Direktlänk till inlägg 1 november 2012

Moderaterna vill ha en ökad flyktingmottagning .

Av tommy norum - 1 november 2012 09:10

 

Kan vara bra för väljarna att följa hur våra politiker anser sig vilja lösa flyktingfrågan i kommunen. Här kan man verkligen skilja agnarna från vetet när vissa politiker verkar totalt ha tappat fotfästet i verkligheten genom sina uttalande i fullmäktige. 

Man kan ju undra vad som snurrar runt i hjärnan på Ulf Hanstål (m) när han enligt PD tycker att vi skall ta i mot fler än de trettio som fullmäktige antog med motiveringen att vi i tider av utflyttning och sjunkande befolkningstal behöver en inflyttning för att kunna möta framtiden. Vi behöver alla goda krafter vi kan få, sa Hanstål enligt PD. 

Om man nu är vald med mandat från en väljargrupp för att representera kommuninnevånarnas bästa i sin politik så vore det nog på tiden att man börjar röra sig utanför päronsalen och börja lyssna på dessa  innan man tar initiativ till en politik som kommer på sikt kan få förödande konsekvenser för kommunens ekonomi. 

Tror verkligen Moderaterna i fullmäktige att en ökad flyktingmottagning utöver de trettio skulle vara positivt för kommunen i en tid där företagen lämnar in i både i konkurser och flyr landet med en minskat arbetskraftsbehov i framtiden  ? . Vi läser i PD i dag att ytligare en industri i Åmål gått i konkurs, Welltec .

Där vi åtar oss att försöka få in dessa skaror både på bostadsmarknaden, få ordning på deras skolunderbyggnad med svensk undervisning, där flera troligtvis är analfabeter , och när sen bidragen minskar från Migrationsverket vi får ta hela ansvaret där troligtvis våra sociala myndigheters budgetar kommer att slå i taket  och möjligheten att få ordning på den kommunala ekonomin  kommer att minska drastiskt. 


Och detta i en kommun som har en av Sveriges högsta kommunalskatter. Har  kanske våra moderata kommunalpolitiker  lösning på problemet ?  I så fall tycker jag man också skall leverera den vi fullmäktigemötena i stället för att komma drömversioner om en verklighet som inte existerar. 

     

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

1 november 2012 17:40

Men det är ju det jag alltid har tyckt: När politikerna kommer in i den där hemska Päronsalen så blir de som förbytta.

Deras åsikter blir tvärt emot vad de tyckt innan och de mest groteska verbala grodorna hoppar ur munnarna på dom. Det måste finnas en sjuka där som så fort som möjligt borde saneras bort. Jag vet inte om smittan sitter i väggarna eller om det är i själva talarstolen.

Jag rekomenderar då i alla fall dere att ringa Anticimex som kan komma och sanera hela Päronsalen. Och innan detta är gjort så borde munskydd anbefallas. Och har man inte munskydd till hands kanske det går lika bra - ja, egentligen går det ännu bättre - med silvertejp.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards