Direktlänk till inlägg 17 april 2019

Myglet i samhällsbyggnadsnämnden fortsätter 2010-04-15 11:13

Av tommy norum - 17 april 2019 16:15

      Kan det vara så att ombyggnaden av huset på Strandgatan innehåller mygel på högsta nivå ?  Man tror sig förflyttad till en kommun i en bananrepublik . 

 

Kan man göra mer fel i ett projekt som är finansierat med skattemedel för att ta tillvara kommuninnevånarnas intresse ?

Det påbörjades utan en tagen budget i det specifika projektet, man garderade sig inte med ett bindande hyresavtal före investeringen, man struntade i attta in offerter,  men som grädde på moset så lät man firman Grums JK bygg få kontraktet som ägs av stadsarkitekt Susanne Anderssons bror Jörgen Karlsson vars styrelse Susanne Andersson och hennes man  satt i när arbetet påbörjades.

 

Susanne Andersson Stadsarkitekt som sitter väg i vägg med förvaltningschefen och ingår i samhällsbyggnadsnämndens organisation.

 

För mig som skattebetalare och kommuninnevånare tror man nästan inte sina ögon när man läser om omständigheterna runt bygget.

Jag vet inte hur många exempel man skall informera om förrän kommunfullmäktige drar öronen åt sig och tar tag i hela samhällsbyggnadsnämndens agerande.

 

Vi läste i PD i dag att det äntligen börjar röra på sig bland politikerna genom att ändra på de rutiner , som inte existerat, vid investeringar så att  kommuninnevånarna äntligen får den instans, som kommunfullmäktige är , att agera och att se till att allt går rätt till. 

 

 
 
Ingen bild

Kommunanställd

15 april 2010 17:24

Stämmer detta så ska Tommy Jingfors och stadsarktekt susanne få sparken med omedelbar verkan annars bryter kommunen mot de lagar och regler som även Åmåls kommun är skyldigha att följa.Skulle vila veta kommunchef Svante mellanders agerande i denna mygelhärva.

 
Ingen bild

f.d kommunanställd

15 april 2010 17:58

Den här informationen har ju politikerna tillgång till länge utan någon reaktion.Vem bryr sig ?
Det här har varit vardag i samhällsbyggnads-nämnden de senaste åren med eller utan politikernas vetskap ?

 
Ingen bild

Boende i Åmål

15 april 2010 21:41

Idag har vården i Åmål haft möte där dom fick besked att dom måste spara ännu mer pengar åt kommunen. Detta har dom fått höra år efter år nu. När man läser om Tommys avslöjande här, undrar man verkligen om det inte borde vara andra förvaltningar som ska spara. Är kommunrevisorerna "praktikanter" eller fullkomligt inkompetenta. Håller alla i kommunhuset varandra bakom ryggen eller....
Dags för politikerna att gå ut i PD och svara på påståenden.

 
Ingen bild

Läsare

15 april 2010 21:41

Det här är så fruktansvärt nonchalant gjort av de som är ansvariga. Det skärs ner på allt i kommunen, något som invånarna verkligen får känna av när gatljusen släcks, snöröjningen försämras, skolor stängs, folks sägs upp inom omsorgen och man skar ner antalet anställda i kommunen med ungefär 50 personer sammanlagt.

Det är svångrem som gäller är budskapet som kommuniceras utåt. Samtidigt sitter det chefer och handskas så här respektlöst med skattepengar. Och politikerna verkar inte fatta ett dugg av vad som pågår.

Jag föreslår att kommunens chefer tar och praktiserar inom näringslivet ett tag så att de kanske kan komma ur sin skyddade verkstad och får se hur det går till på riktiga företag, där man får slita för att få in varenda krona och där man knappast sitter och handskas så här vårdslöst med sina tillgångar. För då får man sparken eller så går företaget i konkurs. Men det behöver de väl knappast bekymra sig om som kommunanställda. Det ordnar sig alltid och "här i Åmål håller vi varandra om ryggen".
Skamligt. Och fruktansvärt oprofessionellt.

 
Ingen bild

Tjock och go Åmålsbo

15 april 2010 23:27

Vård och omsorg ska spara ca 8-9 milijoner under 2010. Det kommer innebära sämre omvårdnad av våra äldre och sjuka. Då blir man milt sagt förbannad när andra förvaltningar delar ut "ger bort" våra skattepengar till enskilda näringsidkare. Vart håller ordföranden i samhällsbyggnadsnänden hus? Om detta är fel borde han som arbetsgivare gå ut och försvara sin chef, Stämmer det så borde andra arbetsuppgifter tilldelas denne tjänsteman, låt fantasin flöda.

 
Ingen bild

Läsare

17 april 2010 23:35

Finns det något politiskt beslut på att det här huset ska byggas om och byggas till?
Jag förstår personligen inte riktigt varför Åmåls kommun ens ska äga de här husen, än mindre varför skattebetalarna ska betala ombyggnationen så att de kan användas för caférörelse där hyran för husen knappast kan täcka kostnaden för ombyggnaden.

Jag tycker att det enda vettiga hade varit att hyra ut husen som de var, till marknadshyra, eller sälja dom till en privatperson som fått betala för eventuella ombyggnader. Varför ska Åmåls kommun tillhandahålla flotta ombyggda cafélokaler till privata företag?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards