Direktlänk till inlägg 24 april 2015

Har våra politiker tappat kontrollen över samhällsutvecklingen ?.

Av tommy norum - 24 april 2015 07:00






Tänk att det skall behövas ett TV program som Uppdrag Granskning för att ta upp samhällsfrågor som berör oss. Och där det visar sig att myndigheter och politiker står handfallna inför sin uppgift när det går snett..


Göteborg med en Socialdemokratiskt regering under många år har titt som tätt hamnat i skottgluggen för deras granskning hur illa man förvaltar våra gemensamma resurser. Är det inte tjänstemän som skor sig på skattebetalarnas bekostnad ,där kommunen har en så dålig kontroll över vad deras tjänstemän hållit på med så avslöjar veckans  granskning att Göteborg än en gång kommer i fokus hur dåligt man sköter sin uppgift att hålla reda på var skatterna går till. 

 Här kunde vi konstatera att naiva tjänstemän och politiker i sin okunskap hur samhället ser ut i verkligheten är med och ger pengar till organisationer som i sitt utlägg för att få bidrag till en föreningsbildning för kultur och idrottsaktiviteter för arbetslösa ungdomar och för att förhindra en spridning av brottsligheten i området .

Men som  det visade sig användes för propaganda för terrorgruppen Islamska statens där initiativtagaren till föreningen på sin face book sida hyllar de som krigar för Islamska staten. Och som en då varande ansvarig för verksamheten bjudit in föreläsare som försöker värva svenska medborgare med muslimsk bakgrund ställa upp på det religiösa kriget där man både våldtar, mördar för att skrämma in dem i en fålla  med muslimska lagar som styrs av bokstavstrogna anhängare till koranen.

Men det som ändå får en att sätta kaffet i vrångstrupen var när en av de ansvariga tjänstemännen vägrade att ge Islamska statens det rätta namn som den islamska terrororganisation den är.

..

Utan i sann Svensk åsiktsutryck bland politiker och tjänstemän som inte vill stötassig med någon med risk att kallas främlingsfientlig vägrar prata klarspråk om Islamska Statens som den terrororganisation den är..

 Ynkligt är väl det rätta ordet för våra rädda tjänstemän och politiker som heller vill mörka än se verkligheten i vitögat och stå för detta.

Bara att konstatera att samhället är inte beredd för den stora anhopning av flyktingar som väller in i landet där man varken klarar av att stävja brottsligheten , man klarar inte av att erbjuda en skolgång där barn med invandrarbakgrund får en vettig chans till att klara en utbildning som i framtiden ger dem ett arbete att gå till.

Bara en av fem med invandrarbakgrund klarar gymnasieskolan helt ut.


Vi har satt oss i en situation där det för nuvarande saknas 250 000 bostäder och där det hela tiden fylls på med nyanlända. 


Vilka signaler borde våra politiker få av en sådan verklighet. Vad händer när dessa hemvändande från IS kriget kommer hem utan arbete, med mord på sitt samvet , där man har kanske både våldtagit, kränkt och mördat folk i islams namn utan att våra myndigheter har en chans att lagföra dessa här hemma utan bevis . Dessa kommer i vissa kretsar ses som hjältar när de kommer hem från kriget. Vi kan bara tacka våra naiva politiker för den utvecklingen som håller på att ske mitt framför ögonen på oss där bara ett fåtal politiker reagerar för utvecklingen men där lösningen kallas främlingsfientlig, nazistsympatisör, inte värna om allas lika värde.


Frågan är väl om någon politiker törs ta ansvaret för utvecklingen som håller på att ske utan det blir väl upp till väljarna att ge utryck för vilket samhälle man vill ha i framtiden.

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

24 april 2015 11:58

I samma program fanns reportage och uppföljning Av att leva och dö i Grums.Anledning var att Grums svartmålades,utan positiva inslag.Som i många andra småkommuner finns inslag mycket bra och dåligt.Men kanske tanken var att återspegla det dåliga och förbättra detta istället.Allt är inte svart eller vitt.Det gråa väntar på sin lösning.Hur?Någon måste gå i spetsen och väcka problemet!

 
Ingen bild

MOSKÉ I ÅMÅL?

25 april 2015 02:14

Någon mer som hört att det planeras för en bönesal/Moské i Metodistkyrkans lokaler på Torggatan?
Inte förvånad i så fall med slappheten som genomsyrar hela staden. En "Vision om gästvänlighet kanske"? Privat ägare tror jag.

Åsikter och info om detta, tack.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

25 april 2015 15:43

Olyckligt!

Att skapa möjligheter för muslimer att predika koranen är inte så vidare värst klokt med tanke på de vansinnigheter som står i den boken.

Blir nästa steg att inför sharialagar i Åmål?

Nej, förbjud muslimerna att predika det som står i koranen. Vi har demokrati i Sverige och behöver inte lära ut att halshugga de som inte vill tro på koranens vansinne.

Förbjud pedofilen Mohammeds lära!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

25 april 2015 16:14

Stoppa alla bidrag till muslimer!

http://avpixlat.info/2015/04/25/sakine-madon-dra-in-bidragen-till-muslimska-foreningar/#more-145565

Världen behöver inga fler IS-krigare!


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

28 april 2015 08:05

ISLAM ÄR EN MÖRDARMASKIN

Se denna video:
http://cbn.com/tv/embedplayernews.aspx?bcid=4199722081001



.

 
Ingen bild

Bygglov, moské

18 juni 2015 02:34

Ja då har vi en Moské i Åmål. Någon som vet om bygglov har sökts för ändrad verksamhet? Det var dansundervisning där tidigare. Finns inte bygglov är det väl olovligt byggande/svartbygge.

 
ingen

ingen

18 juni 2015 20:13

detta är ju frunktasvert ska dom komma hit ska ha en moske skicka hem dom

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 juni 2015 22:28

Är moskén färdig?

Vad tyst det har varit runt detta. Har du adressen till eländet?

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

19 juni 2015 21:14

@Dag Blomqvist: Den lär enligt uppgift ligga i gamla Metodistkyrkan i hörnet Torggatan/Västerlånggatan, ovanför Flickornas Wienerkonditori.

 
Ingen bild

Moské

19 juni 2015 22:59

Dag. Gamla Metodistkyrkans lokaler. Hörnet Torggatan Västerlånggatan.

 
Ingen bild

sega råttan

21 juni 2015 00:29

Gällande Moskebygge:Nu går det liksom lite för långt tycker ja.. ..min uppfattning gällande de flyktingar som kommer ifrån exvis Syrien och andra arabländer ..är att de inte vill acceptera Islams människofientliga uppfattning..b.l.a därför somliga av dem är kristna ..och då tycker ja det är okay att hjälpa de av dem som är villiga att acceptera de vilkor som gäller här i Sverige för såväl svenskar som invandrare.. ..Men moskebygge..? ...Det är ju muslimerna deras förtryckare som går i såna byggnader.. ..hur har dom nästlat sej in här i Sverige ..med sin kvinno och människofientliga åskådning.. ..synd att det inte är mer stake i beslutsfattarna samt att de inte kan fatta att de som känner störst hot av att en dyl moske är egentligen inte vi infödda svenskar ..utan de flyktingar som flytt just ifrån Islam (vem äger föresten byggnaden)...

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

23 juni 2015 07:57

Enligt de uppgifter jag har fått är det Islamiska kulturföreningen i Åmål som hyr gamla Metodistkyrkan. Ordförande för den föreningen är Sahir Al-Dousari, den socialdemokratiske kommunpolitikern som hyllar Ayatollah Khomeini på sin Facebooksida.

Om ledaren för moskén/kulturföreningen öppet hyllar en av närtidens blodigaste diktatorer/religiösa ledare så undrar jag faktiskt vad som predikas i moskén. Förmodligen inte frihet, jämlikhet och HBQT-vänlighet.

Anledningen till att många moskéer kallar sig "kulturföreningar" och inte moskéer är att det är lättare att söka statliga och kommunala bidrag då. Kolla upp om de får några kommunala bidrag för sin verksamhet.

 
Ingen bild

Moskén

24 juni 2015 00:45

Ska tydligen vara över 100 pers som vistas där. Såg lite graffitti målat utanför men vet inte vad det stog. Ja brandmyndigheten ska väl ha något att säga om detta tycker jag. PD brukar skriva om nyetableringar ibland........

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards