Direktlänk till inlägg 9 oktober 2018

Sjuklöverns politiker har totalt misslyckats med att reda ut missförhållandena efter deras naiva migrations politik under många år. .

Av tommy norum - 9 oktober 2018 11:41

Alla mot en är situationen i svensk politik för närvarande. Jimmie Åkeson i SD är för nuvarande det enda oppositionsparti i riksdagen. Hans återkommande kritik av sjuklövens naiva migrations politik under åren med dess följder bemöts ofta mer med hädelser om rötter än sakargument

 
  

Man blir bedrövad i hur våra politiker de senaste 10 åren totalt misslyckats med att  få bukt med de samhällsproblemen som man kan misstänka en stor del har sin bakgrund i en totalt misslyckad migration och integrationspolitik. Men har man oförmågan och känslan att lyssna på varningssignaler om vad migrationen – flyktingar och tiggare – skapar för opinionsströmningar ute i landet där man heller blundar och varningsklockor systematiskt bortförklaras. Det negativa fördöms som främlingsfientlighet då förstår man hur samhället lyckats att utvecklas till vad det är i dag. 

 

Svenska skolor brinner som aldrig förr en 50% ökning från 2015 tills nu 2018 är uppe i över 400 bränder. Antalet bränder ökar och allt fler av bränderna är anlagda. ”Det är bara en tidsfråga innan det sker en dödsbrand. Enligt de uppgifter vi fått har Sverige den största andelen anlagda skolbränder i världen", säger Anders Bergqvist, generalsekreterare Brandskyddsföreningen till TT.

 

Vi har haft en ökning av våldtäkter på 41 procent mellan 2007 och 2016 som BRÅ konstaterar går inte att förklara med hjälp av varken ökad anmälningsbenägenhet eller med hänvisning till den ändring som gjordes i sexualbrottslagstiftningen 2013. Ökningen är så markant att vi har goda skäl att anta att det handlar om en faktisk ökning. Det är ett fall framåt att vi i debatten har kommit därhän att vi nu talar om och erkänner att sexualbrotten i Sverige de facto ökat.

 

Vi har haft en kraftig ökning från början på 2000 talet av våldsbrott på våra skolor, offentliga byggnader som bibliotek, badhus en del med dödlig utgång. Samhället har blivit tvingade att sätta in ordningsvakter för att stävja oroligheter. Fortfarande så verkar problemen accelerera framförallt i skolorna och ute bland allmänheten där olika  gäng gör upp där inte sällan knivar används som vapen. 

 

Det finns 130 utanförskapsområden i Sverige, enligt en SCB-undersökning. Siffrorna gäller 2014. När man gjorde en motsvarande 2006 var det 105 områden.

Utanförskapsområden definieras som områden där mindre än hälften av invånarna mellan 20 och 64 år har sysselsättning. I utanförskapsområden ser vi barn som ärver sina föräldrars arbetslöshet och föds in i bidragssystemet. Är då lösningen mer (S)-medicin med fler och höjda bidrag och sociala insatser – eller behövs enklare vägar till jobb och större drivkrafter att lyfta sig ur bidragssystemen? En ekvation som våra politiker fortfarande inte har lösningen på.

 

Det är särskilt Göteborg och Malmö som sticker ut, där 28 respektive 20 stadsdelar är utanförskapsområden. I de 130 områdena har 74 procent utländsk bakgrund jämfört med 22 procent i Sverige som helhet. Färre än hälften i arbetsför ålder arbetar. Bidragsberoende är utbrett och kvinnorna arbetar i mindre utsträckning och är mer bidragsberoende än män i betydligt större utsträckning än för riket som helhet. Kriminaliteten är högre. Skjutningar är fem gånger vanligare än i övriga delar av landet.

 

Hur man än mäter så faller de svenska skolresultaten kraftigt sedan många år. Våra politiker har stått maktlösa med olika förslag med betygs ändringar, högre löner men där man glömmer bort de nyinkomnas situation genom att ha stoppat in dem i skolan där deras ålder har bestämt årsklassen och inte deras baskunskaper vilket troligtvis varit en del av förklaringen till det sämre betygsresultatet.     

 

En längre tid utan en bostadspolitik värd namnet har satt sina spår i kommunerna där nu rekordmånga säger sig ha bostadsbrist, på fem år har antalet bristkommuner fördubblats. Enligt en sammanställning som SVT Nyheter gjort är det nu bostadsbrist i närmare 250 av landets 290 kommuner.

 

Våra politiker har också lyckat att förstöra försvaret under en längre tid, man har inte löst vårdköerna utan snarast tvärt om har de ökat. Sverige har brist på utbildade läkare, sjuksköterskor, lärare, poliser, mm.Våra politiker har skapat ett samhälle där psykiska problem är ökande bland ungdomar och också ensamma pensionärer och som vanligt får man väl säga så fattas det mottagningskapacitet med resurser för att kunna lösa problemen.

 

Under den senaste sjuklöverns regeringstid så har våldet ökat i samhället med dödskjutningar, polisen klarar inte av att lösa vardagsbrott och har en liten procent uppklarade i övriga brott. Handelsmän i utanförskapsområdena känner sig svikna av samhället när man känner att man inte får den hjälp man önskar för att stävja brottsligheten där deras affärer titt som tätt blir utsatta för brottslighet. Bilbränderna ökar runt om i landet och där våra myndigheter står handfallna inför situationen. Bara en del av de problem som väntar på en lösning. Men frågan är väl om man någonsin kommer tillrätta med grundproblemet där man bjudit in närmare en miljon nyinkomna de senaste årtiondena och fortsätter fyller på utan fortfarande en vettig integrationspolitik, bostadspolitik, skolpolitik eller en sjukvårdspolitik och socialpolitik anpassad till de ökade befolkning.  

 

 tn

 

 


 

 









 
 
inget kan

inget kan

9 oktober 2018 19:24

har föjt våra polikter detta är väl kalleanka nivå ni bör skämmas det är våran peng ni leker med avgå allihop idioter

http://url

 
Ingen bild

oljemagnaten

20 oktober 2018 14:06

Den svenska politiken har helt oenkelt tagit en farlig vändning.. ..vare sej man röstar på allians eller sossar ...nu har vi istället fått ett hopkok av div partier som hela tiden hackar på varandra..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards