Alla inlägg den 14 september 2013

Av tommy norum - 14 september 2013 07:00


 



Vi kan skatta oss lyckliga över att politikerna inte fick sin vilja igenom när det gällde hotellplanerna på Södra hamnplan i Åmål, där väl Centerns förtroendevalda såg hela proceduren som en samling bakåtsträvare när man överlämnade resultatet av den opinionsundersökning via påskrivna listor som presenterades för politikerna.


Risken har uppenbarligen varit att det blivit en flyktingförläggning av hela området när vi ser hur utvecklingen av turistnäringen gått i stå och där hotellen gapar tomma större delen av året.

Baldersnäs , denna pärla i lanskapet som många, både politiker och privata ägare, med sina visioner om en träffpunkt för turister och som skulle vara centrum för en upplevelse i det Dalsländska landskapet. Sanningen är väl att Dalsland har inte så mycket av upplevelse att bjuda på som lockar hit turister vilket nu dessa drömmare med visioner men ingen kunskap i turistnäringen fått erfara mer än en gång.


Anders Kihlberg är den senaste i den skaran som tror att man kan locka hit folk för att uppleva ingenting.. Nu stängs Baldersnäs för vintern för att spara pengar, ett konstaterande som han inte är ensam om att uppleva av alla dessa ägare som försökt sig på att göra Herrgården attraktiv.


Samtidigt så meddelar Anders Kihlberg att Håveruds hotell som han också äger är sålt till en ägargrupp som troligtvis i fortsättningen kommer göra om hotellet till att ett flyktingboende. Så blev det med de planerna av en ägare som inte har en susning om villkoren för att kunna driva en turistnäring . 

Vi ser ju nu hur Seaside byggnad på S Hamnplan står tom utan verksamhet på grund av dålig lönsamhet med en  ägare som inte har den minsta erfarenhet av branschen. Tänk denna satsning som skulle få kommunen att blomstra, det trodde både tjänstemän och politiker på sin tid när projektet roddes i hamn.

Men som vanligt när man går in i en verksamhet utan ordentlig kunskap utan drivs av drömvisioner och när verkligheten inte riktigt blir som man tänkt sig så slutar det offras i konkurs eller ägarbyten.


Vi skall vara tacksamma för den opinionsbildning som stoppade planerna på ett hotell på S. Hamnplan som troligtvis gått samma väg som Håveruds hotell där risken för att få hit ett flyktingboende kanske blivit resultatet när intäkterna inte riktigt räcker till för att betala investeringskostnaderna.


Vem har tagit ansvar för den utvecklingen kan man fråga sig . Men som vanligt så vill ingen politiker ta sitt ansvar i sina felbeslut. Det gäller både Hamnterminalen, Najadfabriken och alla investeringar i olika fritidsprojekt som Högheden, Ridhuset , och inte att förglömma Örnäs camping där kommunen under åren har investerat miljoner utan att komma i närheten av en lönsamhet som hela tiden varit drivkraften i sina beslut.


Det där med kunskap,  vilket syfte och vilka mål ville man uppfylla och vad blev resultatet av satsningarna det har inte intresserat våra politiker och tjänstemän det allra minsta under alla år.

Man fortsätter i samma spår som under åren kostat skattebetalarna miljoner utan att få det man betalade för. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards