Direktlänk till inlägg 16 oktober 2018

När politikerna slutat lyssna på folket då skall man heller inte företräda dem.

Av tommy norum - 16 oktober 2018 11:20





  .     

Det här gänget går fortfarnade  och väntar på att tomten skall komma med Stefan Löfven i ett julpaket som skall rädda dem i att kunna bilda en regering.


Det blev inga överraskningar i valresultatet; det blev precis som de flesta har förutspått. 

M och KD och för den del också L och C gick ut med någon konstig förutsättning att Sverigedemokraternas stöd är gratis. En borgerlig regering ska varken behöva samtala med SD eller ge partiet något inflytande. Det är förstås rent trams, och det var det Jimmie Åkesson i hela valrörelsen och nu efter sviterna i uppvaknandet  att inte kunna ro hem regeringsmakten gjort klart för Alliansen men tydligen för helt döva öron. 

 

Alla i allianspartiet har levt i en fantasivärld där man av någon anledning har haft för sig att det är antingen S eller SD som skall hjälpa borgerligheten till makten. Det har tagit över en månad för alliansen att ta sig igenom sorgens fem faser och acceptera att de parlamentariska förutsättningarna för en alliansregering inte föreligger om man inte börjar förhandla med det parti som har lösningen på att väljarna skall få den borgerliga politik man gick till val på nämligen med Sverigedemokraterna.

 


Allt annat blir bara en enda rödgrönblå politisk sörja där det garanterat inte en enda väljare i de båda blocken kommer att känna igen den politik man gick och röstade på i valet. När småpartierna L , C och MP där också de före detta kommunisterna skall ha sin del av kakan för att ställa upp på den politik som kommer ut av den politiska röran som Socialdemokraterna nu försöker skapa i sina försök att spräcka Alliansen för gott och därigenom den för Socialdemokraterna hatade blockpolitiken som så länge har hindrat Socialdemokraterna att fullt ut dominera det politiska spelet.

 

När C-ledaren Annie Lööf och L-ledaren Jan Björklund stoppade Alliansen gav de ytterligare bekräftelse på att man lever i en fantasivärld där man fortfarande tror på tomten som kommer med Stefan Löfvens inslaget i ett julpaketpaket rädda Alliansen att kunna bilda regering. Men det som de socialdemokratiska ledarsidorna hela tiden propagerar för är att med en splittrad Allians och ett ökat samarbete över blockgränserna kan en S-ledd regering åstadkomma mycket, men knappast den borgerliga politik som både de Centerpartistiska eller Liberala väljarna gav sin röster på vid valdagen.

 

Men det är som Lotta Gröning skriver i sin krönika i Expressen Det värsta är att det inte finns någon verklighetskontakt i ledarskiktets maktspel. Hur partiledarna än vrider och vänder sig, vilka koalitioner de än uppnår är det några som sviker sig själva eller sina väljare. Alla sju inblandade partier har målat in sig i ett hörn och det finns ingen hederlig väg ut eftersom de väljer att nonchalera SD och dess väljare. De väljer också att sätta demokratin ur spel, genom att inte samtala med folkvalda politiker inröstade i riksdagen vilkas åsikter de ogillar. Samtidigt stämplar de SD:s väljare som rasister och helt klart mindre vetande. Många av SD:s väljare är rasande och politikerföraktet flödar. Jag träffar dagligen människor som är djupt frustrerade i sin maktlöshet.

 

 

tn

 









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards