Direktlänk till inlägg 1 april 2018

Hur lång tid tar det innan Aftonbladet med sin journalistik försvinner från medievärlden ? .

Av tommy norum - 1 april 2018 11:45



Vem försvinner först Aftonbladet eller Sverigedemokraterna?

 

Frågan är väl om Aftonbladets ledning har förmågan att analysera orsaken till den minskade upplaga med 23% de senaste 8 åren. Medan journalisterna på Aftonbladet ägnat sig att på ledarsidorna och i krönikor försöka få stopp på Sverigedemokraterna popularitet med alla till buds stående medel så har de sista årens ambitioner bara lett till eländes elände för Aftonbladet.  Medan Sverigedemokraterna fortsätter öka så kan vi konstatera att en jämn ström av läsare tröttnat på Aftonbladets hetsjakt och dubbelmoral i sin journalistik. 



 

Vem får ta ner skylten först, Aftonbladet eller Sverigedemokraterna ?  


Det finns olika syn och formuleringar om vad våra politiska partier som tex vad Sverigedemokraterna står för. Karin Pettersson i Aftonbladet skriver på ledarsidan för någon månad sedan att partiet delvis går att definiera som antidemokratiskt. Det finns i dag en mycket stor folklig majoritet mot dem, över 80 procent skriver hon. Men med den definitionen om partiernas status hos medborgarna kanske hon också borde påminna läsarna om att det finns en mycket stor folklig majoritet som är emot regeringspartierna, socialdemokraterna över 70% ,  MP där runt 95% är emot deras politik, stödpartiet vänsterpartiet visar att närmare 97% av svenska folket är emot dem.

 

Nyckelfrågan framåt handlar givetvis om Sverigedemokraterna skriver hon, det parti som hon definierar som antidemokratiskt där frågan inte är vad folket vill , utan hur partiet utvecklas – och hur andra agerar. Enkelt uttryckt skriver hon: om Ulf Kristersson säkrar statsministerposten åt sig själv genom att ge SD makt. Och vad han sedan gör när Jimmie Åkesson sedan använder sig av den makten? Att Sverigedemokraterna har fått den maktpositionen de fått av svenska folket genom ett demokratiskt val det intresserar inte Karin Pettersson. Man kan ju fråga sig varför inte Allianspartierna i regeringsställning skall kunna hantera SD på samma sätt som de rödgröna hanterar Vänsterpartiet som också är ett parti som de flesta väljarna inte vill ha och göra med.   


Fortsätter man att räkna på hennes sätt så är det en klar majoritet, över 60% bland svenska folket som är emot den sittande regeringen så om demokratins lagar skulle gälla fullt ut så borde det för länge sedan vara kört för regeringspartierna.  Att hon sedan använda lösryckta meningar i påståenden som att SD är antidemokratiskt utan vidare förklaringar och analyser till läsarna är ingen bra journalistik. Det hon tydligen inte vill förstå i sin ledare är att över 60% av medborgarna vill byta regering och där kommer det viktigaste i kråksången nämligen frågan som inte Karin Pettersson tycker är så viktig, vad tycker folket? 

Aftonbladet har ju i alla tider varit en megafon för Socialdemokraterna där man i bästa förmåga försökt skrämma läsarna innan SD kom in på den politiska arenan med högerspöket. Nu har det övergått till Sverigedemokraterna där man med alla medel försöker sätta stopp på deras framgångar med påstående som många gånger inte har någon verklighetsförankring. Allt för att inte Socialdemokraterna skall tappa makten om man får för sig i Alliansblocket att släppa in SD i gemenskapen. Där blev främlingsfientlighet ett skällsord som SD fick stå ut med ända till det döptes om till ordning och reda när de övriga partierna blev tvingade att ta över SD:s politik.

 

I fråga efter fråga när det gäller asyl och invandrarpolitiken, i biståndspolitiken och nu även när det gäller lagförslaget om begränsningar i yttrandefriheten så har man blivit tvingade att närma sig Sverigedemokraternas ståndpunkter som visade sig vara det enda rätta med sunt förnuft men där de etablerade partierna i det längsta stretade emot med argumentation som föll som ett korthus alltefter som verkligheten blev sig påmind i samhället.


Aftonbladet har med hjälp av Socialdemokraterna och LO hängt på så gått det går med att försöka hålla elden brinnande med hatet mot SD. Medan Sverigedemokraterna växer så det knakar så minskar förtroendet för Aftonbladet, läsekretsen blir mindre och mindre allteftersom journalisterna på tidningens rätta jag har avslöjas i Me too rörelsens bakvatten där man låtsas vara feminister men visar sig vara precis tvärt om. Alla fake news som många läsarna upplever produceras i  tidningens olika krönikor och ledarspalter. Vi får väl se vilken som försvinner först Aftonbladet eller Sverigedemokraterna.                 

 

tn



 
 
Ingen bild

annemariegw

1 april 2018 13:06

Som vanligt Tommy levererar du lysande texter. Inte är det SD som går först den saken är klar , SD vinner

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards