Alla inlägg den 5 maj 2013

Av tommy norum - 5 maj 2013 07:00





Tack Michael för att du också tar med sunt förnuft i ditt styrande av kommunen. Det har varit en bristvara en längre tid både hos politiker och tjänstemän i Åmål





Vi har äntligen fått en politisk ledare i kommunen som också lyssnar på gräsrötterna och inte bara på representanter från en massa särintressen runt om i kommunen.  

En av dessa särintressen , som kommunen involverat sig i är Centrumgruppen, där fastighetsägarna har ett stort inflytande. Kommunen har med skattepengar investerat i Centrum för miljoner i hopp om en utvecklad handel. Det senaste påfundet var dessa cirkulationsplatser för en miljon som kom som förslag från centrumgruppen i tron att det på något sätt skulle förändra köpvanorna i kommunen . Tänk att detta ständigt pågående projekt Handelsstaden Åmål skall få ta så stor del av våra gemensamma resurser utan att kunna visa det allra minsta positiva resultat.

Här kan man verkligen tala om att man i åratal gått i samma fotspår eller följt samma hjulspår som Håkan Sandberg uttrycker det,  utan att göra ordentliga utvärderingar av resultatet .     


När man följer utvecklingen de senaste 10 åren där handelsföretag försvinner på löpande band och där fastighetsägarna sedan hyr ut till verksamheter som på inget sätt får främjar Åmål som en tänkt handelsstad kanske ändå borde få en och annan politiker att sätta ner foten och analysera vad man gör för fel innan man fortsätter och pumpar in miljoner till ingen nytta.


Michael Karlsson vårt kommunalråd har ju vaknat till i och med att han stoppade rondellerna men om det var trycket från medborgarna eller om han kommit till insikt att investeringen har inte ett dugg med utvecklingen av centrum, utan ett påfund av en grupp intressenter med kommunala tjänstemän i spetsen som vill visa kreativitet för politikerna . Tyvärr så har den kreativiteten under årens lopp bara kostat skattepengar, där en tänkt positiv utveckling blivit precis tvärt om.


Och Michael jag tror att du missuppfattade Håkan Sandberg på en punkt det är inte mer personella resurser han efterfrågade när han kritiserar näringslivspolitiken, utan mer kunskap i ämnet där erfarenhet av företagande borde prioriteras.

 Skrota den nuvarande organisationen och sätt dit folk med näringslivserfarenhet och som vet vad som behövs och framförallt vad som inte behövs för att få ett bra företagarklimat. Med facit i hand så kan man väl konstatera att den nuvarande inte klarat av den uppgiften.    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards