka tillgodose sina civila intressen före kommuninnevånarnas så kommer det garanterat att ge utslag i nästa val.


En svår balansgång som  väntar Socialdemokraternas talesman Michael Karlsson

när han får stå till svars för alla obekväma beslut som erfordras i den ekonomiska verklighet och som på ett eller annat sätt kommer drabba en del av sina forna arbetskamrater. En faktum som han i sin roll som oppositionsråd inte på samma sätt behövt ta ansvar för tidigare. Välkommen till verkligheten får man väl säga efter alla klavertramp med olika förslag som kommit från Socialdemokaraterna under åren, långt ifrån den verklighet som existerar utanför Stadshuset.


 
 
Ingen bild

Bluesbr@msn-com

13 november 2010 23:38

Tro nog att socialdemokraternas politiska mål håller i længden om man børjar att jæmføra med dom fyras kortsiktiga strategi.Betalar hellre en høg skatt och får något før den æn som nu. Moderater får nog læra sig skilnaden mellan bidrag och førsækring eller ær ni før dumma før att klara av det.

 
ingo

ingo

18 november 2010 17:51

nu har vi fått ny reskim i stora åmål nu kommer allt att lösa sig är vi åmåliter ju jävla dumma så vi tror på det hi hi

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards