Direktlänk till inlägg 13 december 2018

Ett extra val skulle stärka Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Av tommy norum - 13 december 2018 10:51








Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson svävar som en ande runt Alliansens företrädare. Hur de än vrider och vänder sig för att bli av med hans inflytande så visar det sig att de är helt beroende av honom för att kunna föra den borgerliga politik de lovade väljarna och gick till val på.      


Ett extra val skulle troligtvis stärka den rödgröna sidan där troligtvis Socialdemokraterna kommer att växa. Vem kan lita på de borgerliga partierna med facit efter turerna runt hur statsministeromröstningen har skötts. Liberalerna kommer troligtvis att åka ur riksdagen om Jan Björklund får sitta kvar som partiledare. Det är nog många som frågar sig vad en Globalist har i den svenska riksdagen att göra - Man är intresserad av att krossa allt som har med den nationella identiteten att göra, eftersom denna identitet går emot den globalistiska idén om en enad värld.  Dagens globalister når sitt mål via inkrementalism, dvs … de inför planen … stegvis … inte för fort … utan långsamt … så långsamt … så att vi nätt … och jämt … reagerar!  Där är Eu är ett lysande exempel på.

 

Centerpartiet får nog också svårt att få tillbaka förtroendet vid ett extraval med turerna runt statsministeromröstningen i färskt minne för medborgarna. Så vi som trodde på en borgerlig regering så kommer inte det att kunna genomföras om inte Annie Lööfs Centerparti och Jan Björklunds Liberalerna helt byter fot i regeringsfrågan och släpper rädslan att ta hjälp av Sverigedemokraterna.  - Om Centerpartiet fortfarande står fast vid att inte släppa fram Ulf Kristersson ser det ut som att vi mycket väl kan gå mot ett extraval.

 

Frågan är väl om det inte är Sverigedemokraterna som går vinnande ur ett extra val när väljarna väl insett lekstugan som de borgerliga partierna haft för sig definitivt inte stärker förtroendet för varken Alliansen eller förmågan att kunna driva den borgliga politik väljarna förväntade sig när man la sin röst.  Men om nu Centerpartiet och Liberalerna tänker gå till ett extra val med att stå och vackla mellan en borgerlig Allians med hjälp av SD eller ett samarbete med Socialdemokraterna så är det nog läge att ta det beslutet före valet så väljarna har möjlighet att rösta på någonting som håller även efter valet.

 

All makt skall utgå från folket i en demokrati. Men att försöka lura in väljarna i en fålla som man sedan hålles vidöppen efter valet för att stärka sin egen maktposition är knappast det medborgarna förväntade sig av valutgången. Nån jävla ordning får det väl ändå vara i politiken så att inte väljarna känner sig grundlurade på resultatet. Om man nu har 60% av väljarkåren med sig för att föra en borgerlig politik men där två partier med sina ca 15% tillsammans har andra funderingar i hur valresultatet skall tolkas då är det nog många som känner sig grundlurade på resultatet av det som kom fram efter valet.

 

Jag tror nog inte Centerpartiet och Liberalerna lyckas lura väljarna en gång till genom att ger så  tydliga motsägelsefulla vallöften där det ena är att aldrig göra sig beroende av Sverigedemokraterna samtidigt som man lovade en borgerlig politik med Alliansen. Man hade som vallöfte att avsätta Stefan Löfven, vilket man också gjorde med hjälp av Sverigedemokraterna, det man hade som löfte att inte bli beroende av. Efter att röstat bort Kristersons som statsminister så sätter man sig vid förhandlingsbordet och i stället förhandlar med Stefan Löfven (s)  i att stöda honom i utbyte mot en borgerlig politik. Att man i det läget skulle bli beroende av Vänsterpartiet ville man inte låtsas om .

 

Så nu står vi där utan några trovärdiga statsministerkandidater enligt Liberalerna och Centerpartiets ledning. Vi kan väl hoppas att vid ett eventuellt extra val som enligt uppgift redan Socialdemokraterna går och förbereder och filar på med förhoppningar om att Liberalerna skall försvinna från riksdagen. Hur det skall gå med den egna sidans Miljöpartiet är fortfarande ett oskrivet kort.

 

Det man kan hoppas på är väl att Moderaterna och KD tar hand om de flyende Alliansbrödernas väljarbas som tröttnat på turerna och lekstugan runt regeringsbildningen och med Sverigedemokraterna bildar ett nytt block vars väljare kan lita på att man kommer att föra den politik man går till val på.

tn                    

 










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards