Direktlänk till inlägg 9 september 2015

Pratar våra politiker med kluven tunga i flyktingdebatten ?

Av tommy norum - 9 september 2015 07:00


Pratar våra politiker med kluven tunga i flyktingdebatten ?




Human flyktingpolitik skrävlar våra politiker är det som Sverige bedriver.


Men frågan är väl om det stämmer i verkligheten när vi ser bilder på alla dessa skaror som totalt lämnas utanför all hjälp så länge de inte befinner sig inom mottagarländernas gränser. Tusentals dör och de enda som hjälper dessa att fly är de så kallade människosmugglare där det enda konkreta förslag man är ense om bland politikerna är att man måste stoppa denna flyktväg där människor är villiga riskera sitt liv och betala dyra kostnader för att komma till friheten i Europa.


Politiken som bedriva är ett dubbelspel utan dess like bland EU politiker när man på alla sätt försöker strypa vägen in i Europa genom att sätta dit de så kallade smugglarna. Man har bakbundit både rederier och flygbolag med bestämmelser för att stoppa säkra flyktingströmmar. Det visar väl det syniska spel som ligger i botten att man på alla sätt försöker stoppa den enda flykting väg som finns att erbjuda samtidigt som man gråter krokodiltårar över situationen där man bedyrar att vi alla måste hjälpa till på alla sätt de som flyr, ett spel för galleriet har det visat sig tydligt de senaste dagarna när vi ser dessa skaror som utan hjälp , där gamla.barn traskar på de europiska vägarna tiotal mil och där våra politiker sitter med armarna i kors utan att ingripa med transporter. Frågan är väl om inte våra politiker pratar med kluven tunga i flyktingdebatten. Hjälper du en släkting att ta sig till Sverige utan att kräva ersättning då är du flyktingsmugglare som enligt lagen är straffbart. Kanske säger en del om den flyktingpolitik som  bedrivs där  våra politiker i media vill framstå att man står upp för en human flyktingpolitik men men i praktiken gör allt för att stoppa inströmningen av flyktingasr. 

När kommer det fram i debatten att Sverige tar miljarder i anspråk från  biståndsbudgeten för framförallt Afrikas fattiga där man nu strypt bistånden och fört över dessa miljarder till emigrationen i Sverige. Så frågan man borde ställa sig var tog ansvaret för de fattiga i framförallt Afrika vägen ?  Lite krasst kanske man skulle säga att det är de fattiga barnen i Afrika , den som inte har några skolor och gå till , där det har härjat sjukdomar som slagit ut en stor del av befolkningen, de som i omgångar drabbats av krig. Det är de som får betala pensionerna till alla anhörigeinvandrare, det är de som får betala för alla ensamståendebarns skolgång och vistelse här i Sverige med de miljarder som tas ifrån de Sidasatsningarna som under decennier hjälp de fattiga i framförallt Afrika under åren.


Så var tog den humaniteten vägen i politiken kan man fråga sig ?

Tydligt är att det finns en begränsning i humaniteten visar det sig i praktiken.


Just nu så är det flyktingar från Mellan öster som prioriteras medan man lämnar andra som man i åratal hjälpt med bistånd lför att utvecklas lämnas utanför. Så man skall nog vara lite försiktig när man pratar om humanitet, allas lika värde osv. i debatten . Tydligt är att det ges tydliga signaler för att det finns en begränsning vad Sveriges ekonomi tål när vi ser hur man omfördelar våra gemensamma resurser till det som är mest gångbart för att skapa politiska poäng.



 

Rosling: ”Sluta kalla dem smugglare”


”Man ska sluta kalla dem för smugglare för de är de enda som gör någonting för att hjälpa dem hit”.

Det något kontroversiella uttalandet om flyktingsmugglare kom från professor Hans Rosling i måndagens Aktuellt.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

9 september 2015 08:15

Uttrycket "svamp är gott" kan ju ha sin riktighet. Men det finns olika sorters svamp. Det är inte alla svampar som är ätliga. En del svampar är direkt giftiga. Alltså kan man inte generellt bara påstå att "svamp är gott".

Alla svampar har väl sitt existensberättigande; rätt att finnas till. Och alla svampar har säkert sin enskilda speciella uppgift i naturen. Så man kan ju inte heller säga att svampar inte har rätt att finnas till.

Är det då synd om de svampar som jag inte tycker om? Nej, de svampar som inte jag tycker om lämnar jag bara därhän. Jag bryr mig inte ens om att se åt dom.

Nu gillar jag kantareller. De är goda.
Men inte heller alla kantareller är okey. En den är riktiga rötsvampar fulla med maskhål. Och en del har sniglar och andra mindre djur redan mumsat på. Och en del kantareller är i en sliskig kletig upplösning. Så även kantareller måste man sortera. Så jag sorterar alltså bort även en del kantareller, hur tokigt det än låter.

Samma är det med människor. Alla människor är inte goda människor bara därför att de är människor.

Det svenska samhället är, åtminstone officiellt, ett demokratiskt och jämnställt samhälle. Det är starkt ekonomiskt sett och har byggts upp under många långa slitsamma årtionden mot just detta: att bli, och vara, ett bra och gott samhälle för oss att bo och leva i. "... redde hon med mjuka händer ömt vårt bo".

Vår kultur, vårt sätt att vara, vårt sätt att bygga ett land, har ju varit inriktat på att få ett homogent och stabilt land för oss alla. Enade vi stått men söndrade skulle vi ha fallit.

Andra länder har andra kulturer, andra tänkesätt och riskerar därmed andra mål av sina göranden och låtanden. Skrämda och uppjagade av olika religiösa fanatikers lögner, olika klaner och hjärtlösa despoter har de aldrig, åtminstone under senare tid, lyckats skapa det toleranta, fria samhälle vi i Sverige räknar som ett gott land att leva och bo i för alla. Även för kvinnor.

Frukten av deras påtvingade underkastelse under olika tokiga diktamen har ätit in sig likt larver i svamp och skapat en äcklig sörja där ingen kan livnära sig - annat än förövaren själv; den förhatliga masken. Ja, vi har ju alla sett bilder på dessa mask-erade svarta vandaler ....

De människor som nu flyr eländet är människor. Ja, jo, de är människor, men de är människor färgade med sitt lands, och sin kulturs och religiösa tänkesätt som vi nu ser vådan av i deras hemländer.

Blandar vi nu in deras tänkesätt i vårt tänkesätt kantrar vår kultur över till att likna deras, åtminstone mer eller mindre. Hur går det då med de mänskliga rättigheterna, vår stabila ekonomi, vårt eget samhälle och gemenskap som klistrat ihop och skapat vårt Sverige?

Vill vi bevara det vi har skall vi nog sortera bort vissa svampar så att inte vår svampkorg blir ett enda stort maskbo där bilbränder, rån, våldtäckter, mord och handgranater blir vardagsmaten för våra älskade barn.

Visst, alla är människor och alla människor har lika rättigheter, men alla har vi ju även skyldigheter, även om inte alla är beredda att acceptera dem.

Det är bara att bestämma sig: vilket samhälle vill vi ha? Vill vi börja förtrycka kvinnan? Vill vi ge mannen rätt att slå kvinnan? Vill vi acceptera våldtäckter? Vill vi ha våra bilar uppbrända? Vill vi ha hedersmord? Vill vi ha sten kastade på våra brandmän, poliser och hjälparbetare? Vill vi ha upplopp? Vad vill vi?

Det är bara att bestämma sig; vilka svampar vi vill ha i vår svampkorg.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

11 september 2015 07:12

"-Bär slöja, annars får du stryk!"

Se själv hur fega manliga avskyvärda muslimer i grupp attackerar en kvinna som inte bär slöja:
https://www.facebook.com/ruslan.zhuma/videos/161801324158447/?permPage=1

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards