Alla inlägg den 11 januari 2014

Av tommy norum - 11 januari 2014 07:00


Klarar Jonas Sjöstedt att få medlemmarna i Vänsterpartiet att gå i takt på den 40:e partikongressen tro ?

Det finns Norrlandsmedlemmar som vill gå betydligt längre i Socialiseringstanken än partiledningen genom att förbjuda allt  privat företagande inom kärnverksamheterna.  

 

Av tommy norum - 11 januari 2014 07:00

  
Nu får vi se hur länge Svenska folket kan stå emot Vänsterpartiets charmoffensiv när de nu får massmedial uppmärksamhet genom V- kongressen i dagarna. Den som redan har kastat in handuken är före detta språkröret i miljöpartiet Birger Schlaug som anser att vänsterpartiet numera står för den politik som är den rätta för Svenska folket.



Sex timmars arbetsdag , bort med all privatisering inom den skattefinansierade kärnverksamheten som ger vinst . Socialdemokraterna får en känga för att man anpassat sin politik efter moderaterna och miljöpartiet för att upprätt ideologiskt förvirrat där man agerat för att driva fram regler som förvandlat skolan till en leksuga för spelare.

Birger Schlaug hyllar även Vänstern för att göra förändringar i det konsumtionssamhälle som växt fram, göra om Sverige för ett samhälle på räls istället för på vägarna.


Frågan är väl om medborgarna vill ha en samhällsutveckling där en lite grupp politiker bestämmer måhända i ett demokratiskt tänk vad som är bäst för oss medborgare.

Ett samhälle där de valda politikerna bestämmer om hur vi vill bo, var vi skall gå i skola, vem som skall sköta om oss när vi blir gamla, ett samhälle där vi medborgare blir helt utlämnade till politikernas tycke.


Undrar om inte det ändå är lite av en glorifiering av det förtroendeuppdrag man fått av medborgarna . Vi vet alltid bäst . Tyvärr så har vi alldeles för många exempel i motsatsen i det Svenska samhället där högst privata intressen sätter spår i hur våra skatter användes ute i kommunerna när man använder sina politiska förtroendeuppdrag till att tillfredställa sina egna funderingar vad som är viktigt för medborgarna och där man sedan låter kärnverksamheten få stå tillbaka.


En röst på Vänsterpartiet är väl att vrida tillbaka klockan sextio år när man trodde att är man vald  politiskt  då vet man vad som är bäst för medborgarna. Visioner är nog bra att lura medborgarna med men att försöka bena ut vart det leder till det får nog väljarna ta sig i kragen och med lite sunt förnuft försöka ta reda på själva.


Kanske skulle man ta en tillbakablick vilket ursprung vänsterpartiet har där revolution,, närheten till Moskva ända in på sextiotalet var helt okay, där till och med den förre vänsterledaren ansåg sig som kommunist i det längsta , där kontakter med Östtyskland utan att vilja se hur demokratin satts på undantag, där man inte ville se berlinmuren som ett hinder för flykt från kommunismen.

Även om inte Jonas Sjöstedt, den nuvarande partiledaren ingick i den trojka som anammade Sovjets härjningar i Europa så är ändå vänsterpartiets ursprunget från det forna kommunistpartiet lika om inte mer befläckat som parti än det man nu beskyller Sverigedemokraterna för i debatten.


Att det sedan finns vänster demonstranter som i högre utsträckning tar till odemokratiska medel för att påtvinga sin ideologi utan att moderpartiet vill låtsas om detta kanske ändå skvallrar om att revolutions tänket fortfarande latent finns kvar inom rörelsen .

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards