Alla inlägg den 27 augusti 2014

Av tommy norum - 27 augusti 2014 21:22


Frågan är väl varför inte SVT i Aktuellt  också tar del av Riksdagens utredningstjänst som vars siffror SD litat på är de rätta.

Riksdagens utredningstjänst vidhåller att deras siffror är de korrekta. Någon inslag från i Aktuellt för att bekräfta detta var tydligen inte intressant medan Socialdemokraterna och TCO inställning till frågan var tydligen av mer intresse. God journalistik eller ?   TN




 Här är SVT:s dokument från regeringskansliet om kostnaderna i A-kasse frågan


OBS: Ovan tabellen står om en takhöjning till 800 kronor/dag dag 201. Det är ett skrivfel och syftar till dag 101. Felskrivningen har ingen betydelse för uträkningen. SVT.

OBS: Ovan tabellen står om en takhöjning till 800 kronor/dag dag 201. Det är ett skrivfel och syftar till dag 101. Felskrivningen har ingen betydelse för uträkningen. Foto: SVT

Av tommy norum - 27 augusti 2014 16:00

.

Det är tydligt att SVT: utfrågare heller går till regeringen för att få siffror för att sedan kritisera  SD:s förslag I A-kassan än gå till Riksdagens utredningstjänst som är en oberoende källa för att serva våra partier och politiker i utredningar som sedan partierna kan använda för sina förslag till budgetar och vallöften.

Skärpning SVT som skall var en opolitisk oberoende nyhetsförmedlare som vi borde kunna liata på. Tydligen får vi tänka om i det avseendet och även granska deras förehavande när man påstår saker som kommer från motståndarsidan för att i någon mån få Sverigedemokraterna verka oseriösa i sina budgetförslag. Riksdagens utredningstjänst vidhåller att deras siffror som man lämnat till SD är korrekta.

Frågan är väl om det inte är utfrågarna som nu får lämna arenan och ersättas med mer trovärdiga Journalister. Sista ordet i den här härvan är tydligen inte sagt ännu. 

TN



 

Åkesson till hård attack mot SVT

6 minuter sedan

SVT.se" data-start="click" data-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2274555&type=embed&contextSectionId=5479&autostart=false"> TT

 
 
 
 

Åkesson till skarp attack mot SVT Foto: TT

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är hård i sin kritik mot SVT efter Utfrågningen i går, där partiets budget för höjd a-kassa ifrågasattes. – Det är snudd på skandalöst, säger Åkesson.

Det var i SVT:s utfrågning som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fick svara på frågor kring hur man beräknat partiets vallöften om höjd a-kassa.

Enligt beräkningar som regeringskansliets tjänstemän har gjort åt SVT har Sverigedemokraterna räknat alldeles för lågt i sin budget. Men i dag kallade Sverigedemokraterna till en presskonferens där man försvarade sina siffror – och riktade skarp kritik mot SVT.

– Om det finns oklarheter i siffrorna är det rimligt att man i sin research inför en utfrågning kontaktar oss och reder ut dem, inte kastar ut siffror som inte stämmer i direktsändning och får mig att framstå som mindre vetande, säger partiledare Jimmie Åkesson och fortsätter:

– Det är snudd på skandalöst att man gör så i en så viktig utfrågning.

Har kontaktat källan

Sverigedemokraterna har under dagen varit i kontakt med riksdagens utredningstjänst (Rut), som på partiets uppdrag räknat ut vad en sänkt a-kassa skulle kunna kosta. Och chefen på utredningstjänsten står fast vid att deras uträkning stämmer.


Detta bekräftar även riksdagens utredningstjänst till SVT.

 

”Skakigt underlag”


Samtidigt menar Åkesson att SVT:s underlag i utfrågningen är ”skakigt” och ”troligen felaktigt”. Enligt honom är det oklart vem på regeringskansliet som har fått fram de alternativa siffrorna.


Det är anmärkningsvärt att man använder ett så till synes skakigt underlag för att slå mot en partiledares trovärdighet, säger han.

Publicerad:27 augusti 2014 - 15:34

Uppdaterad:27 augusti 2014 - 15:51

Av tommy norum - 27 augusti 2014 07:00

Mycket vatten och båtar som hör en sjöfartsstad som Göteborg till.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards