Direktlänk till inlägg 3 maj 2015

Allianspartierna i Åmål tror tydligen att besöksnäringen fortfarande är viktig för kommunen.

Av tommy norum - 3 maj 2015 07:00




Bara att konstatera att allianspartierna och den politiska vilden Thomas Lindström helt har flippat ur när vi läser  reportaget i PD där de kräver att kommunen skyndsamt ser till att det finns tillräckligt med övernattningsmöjligheter för besökare i sommar.

Här vill man förändra regelverket både när det gäller detaljplaner, livsmedelhantering och där tydligen kommunen skall strunta i alla regler för de som vill erbjuda bed - and- breakfast och här vill man tydligen alla myndigheter släppa allt de har för händer och prioritera ärendena i frågan . Man vet faktiskt inte om man skall skratta eller gråta över eländet . Frågan är väl vad kommunen överhuvudtaget har med frågan att göra. Vill någon driva bred and breakfast så får man väl i vanlig ordning ansöka om tillstånd 


Men att försöka genom genvägar strunta i de bestämmelser som omgärdar verksamheten kanske ändå säger en del om de som representerar Allianspartierna i kommunen.

Vi har Stadshotellet, vi har Dalhall, vi har Örnäs camping, vi har villa Örnäs , vi har Jägarflygeln ute på Forsbacka, vi har Edslands värdshus. Varför inte börja i rätt ordning och ta reda på beläggningsgraden för de nämnda och se vilket behov som finns i Åmål.. Inte skall väl man behöva ändra på regler och strunta i tagna politiska beslut för att tillfredställa en veckas överbeläggning under bluesveckan.

Och dessa argument som kommer rätt som det är med missnöjet att inte hotellet på hamnplan kom till.. Varför inte en gång för alla ta reda på om möjligheten att driva ett lönsamt hotell på hamnplan. Det finns faktiskt proffs på marknaden som förhandlar med bussbolag för att få dem att stanna till på olika hotell med där förutsättningarna för att lyckas locka någon till Åmål för ett besök är näst intill obefintlig med det utbud Åmål har att erbjuda. Och för att klara vinterhalvåret det skall vi inte ens tala om . 

80% av Sveriges kommuner har fin natur som lockbete i sin marknadsföring men det är helt andra utbud som lockar besökare att föredra Åmål som resmål än fin natur.

Bara att konstatera att vi har ett kvalificerat B-lag som representerar oss i politiken som inte ens bemödar sig att ta reda på grundfakta i vad som styr besöksnäringen. Skärp till er nu och fokusera på de verkliga problemen i kommunen där nog vandrarhemsfrågan borde hamna långt ner på listan att engagera sig i. Kommen står inte och faller med bluesveckan fast det verkar som en del politiker verkar tro detta.

Förövrigt en dyr historia för skattebetalarna har det visat sig med facit i hand. . . .

 
 
Ingen bild

oloff

4 maj 2015 22:38

Jag tror det hela handlar om att folk inte vill ha ett flyktingboende mitt i centrala Åmål. Detta har väckt en heldel frågor samt att detta är nått som etremhögern likt SD kommer att dra nytta utav.

 
Ingen bild

sega råttan

5 maj 2015 21:27

svar till oloff...Vi har ju redan så mycke flyktingar mitt i stan så det borde väl varken göra till eller ifrån.. ..men ja anser att en turistvänlig stad som åmål faktiskt behöver ett vandrarhem..för vi väl ha hit fler turister.. ..å andra sidan tycker ja det är synd om dessa romer som skall behöva sova i bilar kalla nätter utan möjlighet att hålla sej rena o.s.v ..men vore det inte lämpligare att härbärgera dem i någon av alla dessa tomma kyrkor exvis Ria eller gamla kyrkan.. ..inte i allmänyttan (åkab) för Åkab tycker ja borde säljas till ett privat bostadsbolag.. ...då skulle kommun verkligen få balans i budgeten sedan...

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

6 maj 2015 06:24

Varför importera socialt utslagna från hela världen till en liten kommun utan arbetstillfällen och som inte ens klarar av att ta hand om sina egna medborgare?

Även kärleken och medmänskligheten har en gräns. Att fortsätta att köra på fälgarna när man slitit ut däcken är inte att rekommendera. Om det nu ens är lagligt ....

Kärleken förblindar, sägs det, men "sega råttan" bör nog läkarundersöka sig. Det verkar som om segheten satt sig permanent på hjärnan.



.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

6 maj 2015 07:31

"Nakna kvinnor" Är det detta vi kommer att få se i Åmål framöver?

Muslimsk infiltration ...

https://www.youtube.com/watch?v=psZBaJU_Cvo

 
Ingen bild

sega råttan

7 maj 2015 21:32

Svar till Dag... om Romerna begärt svenskaundervisning och fina Åkablägenheter så hade även ja reagerat.. ...men dom gör ju inte det ..dom vill ju bara vara ifred med sin mugg som dom inte tvingar någon att lägga slantar i... och det här med läkarundersökning du skriver.. ...nazisterna ville ju också gärna mäta skallar o.dyl och som väl de flesta vet så härstammar romerna ifrån judarna ..det är ju alltså samma folk.. Tror att Dag skulle ha trivts mycket bra i 30:talets tyskland ...du säger att du inte är nasist.. ..men varför vill du ge dej på just den svagaste och mest utsatta gruppen.. ..har vi inte andra grupperingar som utnyttjar vårat välfärdsystem så mycket värre än just romerna..

 
Ingen bild

Till sega råttan

8 maj 2015 01:25

Vilka grupperingar menar du? "Gubbarna och gummorna på bänken". Har ju en gång i tiden bidragit till "välfärdssamhället". Tror knappast de åker utomlands för att tigga.

Jag tycker inte synd om romerna (som bor i bilar).Borde i stället vara i sitt hemland och ta hand om sina barn. Eu har satsat stora summor för att Rumänien ska hjälpa sina medborgare.

Det var en facegrupp som samlade in ca. 20 tusen till en tiggande man. Hans barn behövde operera sina ögon. Han är nu tillbaka i (som ett brev på posten) Åmål och sitter utanför affärer och tigger.

Undrar varför man inte blir nöjd med hjälpen utan vill ha mer. Knappast idé med sådana insamlingar verkar det som. Utan ser att det är en lukrativ marknad där det finns mer att hämta.



 
Ingen bild

Dag Blomqvist

8 maj 2015 08:33

Vi måste nog hålla isär begreppen. Det ena är tiggare och det andra är invandrare.

Tiggarna reser hit för att tigga pengar.
Invandrarna reser hit för att få permanent uppehållstillstånd. Eller med andra ord: för att bosätta sig här.

Båda dessa grupper belastar den svenska ekonomin. Speciellt om nu även tiggarna skall erhålla bostäder och sjukvård och skolgång för sina barn.

I Sverige har vi byggt upp ett socialt skyddsnät där ingen ska behöva gå varken naken, sakna bostad och/eller mat för dagen. För att åtnjuta det svenska samhällets fördelar måste man vara beredd på att arbeta och betala skatt. Därför att det är den skatten som sedan används för att bistå de svenskar som inte kan, inte har eller inte ens får arbeta.

Hela det ekonomiska biståndssystemet är alltså avhängigt de skatter som de arbetande betalar in till systemet.

Skulle det nu vara någon som varken vill arbeta, eller ens får arbeta, vara beroende av det sociala systemet så är det ju inte hela världen. Jag menar att biståndssystemet rasar inte ihop om en och annan behöver utnyttja det. För det var ju också så det var tänkt att det skulle fungera.

Men om nu Sveriges gränser öppnas för hela världens alla folk så att de kan komma hit och utnyttja biståndssystemet kommer det att kollapsa. Man behöver inte ha någon större begåvning för att kunna räkna ut det.

Vare sig det nu är tiggare eller invandrare som vill utnyttja det vi svenskar har byggt upp åt oss själva kommer det inte att dröja länge förrän vi alla står på bar backe och får tigga ihop till vårt dagliga bröd. Och då är vi ju tillbaka till 30 talet då arbetarna varje dag fick stå med kepsen i hand utanför fabriksgrindarna och tigga om arbete.

Det jag menar är bara det att vi i Sverige har byggt upp ett system där ingen ska behöva tigga eller ligga och sova i sin bil. Men vårt system kommer inte att hålla om hela världens fattiga kommer hit och belastar det.

Därför borde det ställas krav på att de som kommer kan försörja sig själva utan att ligga samhället till last. En och annan klarar vi av att hjälpa men inte hela världens alla fattiga. Sveriges ekonomi och framförallt vårt socialsystem är inte byggt för den belastningen.

Fortsätter den nu pågående anstormningen (dräneringen) kommer hela det svenska ekonomiska systemet att kollapsa. Detta kan var och en med lite kunskap om ekonomi begripa (räkna ut). Man behöver inte vara nazist för att förstå detta. Det räcker om man är svensk. Därför är jag inte heller nazist utan bara en vanlig svensk och, ska jag väl erkänna, också lite insatt i hur ekonomi i balans fungerar.

Men är man däremot seg i bollen är det inte säkert att man ens klarar av att förstå att 2 + 2 är fyra. Än mindre då att 2 - några miljarder blir ett oproportionerligt stort underskott som blir svårt att få balans på.

Betänker vi då att Sverige redan lånar upp 10 miljoner i timmen för att få detta ekonomiska system, inklusive sociala biståndssystem, att fungera kan vi snart räkna ut att alltihop är på väg åt helvete. I slutänden är det våra barn som får betala skulden. Och det borde vi ju bespara dem för de kommer att ha nog med egna skulder att betala den dagen den notan läggs på deras bord. Dom kanske har andra drömmar som dom vill förverkliga än att betala de skulder vi idag i vårt oförstånd prackat på dom.



.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

10 maj 2015 10:38

Sjukvård är gratis i Rumänien, precis som i Sverige, så förmodligen gick pengarna som tiggts ihop till en ögonoperation till något helt annat.


 
ingen

ingen

11 maj 2015 20:54

har idag lystnat på romsson som ber om ursäkt hur många stolpskott ska vi ha hon å Fridolin ska nog söka nytt jobb jag tycker om dom är kvar höj bensinet till 25 kr så kommer allt sköta sig själv vi får alla frisk luft idioter

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards