Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010

Socialdemokraterna höjer skatten 2011

Av tommy norum - 6 augusti 2010 14:45

Här har socialdemokraterna den största chans på länge att ta över rodret från Centern och politiskt få styra Åmål in i framtiden.

 Men vad gör man ? Man vill höja skatten 2011 med 0.35 öre vilket motsvarar ca 100 kr / mån för en normalinkomstagare.

Vad pensionärerna tycker när de förutom lägre pension nu också försämrar sin köpkraft ytterligare med kommunalskattehöjningar återstår att se i valet.

Det tyder på en omognad hos de socialdemokratiska ledamöterna när man lämnar budgetberedningens arbete utan att ge några avtryck på att vilja anpassa kostymen efter de inkomster som finns.

Det socialdemokraterna tydligen inte förstår i sina drömmar om en befolkningsökning är att redan nu så har kommunen mycket svårt att konkurrera om att få nyinflyttade till en kommun med en av Sveriges högsta kommunalskatter.

Vi drömmer om nya bostadsområden som skall etableras på sjönära platser i kommunen där lockelsen av miljön är ett argument, men där kommunen tar hutlöst betalt i form av kommunalskatt utan att det sätter några spår i ökad kommunal service.

Man använder argument för hur viktig bluesfesten är för kommunens överlevnad där en ökad konsumtion bidrar till den kommunala expansionen, men är i samma stund beredd att dra in köpkraften med motsvarande belopp i ökad  kommunalskatt.

Där Åmåls kommun leder i kommunal service är fritid, där fotbollen fått en oproportionell stor del av kakan av våra skattemedel.

Det kanske inte är så lätt för Micael Karlsson, huvudkandidat till kommunalrådsplatsen vid en Socialdemokratisk seger i september, att försöka spara pengar i en verksamhet som både pappan och svärfadern sitter som jokrar och i kraft av sina positioner i kommunen har ett finger med i fördelningen av var våra skatter hamnar. Har man bara skattehöjningar att ta till när det kärvar till sig i ekonomin och där konflikträdslan för nedskärningar i våra verksamheter är så uppenbar, det bådar inte gott för kommunens fortsatta överlevnad .     

 
 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

6 augusti 2010 17:00

Istället för att höja skatten föreslår jag att Michael Karlsson börjar med att se till att kräva att politiskt lagda budgetar hålls, att politiskt tagna beslut respekteras av kommunens tjänstemän, att samma tjänstemän respekterar kommunallagen och att revisorerna sköter sitt jobb.
Redan där verkar det ju finnas ansenliga summor att spara på enbart på samhällsbyggnadskontoret. (Jag skulle gärna vilja få se siffror på vad Jingforsen kostat att bygga.)

Det låter som ett schysstare alternativ för kommunens invånare än att pungslå dom ytterligare för att chefer ska sitta och låta pengar rinna mellan fingrarna. Lallare!

Det är synd att båda blocken i Åmåls politiska liv beter sig på ett sådant sätt att ni har att välja mellan pest och kolera när ni ska gå till valurnorna i höst.

 
Ingen bild

Observer

11 augusti 2010 10:11

Helt rätt av f d Åmålsbo, naturligtvis skall alla ramar försöka hållas, men en poäng har nog (S) med en skattehöjning, men låt detta vara en bestämd period av 1 år och öronmärk kronorna för Vård & Omsorg med tanke på de varsel som skall läggas, eller är de redan lagda...tror inte berörd oroad personal är underrättad mer än vad som vi kan läsa om i pressen.
Jingforsen ja, efter en kommentar i detta forum skred Bergström fram och hävisade till ett medborgarförslag och därtill sponsrade medel...detta är ju luft och nys utan specificering!

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

12 augusti 2010 14:36

Medborgarförslag och sponsrade medel? Från vem? Det här måste någon undersöka närmare, låter mycket intressant!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards