Direktlänk till inlägg 25 september 2017

Politiker välkomna till verkligheten.

Av tommy norum - 25 september 2017 07:00


 Det här var infört i bloggen år 2012.



Välkomna  till verkligheten får man väl säga när nu våra fritidpolitiker börjar förstå att man inte längre kan snylta på skattebetalarna hur länge som helst när man blir av med sitt förtroendeuppdrag.


Vi har i ett tiotal år försörjt 3 st fd kommunalråd med pensioner med månadssummor som de flesta pensionärer inte ens kommer i närheten av trots att de arbetat till 65 år.

Kommunalråden Ulla-Britt Johansson (c ) , Jan -Evan Mollwing ( S )  fick sina  pensioner med utgångspunkt från ett trixande med arbetsinsatsen i kommunens tjänst som fritidspolitiker där man blandade friskt mellan vanliga uppdrag och sin korta tid som kommunalråd för att få till en tjänstetid som blev förutsättningen för sina gynnsamma pensioner.


 Gerhard Jansson  ( s ) han tillsattes i sitt uppdrag som kommunalråd med ett avgångsvederlag på 2 år men när han sen slutade så ändrades anställningskontraktet till det som gav pension efter 50 år. Ett förhållande som han sen först utnyttjade  vid 57 år ålder.


När man vet att dagens pensionärer inte på långa vägar får de pensioner som skall säkra deras levnadsstandard på nuvarande nivå så har politikerna ordnat till en gräddfil åt sig själva långt ifrån de villkor som de har bestämt skall gälla på arbetsmarknaden.  Våra riksdagspolitiker är en skam för sitt förtroendeuppdrag när de anser sig så viktiga i sin roll som politiker att de tycker sig stå över sina undersåtar ( väljarna ) med förmåner som inte existerar ute i det verkliga samhället.

Det är inte för inte man ibland anklagar politikerna att ha ordnat till en egen samhällselit  där pensioner, traktamenten, resebidrag, skiljer sig långt ifrån det de beslutar att befolkningen skall rätta sig efter i sitt dagliga liv utanför riksdagshuset.

Tyvärr så har också våra kommunalpolitiker i sitt förtroendeuppdrag fått för sig att de är så viktiga i sin gärning att de är värda förmåner betalda av kommunala medel  utöver vad som gäller för övriga medborgare. En dyr historia för oss kommuninnevånare när man alltid har hört att alla beslut som tas är för kommuninnevånarnas bästa .


Men i fallen med våra angående kommunalråd så är det nog kollegerna inom politiken som man  värnar om än ta vara på medborgarnas intresse i första hand med tanke på hur de beslutade pensionsavtalen kommit till i historien.


På tiden att Åmåls kommun skärper till reglerna för  hur lång man kan gå i att snylta på medborgarnas surt förvärvade skatter. De behövs betydligt mer i vår gemensamma verksamhet än att hålla våra avgående kommunalråd flytande i decennier utan att behöva ta ett handtag för sin försörjning. Detta gäller både kommunal som riksdagspolitiker.   


tn    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards