Direktlänk till inlägg 29 oktober 2015

Sent skall syndarna vakna.

Av tommy norum - 29 oktober 2015 07:00




Kan någon förklara varför så många sympatiserar med Sverigedemokraterna? Jag har ännu inte förstått detta säger Gunnar Fredriksson i Aftonbladet.


Grunden för deras idéer är ju 1) de tycker inte om utlänningar, i varje fall med visst utseende, och 2) de vill krossa den svenska, demokratiska parlamentarismen. Åsikterna påminner om tyskt 20-tal, när Weimar-republikens parlamentarism angreps, ofta med våld, både från vänster, kommunisterna, och från höger, nazister och andra högerextremister och så kallade frikårer jag undrar: även om SD:s sympatisörer inte kan mycket om historia eller än mindre om politisk ideologi, så vet de väl vad de röstar på. .Jag har aldrig träffat någon som stöder SD skriver Gunnar Fredriksson.


Det är väl ett bevis på att Gunnar Fredriksson kanske inte rör sig ute i verkligheten för enlig den senaste opinionsundersökningen så var det ca 20 % som tänkte rösta på Sverigedemokraterna om det vore val nu och i hans egen hembyggd nere i Skåne så var det 30 % som röstade på partiet i det senaste valet.


Gunnar Fredriksson fortsätter sin analys : . De skriver sällan tidningsartiklar för att förklara sig och de flesta kan väl inte skriva, men de snackar ju, vitt och bett. Vi vet att deras bildningsnivå är under genomsnittet och att fler män än kvinnor men i övrigt är mycket dunkelt, åtminstone för mig.


Det är väl bara att konstatera att Gunnar Fredriksson inte bara har förutfattade meningar han tycker sig tydligen stå över en del medborgare förstår vi med det uttalandet där han direkt klassar 20% av de röstberättigande som dumskallar som inget förstår.


Gunnar Fredriksson fortsätter: Det tog sin tid innan humanism, upplysning och demokrati blev levande ideologier. Nu har i varje fall svensk parlamentarism klarat en kris, trots SD:s försök till sabotage. Vi får väl samla oss och lära läxorna igen, samma gamla lärdom på nytt.

Men varför stöder så många de så kallade Sverigedemokraterna frågar sig Gunnar Fredriksson ?


Kanske är det så Gunnar Fredriksson att gräsrötterna har en annan syn på den verklighet de lever i. Dö är död, det kanske inte riktigt gott hem på alla ställen det som de flesta uppfattade som ett hot mot demokratin och svensk parlamentarism. Medan Gunnar Fredriksson är kvar vid andra världskriget för att skaffa argument för sin sak så finns det andra på Aftonbladet som har en mer nyanserad syn på vad som händer.


Johan Hakelius skrev nyligen i sin i Aftonbladet om hur den svenska åsiktskorridoren kan svänga:


”Ståndpunkter som för bara någon månad sedan ansågs ligga nära gränsen för det anständiga, finns nu i den mitt som sex partier har enats om. Ansatsen är tydlig: strömmen av flyktingar måste fås att avta. Det går inte att fortsätta så här särskilt länge till.


Vem har i år påpekat den självklara insikten i politiken om inte Sverigedemokraterna. ?


Johan Hakelius fortsätter

:Det är nästan magiskt och mycket svenskt. Plötsligt viker korridoren av. Det som var suspekt att säga för någon månad sedan, är plötsligt sunt förnuft i åsiktskorridorens mitt.

Skiftet föregås inte av någon fri, frejdig och öppen debatt. I offentligheten pågår snarare arbetet med att hålla ned, brännmärka och förtränga in i det sista. Det är under ytan förberedelsen sker. Där växer insikterna om vad som är ohållbart och orealistiskt.


Tänk vilket spott och spe som kommit ur våra politiker i retoriken mot Sverigedemokraterna men där man nu börjar inse att man måste ändra riktning på politiken inte från utan närmare.



Johan Hakelius fortsätter:

Under ytan har ”öppna våra hjärtan” sedan länge skrivits av som naiv studentpolitik. Men ingen vill ensam spräcka fasaden. Bit för bit rivs i stället hela huset bakom fasaden, som får stå kvar. Så kommer det avgörande ögonblicket. På en given signal faller den gamla fasaden. Bakom den finns redan en ny. Den ser ut att alltid ha stått där. I ett slag är allt ändrat. Politiker, journalister, alla, följer med.” (---)


Alla utom Gunnar Fredriksson  för han är fortfarande kvar i andra världskriget och det vi klarade då det skall vi klara nu. Han börjar bli ensam i sitt korståg mot Sverigedemokraterna när nu till och med våra etablerade politiker börjar inse att de varit ute och simmat på djupt vatten alldeles för länge .


Johan Hakelius fortsätter

En aktuell illustration är hanteringen i Malmö av ett illegalt läger för EU-migranter. Det ska nu bort. Utan någon nämnvärd kritik. Jag var nyligen i London. Inte en tiggare i sikte. Så var det inte för något decennium sedan.

En engelsman jag känner väl sedan länge svarade på min fråga om hur det kom sig:-Det är förbjudet att tigga. Skulle någon försöka kommer polisen. Det är inte bara i Sverige det finns åsiktskorridorer som svänger.


Så frågan som Gunnar Fredriksson ställer i sin artikel varför man stöder Sverigedemokraterna. Kanske är det så att de ligger ett steg före och har svårt att inse varför våra politiker hårdnackat fortsätter en invandrarpolitik som leder oss i fördärvet.


Vilka alternativ finns det när ingen vill lyssna ?














 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

29 oktober 2015 07:59

Sverigedemokraterna växer även i Åmål.

Nu är det bestämt att vi ska bilda en arbetsgrupp även i Åmål. Denna arbetsgrupp skall sedan arbeta fram mot att bilda en Sverigedemokratisk kommunförening i Åmål.

Vidare är preliminärt den 20 november 2015 spikat för ett initierande möte dit samtliga medlemmar inom Sverigedemokraterna här i Åmåls kommun kommer att bjudas in.

Jag vill uppmana alla som gillar Sverigedemokraternas politik, och få till en förändring på riktigt, att ansöka om medlemskap i Sverigedemokraterna.
Gå in på https://formular.sd.se/sd/medlemsansokan/ och fyll i din ansökan.

Med vänlig hälsning
Dag Blomqvist
Ånimskog
070-5086166


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards