Direktlänk till inlägg 3 december 2014

Kommer invandrarfrågan nu att mer sättas i fokus i valrörelsen. ?

Av tommy norum - 3 december 2014 17:23


Budgetkaoset har orsakat en regeringskris i Sverige. I dag meddelade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer utlysa extra val den 29 december.


Löfven utlyser extra val

 

Statsminister Stefan Löfven utlyser extra val efter att regeringens budget fallit.


Svenska folket har att se fram emot en ny valrörelse med tanke på att få fram ett parlamentiskt läge i Riksdagen som gör att vi får ett regeringsalternativ som klara av sin uppgift.

Den här gången kan man väl säga blir det bättre förutsättningar för väljarna att i någon mån få klarhet i vad man röstar på i det rödgröna lägret .

Före det senaste valet vägrade ju Socialdemokraterna och de övriga partierna i den rödgröna konstalationen att tala om vilken politik som skulle komma ut av samarbetet. Alliansen gick på val med ett gemensamt valmanifest medan väljarna fick köpa grisen i säcken utan veta vilket innehåll som fanns . Den taktiken har man nu tänkt lämna när man nu tar den gemensamma rödgröna budgeten som valplattform i valrörelsen. Vad det innebär för utgången det får väl väljarna ta ställning till vid valurnorna om någon månad. Frågan är väl om det parlamentiska läget kommer att förändras.


Kanske blir det så att frustationen för en stor del av Svenska folket över situationen med de problem över den ökade invandringen för med sig som så viktig och ser Sverigedemokraterna som det enda alternativet för att få till en förändring.

Mer i linje vad en stor del av Svenska folket tycker och inte företrädarna för de politiska partierna  ser som sitt uppdrag att på alla sätt försöka få bort invandrarfrågan från agendan i politiken. Så frågan är väl om inte den uppkomna situationen kommer att få en stor del av Svenska folket att rösta på Sverigedemokraterna för att straffa partierna för att de är total tondöva över att en betydligt större del av det Svenska folket vill ha en annorlunda invandringspolitik än de 13% som Sverigedemokraterna representerar i Riksdagen.

tn

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

4 december 2014 09:10

Ett nyval med kostnader för samtliga partier kommer inte att lösa någonting.Snarare en transportsträcka på ett par månader,vilket ej gynnar Sverige.En lösning vore ändå att vinnande partier i val skulle få möjlighet att regera på egen budget.Detta innebär att enbart regeringen skulle få lägga förslag för omröstning.Gärna "skuggbudgetar",men inte till förslag till omröstning då detta låser hela riksdagens arbete.Alltså folkvald regering lägger sin budget och samtliga andra partier lägger ned sina röster som reservation.Självklart så bör invandrarfrågan tas upp i dialog med SD med respekt för 13% av väljarkåren.Argument som att 87% har annorlunda uppfattning finns enbart politikers värld.Gå ut och skaffa en egen"fingertoppskänsla".

tommy norum

4 december 2014 12:55

Frågan är väl om det skulle gälla alla politiska beslut där en liten minirotet skall styra majoriteten. Vi får inte glömma att regeringen inte ens har majoritet mot alliansen utan V.Det gäller faktiskt för en regering att föra en politik som Riksdagen står bakom alltså väljarna inte vad enskillda partier har för synpunkter för att få behålla makten. Så länge man inte bjuder in partierna på att föra dialog på lika villkor på de politiska frågorna, så länge som man struntar i överenskomna uppgörelser mellan blocken så länge man själva struntat i praxis genom att i förra mandatperioden bryta ut Alliansen budget och med hjälp av SD fälla deras förslag i en delpost. Att då börja prata om utsträckt hand och ansvar det klingar nog en aning falskt i mångas öron.

 
ingen

ingen

4 december 2014 18:40

varför inte föra en dialog det är ju våra pengar löven slörar med men när han har ett sånt stolpskott som Sjöstedt då är detta ingen lek jag med många med mig tycker löven ska gå tillbaka till svetsen om nån vill ha honom

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

4 december 2014 19:21

Kanske man skulle höja spärren för småpartier att få komma in i riksdagen så att det blev ett mindre antal partier i riksdagen? Som nu sprids allt för många mandat ut på en massa småpartier som ändå inte kan regera. 10 % är kanske en bra gräns?

 
Ingen bild

Någon

4 december 2014 20:05

Håller med Åke. Löven, make till ego får man leta efter. Min, min, min budget, jag som bestämmer. Fridolin stod och nickade självbelåtet. Tänker på landets bästa gör dom inte.

 
ingenting

ingenting

5 december 2014 19:54

betalar vi för dessa jävla stolpskott inom politiken det är ju skandal dom bör ju avgå allihop den fanns en göran johasson som sossarna åt upp tyvärr är han inte i livet

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards