Direktlänk till inlägg 3 oktober 2018

Ulf Kristersson är körd som statsminister med sådana vänner som Annie Lööf och Jan Björklund.

Av tommy norum - 3 oktober 2018 11:47




 

Blir det de här två Judas representanterna som blir de som bryter löftet mot väljarna när de går ifrån den borgerliga politiken och i stället inleder ett samarbete med Socialdemokraterna och därigenom cementera deras  dominans i Svensk politik ännu en mandatperiod ?  Socialdemokraterna är redo att bryta samarbetet med MP och V allt för att hindra Alliansen ta makten med hjälp av Sverigedemokraterna. Vi är beredda att bryta oss ur det rödgröna blocket, säger Anders Ygeman.  




Hur skall moderaternas Ulf Kristersson ha en chans i att ro hem ett regeringsunderlag med Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) som blockerar alla försök i den riktningen när man nu bestämt sig att vägrar prata med Jimmie Åkesson ( SD) ? .  Den här regeringsbildningen är bra för väljarna för här få de ett kvitto på vilka partier som hör till borgerligheten och vilka som är beredda att hoppa över skacklarna och ge sig i lag med de rödgröna på andra sidan skiljelinjen. Ytligare ett bevis på att vissa partiledare är mer intresserade av sitt eget ego än att tillfredsställa sina väljares önskemål i vilken politik som landet behöver.

 

När nu en stor majoritet klart sagt i från att man tröttnat på Socialdemokraternas skadliga politik som partiledarna i Alliansen så klart och tydligt deklarerade under valrörelsen.  Ändå så finns det tydligen borgerliga partiledare som heller allierar sig med Socialdemokraterna än att ta stöd av Sverigedemokraterna i att kunna föra en renodlad borgerlig politik i framtiden. Att det finns en stor majoritet bland de moderata väljarna och i kristdemokraterna som vill samtala med SD och lösa upp knuten, det finns också en majoritet bland folkpartiets väljare som är för att öppna upp en samtalslinje. Man kan ju fråga sig om det inte är väljarnas vilja som skall styra våra förtroendevalda representanter och inte stöniga partiledare som struntar i vad väljarna har för synpunkter. Nu har det politiska maktspelet tagit över och vi som röstade kan bokstavligen se oss förpassade till soptunnan. Vi är inte längre intressanta.

 

Så upp till bevis vilka som är för en borgerlig politik där en Allians med de 4 partierna mer eller mindre är en förutsättning för att bryta Socialdemokraternas dominans i svensk politik. Tyvärr så finns det partier som vacklar och klarar inte att stå emot Socialdemokraternas skrämselpropaganda i sina försök att splittra alliansen om vad som händer om SD bjuds in i värmen.  Det finns inom borgerligheten lättskrämda partiledare som mer verkar tro på spöken än använda sunt förnuft i sina analyser om framtiden i svensk politik.

 

Sverigedemokraterna som är en nagel i ögat från framförallt Annie Lööf  (C) och Jan Björklund ( L) som föredrar att  bortse från att Sverigedemokraterna delar allianspartiernas uppfattningar på viktiga områden, i den ekonomiska politiken, arbetsmarknadspolitiken, kriminalpolitiken och i försvarspolitiken. Som svar på frågor om nationell identitet svarar Jimmie Åkesson som vilken politiker som helst – att det viktigaste är att alla medborgare i Sverige har samma rättigheter och skyldigheter.

 

Vi kan kanske hoppas på att vi väljare som nu efter valet blivit förpassade till soptunna får chansen att komma igen och ge uttryck i ett extra val att det är borgerlig politik vi röstade för inte någon rödblågrön  sörja som sedan  ingen vill ta ansvar för om det går snett.

 


tn

 
 
Ingen bild

Lennart Hansson

7 oktober 2018 11:06

Du förenklar ditt resonemang å det allra grövsta, min käre Tommy, och du har gått i SD-fällan när du kallar både Annie Lööf och Jan Björklund för "Judas". Visst är det en stabil majoritet som röstat nej till en S-ledd regering, men det betyder inte att man måste samarbeta med vilka partier som helst, Jan Björklund har upprepade gånger sagt att han inte vill samarbeta med riksdagens två extrempartier; SD och V. Bägge partierna har sina rötter i totalitära styrelseskick, V i kommunismen och SD i fascismen, bägge lika förkastliga.
SD är ett nationalistiskt parti, på samma sätt som ett annat nationalistiskt parti i Tyskland på 30-talet, eller för den delen som mr Trump i Vita Huset. Alla dessa står så långt ifrån i liberalismen som man kan komma och även om jag hoppas att L inte samarbetar med S i regeringsfrågan så är det bättre än att liera sig med SD och deras järnrörspolitik. Jag vet inte om du har läst SD:s partiprogram, men om du gjort det, tror jag du ändrar uppfattning Tommy.
Jag vet inte heller hur många personer som SD har uteslutit ur sitt parti, men det finns nog många kvar att utesluta och oavsett vad man tycker om invandring, så kan man fundera på hur den hjärnan fungerar i personen som sa på hösten 2015 att "jag önskar man kunde stått vid Öresundsbron med ett maskingevär när invandrarna kommer". Jag vet inte om han blev utesluten, men man kan ju alltid hoppas.
Så.... helst en Alliansregering, men inte pga ett aktivt stöd från SD!

tommy norum

9 oktober 2018 11:28

Man skall nog inte vara för stor i truten när man representerar ett parti som är på gränsen att åka ur riksdagen.Det finns tydligen en del judas representanter även inom L- partiet förstår man när man i opinionsundersökningar inom folkpartiet visar att över hälften ger utryck för att ta in SD i värmen för att ha chans kunna före en borgerlig politik och sparka ut S ur maktens boningar för lång tid framöver. L och C och KD med M gick till val på att sparka ut S vilken man nu gjort med hjälp av SD. Så hur man än vänder sig så får man en svekdebatt antingen genom att svika de borgerliga väljarna eller en allt krympande del av de borgerliga väljarna som föredrar att hålla utanför SD. Det är nog inte mig du skall övertala i första hand utan den klara majoritet av de borgerliga väljarna som föredrar ett närmande till SD för att ha chans att kunna bilda en borgerlig regering även i ditt eget parti. Om man nu anser sig ha rätten i en demokrati utesluta partier att samarbeta med så vore det väl ändå klädsamt att man tog hänsyn till majoriteten i de egna leden om man nu skall ta demokratin på allvar och inse vilka man representerar i sitt uppdrag. Du skall nog sluta och ta intryck på vad Jan Björklund säger han kommer att försvinna snarare förr än senare om partiet skall överleva och börja använda sunt förnuft i stället i din analys över SD:s politik. Tydlig är väl att en klar majoritet av de borgerliga väljarna föredrar ett närmande till SD och med lite sunt förnuft tolkar propagandaspelet med rötterna i fascismen och nazismen som partiledningarna i de båda blocken håller på med väl medvetna om att släpper man in SD i värmen så får man rita om den politiska kartan rejält och där många ledare i småpartierna som tex Liberalerna och Centern i Alliansen kommer att mista makten rejält. Så frågan blir nog vem som ligger närmast till hands i att behöva ändra uppfattning innan folkpartiet helt försvinner från den politiska arenan.

 
Ingen bild

Nattugglan

8 oktober 2018 02:39

Ja Stefan Löfven får nog lyftas ut från Sagerska palatset. Med en månadslön på 172.000 Ja sedan får han väl någon fallskärm. Men bitvis märkliga uttalanden och dålig verklighetsuppfattning. Håller med Kristersson "denna regering ska bort och den skulle aldrig ha tillträtt".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards