Direktlänk till inlägg 2 april 2013

Kurt Svensson försöker klarlägga turerna runt hamnterminalen.

Av tommy norum - 2 april 2013 10:15

  


Detta skrevs i bloggen för 2 år sen, efter Kurt Svenssons försök till förklaring så har det varit tyst från våra politiker i frågan. 




 Man vet inte om man skall skratta eller gråta när man läser Kurt Svenssons inlägg I PD: synpunkt där han med näbbar och klor försvarar och försöker förklara varför det blev som det blev.

Antingen fattas förmågan att ta till sig information om sakläget eller så försöker han genom inlägget i dagens PD bluffa i tron att skapa lite förtroende för hur hela historien gått till.


Vi gjorde fel vid fördelningen säger han, och hävdar fortfarande att det inte finns någon subvention till enskild företagare, ett påstående som jag skall försöka  bena ut. Här har man lyckas att kombinera ett antal verksamheter i fastigheten som verkligen passar in där bluesen kommer till sommartid och båtförvaring vintertid.


Här försöker Kurt Svensson göra gällande att kombinationen på något sätt skulle missgynna Dalbo-Båtar med extra arbete.

Har inte Kurt Svensson förstått att båtar de ligger i sjön sommartid och förvaras i terminalen vintertid. En perfekt kombination där Dalbo-Båtar inte behöver belastas med hyra de månaderna lokalerna är tomma.

Bluesen belastas av hyran de månader som de behöver, evenemangservice som också har lokaler på Snäppan betalar kommunen  efter den tid och yta de har i lokalen.


Vi gjorde fel fördelning säger Kurt Svensson det innebär i praktiken att det

som fattas för att täcka upp för investeringen ca 700 000 kr/år det skulle då överföras på övriga hyresgäster för att få täckning på investeringen där kommunen genom evenemangservice är med och betalar.


Om nu Kurt Svensson tror att om övriga hyresgäster är med och täcker underskottet i byggnaden på något sätt skulle förändra det faktum att Dalbo-Båtars subventioner på sin del av hyran med utgångspunkt från de ytor och den tid som de disponerar lokalerna och som skall fördelas procentuellt efter investeringskostnaden, skulle förändras, då är han verkligen ute och cyklar och bevisar väl ännu en gång att Kurt Svensson Centerpartiet inte har någon koll på vad man får och inte får när han styrt i kommunen.  

I Kurt Svenssons värld  då fördelar man bara om hyresintäkterna inom fastigheten vips så har man löst problemet med subventionerna till Dalbo-Båtar på minst 500000 kr/år. Skrämmande dåligt förstånd hos en politiker som lett kommunen under ett antal år.    


Det går inte att föra kostnader och intäkter lite hur som helst i verksamheterna det som varit signum för Centerns sätt att driva kommunen i syfte att vilseleda medborgarna kan man tro och som fått en fortsättning om Kurt Svensson och Centern fortfarande styrt i kommunen.  


Att man sen fick klara besked av dåvarande fastighetsingenjör Lennart Karlsson som påpekade innan beslutet skickades till fullmäktige på sin tid att hyreskontraktet för Dalbo-Båtar inte på långa vägar gav full  täckning  som var deras krav för att fullfölja investeringen.


Ett förhållande som Kurt Svensson varit väl medveten om i flera år utan ha lyft ett finger för att ställa det till rätta. Han till och med i polisförhör klart deklarerade att kommunen får full täckning för sina investeringar.


Det är bara att konstatera att Kurt Svensson fortsätter att ljuga inför allmänheten och vill i det längsta slingra sig ur hela historien utan att ta ordentligt ansvar.   


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

not: Vi kan vara glada att Center trojkan försvann från maktens boning innan man totalt förstört kommunens ekonomi. Tyvärr så finns det fortfarande  efter 2 år och ett val folk från det gamla Centergardet som  försöker påverka de politiska besluten i Åmål. 

 
 
Ingen bild

bloggläsare

2 april 2011 10:58

Det var verkligen en sågning till fotknölarna....

 
Ingen bild

Arnold

2 april 2011 12:04

Bluesen betalar, enligt pressen i terminalen 60 000:- men/och
600 000:- i fjol i tälthyra och gjorden en "liten" förlust. Kan det möjligen vara så att Bluesens hyra är i minsta laget? Och hur är det med Evanemangservice?

tommy norum

2 april 2011 12:20

Hyran skall beräknas efter den yta och tid som hyresgästen disponerar i lokalen som sen procentuellt fördelas med utgångspunkt från investeringskostnaden.Om Kurt Svensson tror att man kommer undan subventionen till Dalbo-Båtar genom att fördela om kostnaderna genom andra principer då är han ute och cyklar som han varit så många gånger tidigare i sitt sätt att sköta kommunens finanser.

 
Ingen bild

Bloggläsare

2 april 2011 14:04

Här har vi verkligen facit på Kurts oförmåga att ta till sig de bestämmelser i kommunallagen om subvention till enskild företag. Här upprättar man ett avtal med en tydlig subvention som man sen i efterhand försöker med hemsnickrade förklarningar göra till något annat än det är.

 
Ingen bild

Skärpning Centern

2 april 2011 15:15

Vem skall Centerpartiet skicka fram i fortsättningen för att förklara turerna runt
sunventioner till Dalbo-Båtar ? Kurt Svensson klarar det tydligen inte visar det sig.

 
Ingen bild

inflyttad

2 april 2011 18:51

Att kommuninnevånarna har haft ett så stort förtroende för Kurt Svensson i många år utan att genomskåda hans totala saknad av sunt förnuft är mig en gåta.

 
Ingen bild

Undrande

2 april 2011 23:09

Kurt Svensson ljuger om förhållandena runt hur hela affären har sköts enligt dig. Är det verkligen sant ? Du har ju polisanmält utan att det blev någon åtgärd .

tommy norum

2 april 2011 23:19

Jag vet att varken Kurt Svensson eller Tommy Jingfors vågar anmäla mig för att jag publicerar osanningar efter som de vet att jag har mycket lätt att kunna bevisa de påståenden som jag förmedlat i bloggen, därför den totala tystnaden.Detta inlägg som Kurt Svensson förmedlade i Synpunkt var väl bara ett sätt att lägga ut dimmridåer över hela affären för att inte helt tappa ansiktet inför sina beundrare i Åmål.

 
Ingen bild

f.d Centerpartist

3 april 2011 10:33

Kurt Svensson förnekar fortfarande att det är subventioner till enskild företagare. Vi får hoppas att övriga politiker i Centerpartiet har mer förståelse för de fakta som kommit fram. Kurtan är ju utsparkad i kylan av
sina partikamerater där väl Anne Sörqvist räknar med att överta rollen som starke man ( kvinna )inom Centergruppen i Åmål. Har Anne Sörqvist samma uppfattning som Kurt Svensson då har nog medborgarna anledning att se upp i fortsättningen.

 
Ingen bild

Vi får vad vi förtjänar.

3 april 2011 20:58

Nu får banne mig de politiska partierna ta sig i kragen och leverera kanditater som är intresserade och har så mycket bakom pannbenet att de förstår vad de är med och tar beslut i.

 
Ingen bild

Arnold

4 april 2011 09:06

Två dagar kvar - mitt tips är att det finns ingen ny hyresgäst. Har svårt att se hur någon kan driva marin verksamhet likt det gamla med lönsamhet. Det kan ju bli så att kommunen kommer att stå med en ny,fin, dyr och tom fastighet på ett område där det istället borde finnas bostäder.
Att vinterförvara båtar på en av Åmåls finaste tomtmarker känns som att någon eller några tänkt fel.
Är det en djärv gissning att Måkeberg aldrig kommer att byggas.

tommy norum

4 april 2011 11:56

Mitt tips är att vi får en lösning som kommer att ta hänsyn till kommuninnevånarnas intresse fullt ut.

 
Ingen bild

Arnold

4 april 2011 12:31

Jag hoppas att du har/får rätt:) Och att det är en långsiktig lösning.
Känns nästan lite som att vänta på tomten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards