Alla inlägg den 18 september 2012

Av tommy norum - 18 september 2012 07:00

 


Sverigedemokraterna är nu Sveriges fjärde största parti enligt de opinionsundersökningar som nyss gjorts.


Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet ligger och skvalpar i närheten av 4 % ribban som betyder att det finns risk att de åker ur riksdagen.. Sverige demokraterna är ju det enda parti som tar ställning i invandrarfrågan på  ett bestämt sätt där de menar att fortsatt invandring kommer bli  en dyr affär för  medborgarna på grund av svårigheterna att få in våra invandrare på arbetsmarknaden.


Det argumentet biter inte på våra övriga partier utan man fortsätter i samma spår längre och längre bort från en integration värd namnet av de ökande skarorna som kommer hit där en utanförskap skapar kriminalitet och oroligheter i våra invandrargetton runt våra storstäder.


Inte så konstigt att det finns väljargrupper som väljer SD när de själva anser sig utlämnade av samhället utan både bostad och en säker inkomst men där stora invandrargrupper kan gå i åratal utan arbetet men med en ordnad bostad och  försörjning utan att behöva anstränga sig. Där anhöriga till invandrare förses med pensioner resten av livet utan med en enda krona bidragit till systemet i många fall med  högre ersättning  än våra deltidsarbetare eller de som inte varit ute på arbetsmarknaden.   

Att sen politiska partier  (Socialdemokraterna ) försöker ta poäng i svårigheterna för invandrare att komma in på arbetsmarknaden där man trots en högre sysselsättning i dag heller vill tala om sysselsättningsgraden per definition antal medborgare är lägre på grund av en ökad befolkning där då våra invandrare är en stor bidragande orsak till problemet.


Att försöka få in stora invandrargrupper med en kunskapsnivå som definitivt inte passar in på den svenska arbetsmarknaden är nog inte det lättaste . Det borde ju socialdemokraterna veta  , det är väl bara att se tillbaka hur väl Mona Sahlin som minister lyckades med den bedriften under en tid  med betydligt bättre förutsättningar att få  arbete än nu. 


Vi får väl se hur länge strategin att totalt lämna Sverigedemokraterna från inflytande i politiken står sig.  Vore ju konstigt att i ett demokratiskt samhälle lämna stora grupper utanför ett inflytande som speglar  deras valresultat.  Som politisk intresserad så har jag  för några år sen skrattat om någon på allvar fört fram att  SD skulle få ett politiskt inflytande i Sverigepolitiken. 


Jag tror många med mig får finna sig att få det skrattet  i halsen om inte våra partier börjar inse att det kanske är tid att se över vår invandrarpolitiken annars finns det risk att SD växer över deras huvud, det har ju både Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet nu fått erfara i en prestigekamp som nog inte blir så lätt att smälta .         

  

                    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards