Direktlänk till inlägg 21 juni 2011

Kommunals ordförande försöker få föräldrar att utnyttja fritids mer . PD: synpunkt

Av tommy norum - 21 juni 2011 17:27

Elisabeth Mohlin ordförande i kommunal , gör ett försök i dagens PD:s synpunkt att företräda föräldrarna som har sina barn på förskolan och fritids .


Kommunal har gjort en undersökning om varför inte föräldrarna har sina barn på fritids under sommaren och där Elisabeth Mohlin kommunal försöker tolka svaren från föräldrarna. Kanske har det inte något med att man skäms eller känner en press på sig att inte utnyttja barnomsorgen fullt ut under sommarmånaderna och där Elisabeth Molhin försöker antyda att det har blivit lite fult att ha sina barn på förskola och fritids.


Om nu föräldrar har den åsikten att de vill ge sina barn ett långt sommarlov utan att behöva anlita fritids så är väl deras  inställningen att det är bra för barnen. Hur sen föräldrarna löser ekvationen för att det hela skall gå ihop är väl inget som kommunal har med och göra.


Kanske är det så att dagens föräldrar har insett att man tillbringar alldeles för lite tid med sina barn och där man nu i decennier har överlåtit  en stor del av uppfostran till instutioner  med eller utan utbildad personal som präglar barnen  med sina värderingar.

Kanske inte alltid med så bra resultat för framtiden. 


Här försöker Elisabeth Mohlin gör sken av att det är för barnens och föräldrarnas  bästa hon tror sig veta bättre.

Det är nog så att Kommunal är rädd att det  minskade utnyttjandet på sommaren han  sätta sina spår i minskad  efterfrågan av personal som finns i kommunals medlemsregister.


Det  kommunal tydligen inte förstår är att personaltätheten skall anpassas efter efterfrågan inte tvärt om genom att försöka få föräldrar , mot sin vilja , att använda fritids mer. Kan det vara så att föräldrarna äntligen börjat inse att man skall  anpassa  arbetstiden efter det det man anser är bäst för barnen , och inte vad kommunal anser är bäst för sina medlemmar.  

                 

      


 
 
Ingen bild

rickard

21 juni 2011 20:32

Ett intressant påpekande
år 1960 var enbart ett av 40 barn dagisplacerade,då oftast ifrån problemfamiljer
Inte ett dugg konstigt att folk skämms för att dagisplacera sina barn helt i onödan om de har resurser att ordna så deras barn får en bra fritid på annat vis
Är ju bra om kommunals medlemmar har sysselsättning men det får inte ske på bekostnad av vad som är nyttigast för barnen.
Kvickroth

 
Ingen bild

mamma till fritidsbarn

22 juni 2011 09:30

Är det inte bätre att barnen, där de har sina kamrater vistas under övervakning på fritids än att de skall drälla omkring hemma utan tillsyn ?

 
Ingen bild

Förälder

27 juni 2011 19:08

Ja, inte annat så låter det ju himla fint, att säga att barnen får vara hemma hela sommaren, jag undrar egentligen hur många föräldrar som är hemma med barnen. Sedan så ska man nog inte vara så säker på att familj och hem ljuva hem, alltid symboliserar trygghet & barnets bästa..för en del barn är nog personlaen den enda stabila punkten de har.
Kan förstå ditt inlägg, men såvida man inte har kännedom om vad som föresegår i vart enda hem, kanske man ska tänka i lite fler nyanser än svart och vitt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards