Alla inlägg den 3 juli 2012

Av tommy norum - 3 juli 2012 12:02

Kommunen ansvarig för brandskyddet försöker Dalbobåtar genom Håkan Skogh få  till det  genom att hänvisa till hyreskontraktet i sitt  yttrande till Tingsrätten skriver Sune Tholin i PD  dag..


Mig veterligen finns ingen klausul i kontraktet som hänvisar till det påstådda .

Men däremot så står det tydligen i kontraktet att åtgärder som försäkringsbolag, miljö- och hälsoskyddsnämnd, byggnadsnämnd eller annan myndighet kan komma att kräva för lokalens  nyttjande enligt detta avtal ombesörjs och bekostas av hyresgästen. Ett hyresavtal som Håkan Skogh har skrivit under utan att vilja ändra på innehållet.


Om sen Håkan Skogh försöker springa ifrån sitt ansvar både för handhavandet av panncentralen, där både sotning och besiktning av anläggningen aldrig  utfördes enligt de myndighetskrav som reglerar saken får väl domstolen till sist avgör vad som gäller.


Att sen Force majeure i avtalet som Håkan Skogh har skrivit under fritar hyresvärden att fullfölja sin del av avtalet och från skyldigheten att erlägga skadestånd om hans åtagande inte alls eller endast till onormal hög kostnad kan fullgöras på grund av krig eller upplopp, arbetsinställelse, blockad, eldsvåda explosion, ingrepp av offentlig myndighet eller annan jämförlig händelse som hyresvärden inte råder över och inte heller kunnat förutse. 


Att sen jordabalken fritar hyresvärden från hyreskontraktet vid en totalförstörelse vid t.ex brand blir ju så att säga ytligare lök på laxen för att kommunen skall ha stor chans att gå skadelösa ur affären.


En befängd idé påbackad av Sune Tholin i PD där man först försöker behålla det gamla kontraktet som kostade skattebetalarna ca en halv miljon om året för att hålla Dalbobåtar under armarna. 

När inte den proceduren gick hem så försökte man stoppa den nya hyresgästen genom att påstå att det inte har gått rätt till.  När även det misslyckades försöker man nu få till det att Håkan skogh skall ha del av värdeökningen på fastigheten med nära 8 miljoner som första tjing  i alla fall skall hans nerlagda arbeten på 3.8 miljoner ersättas.


Vi får väl se hur verklighetsbaserad de kraven är efter den revision man utfört på Hamnterminalen  av  de ersättningar Håkan Skogh har kvitterat ut under åren .


Vi får väl också se om inte dagens utspel har lika lite supstans  i verkligheten än det som vår förra kommunchef Bosse Larsson försökte med i PD för en tid sen när den subventionerade hyran på det förra hyresavtalet var på tapeten. Där försökte man både med snöröjning och  det som hörde till affärsidén  att förvara båtar i hallen vintertid och arbetet däromkring överföras som en del av hyreskostnaden som skattebetalarna skulle stå för. Att sen snöröjningen runt fastigheten är reglerat i hyresavtalet där det klar framgår att den skall stå och bekostas av hyresgästen det låtsades man inte om. 


Ibland undrar man om gänget runt Håkan Skogh är läskunniga ?         

Av tommy norum - 3 juli 2012 07:00

 

Det är bara att konstatera att det är valfriheten inom den offentliga servicen som kommer att dominera  den politiska debatten i framtiden. En valfrihet som ses som ett rött skynke i LO borgen där den nye bossen Karl -Petter Thorwaldsson  och  CO   med alla medel försöker låsa upp Stefan Löfven  (s)  i sin politik genom att i praktiken vara beredda  att ta bort  valfriheten i det offentliga genom att avskaffa vinsten i privata bolag  vars verksamhet betalas av våra gemensamma skatteresurser.

Här försöker man återta den position som dominerade under en lång Socialdemokratiskt  tid i maktens boningar där man ansåg att  valfrihet för  medborgarna hur man vill disponera  våra skatter i den gemensamma välfärden bara skall tillhöra politikerskrået.  LO ser väl farhågorna  i och med  att det uppenbara slöseriet i den offentligt kommit fram på bordet,  där kommuner och landsting med samma pengar inte klarar av att få ordning i sin ekonomi utan ständiga skattehöjningar medan  de privata uppenbarligen kan dela ut vinster med samma kvalité på sin service .

Uppenbarligen ser man farhågor i att processen med  mer privata initiativ kommer att öka och där de  privata  kostnaderna mer och mer komma att styra ersättningsnivåerna för tjänsterna.  En utveckling som kommer att bli dödsstöten för offentlig driven vård  i fortsättningen. 

Vi ser redan hur man i våra vårdcentraler runt om i landet kan driva verksamheten med utgångspunkt från  medborgarnas behov, inte efter de anställdas som i många fall blockerat förnyelse med både helg och kvällsöppet  som nu införts i många vårdcentraler efter privatiseringen och där de offentligt drivna tvingas följa efter . 

En utveckling som man inom LO till varje  pris vill stoppa  när man i ett scenario ser  sina förbund tappar mark  och inflytande på arbetsplatserna  minskar i takt med  mångfalden av olika arbetsgivare ökar .

  I den situationen så är LO:s val  lätt ,  påhejad  av vänsterpartiet ,  det blir medborgarnas frihet i ren socialistisk anda som får stryka på foten när de fackliga intressena anses stå över medborgarnas. Men när vi vet att  en sjättedel av våra skolor , en tredjedel av våra läkarbesök ,en fjärdedel av vår specialistvård  sker av privata vårdgivare med en sammanlagd omsättning på 68 miljarder så kanske det blir svårt att övertyga medborgarna om att de fackliga intressena går före friheten att få bestämma själv över sin situation i den offentliga sfären..

Det  blir nog  inte lättare att få respons för sina idéer  när vi nu vet att det finns inga skillnader i kvalitén  på de tjänster som erbjuds på marknaden , än att de privata kan göra vinster  där de offentliga med ständiga skattehöjningar tvingas  dränera medborgarnas  ekonomiska resurser för att uppehålla en godtagbar standard i sin servicen till medborgarna..                    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards