Alla inlägg den 18 augusti 2013

Av tommy norum - 18 augusti 2013 11:13


WEBB-TV: Se stuntförarens mc-uppvisning

FÄRGELANDA

Idag inleddes motorevenemanget Downtown Färgelanda på parkeringen vid Centrumhuset i Färgelanda. Dragplåster är stuntföraren Nicklas Ek, Göteborg som bjöd på MC-uppvisning för stor publik


http://www.nwt.se/dalsland/article1360642.ece

Av tommy norum - 18 augusti 2013 07:00


   

   

Åmåls kommun ökar i folkmängd läser vi i PD. Michael Karlsson (s) vårt kommunalråd hoppas nu på ett trendbrott.

Infrastrukturchefen Olle Andersson menar att kommunen har en attraktionskraft som lockar hit nyinflyttade.


See full size image
Olle Andersson infrastrukturchef i Åmål

Tittar man närmare på siffrorna som presenteras så har vi helt plötsligt fått 97 st invandrare inklusive barn som inflyttade som också till en del ökar trycket på efterfrågan på platser i skolsystemet  som vårt kommunalråd också påpekar. Hur positivt det nu kan bli i fortsättningen om befolkningstillväxten till stor del beror på att invandrare helt plötsligt tycker att Åmål är en bra kommun att bo i med en arbetsmarknad som inte direkt ger förutsättningar för att få ett arbete att gå till.

Var inte den senaste prognosen för socialhjälp uppåtgående trots ansträngningarna att få ut folk i arbetslivet med den nya organisation som skapats just för den sakens skull. Om våra nya medborgare har samma dåliga skolutbildning som många andra invandrare som kommer till Sverige och att här försöka få ett arbete på en stort sett obefintlig arbetsmarknad är nog inget våra politiska företrädare skall dra för stora växlar av och enbart tro att det blir positivt med det plötsliga trendbrottet. 205 inflyttade kommer från Sverige och 92 invandrare - 297 nya invånare i Åmål där en tredjedel är invandrare.


Under samma period så flyttade 224 från Åmål.. Hur många av dessa som har invandrarbakgrund vet vi ej.

Frågan är väl om man i den statistiken kan se något annat trendbrott än att vi helt plötsligt blivit attraktiva för arbetslösa invandrare att flytta till oss.

Vi får väl se om ökade stadsbidrag och utjämningsbidrag kompenserar andra kostnader som troligtvis kommer som ett brev på posten om det inte händer något positivt på arbetsmarknaden den närmaste tiden. Så Michael Karlsson, en tidig analys av läget är nog på sin plats både hur man skall få in de nya invånarna på arbetsmarknaden, vad det får för konsekvenser för ekonomin- positivt eller negativt i framtiden för Åmål  med det trendbrottet.

        


     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards