Direktlänk till inlägg 3 november 2015

Rättssamhället håller på att krackelera .

Av tommy norum - 3 november 2015 10:04





När Poliserna skriker på hjälp för att få förståelse för sin arbetssituation . När man inte längre har resurser för att lagföra personer som begår brottsliga handlingar då är det bekymmersamt för samhället. Detta har pågått i flera decennier där utredningar läggs på hög, poliser finns inte på plats, och buset får härja fritt utan att någon ingriper.

På Småstölder läggs det inte ner några resurser för att utreda. Så vi har skapat ett samhälle där det är i stort sett riskfritt att begå brott i den mindre skalan.

Hela samhället håller på att krackelera . Utöver Polisen så går i stort sett alla samhällsfunktioner på knäna där anställda känner sig överkörda av våra politiker när man försöker få dem att förstå att nu går det inte längre. Döva öron men där man i retoriken till medborgarna låtsas om som man har full kontroll över läget.

Inte bara den höga belastningen på grund av ett onormalt inströmning av flyktingar utan i grunden har man totalt tappat kontrollen över många samhällsfunktioner som pågått i flera år där de anställda som får dra det stora lasset för att det skall fungera. Sjukvården , skolan, äldrevården, vi har myndigheter som polis, sociala, kriminalvården, domstolsväsendet, migration, arbetsförmedlingen, sjukkassan där de anställda inte anser sig ha resurser för att klara sina arbetsuppgifter fullt ut som man blir ålagda av våra politiker . Men när de anställda klagar på arbetsbelastningen så försöker de ansvariga för verksamheterna ge sken av att ha allt under kontroll.


Hur länge skall det här få fortsätta ?

tn

”Allmänheten måste få veta varför polisen inte utreder brott”

 ”Rikspolischefen Dan Eliasson behöver en gång för alla sätta ner foten och säga de i hans värld så hemska orden, 'vi klarar inte längre av vårt uppdrag'. För det är sån verkligheten är”, skriver Peppe Larsson, ingripandepolis i Göteborg.
Polisen
 
Våra utredare ser ärendehögarna bara växa och växa, utan ärlig chans att kunna beta av dem. Vad ska det få kosta, vad är det värt?
 Sett till arbetsbelastningen har vi aldrig varit färre poliser i yttre tjänst, och inte lär vi bli fler nu heller
 

Allt detta drabbar i slutändan allmänheten.

Sade jag att vi genomför denna omorganisation utan något som helst ökat anslag av pengar? Eller att polisledningen vill spara in antalet tjänstebilar och att polishus stängs ner? Närmare medborgaren säger ledningen. Fram med sanningen säger jag.



För att klara vårt uppdrag och faktiskt kunna stå för det, behöver vi fler poliser än dagens 20 000, framförallt fler i yttre tjänst, en bättre it-miljö och mindre byråkrati. Skäliga löner-  och arbetsvillkor och ett förnyat ledarskap där engagemang och idéer tacksamt tas emot och uppskattas.

Dan Eliasson måste bestämma sig vilken polis han vill vara chef över:  Allmänheten förtjänar en riktig polis som agerar, inte en pappersprodukt.


http://www.svt.se/opinion/polis-kritiserar-ledningen-och-inrikesministern

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards