Direktlänk till inlägg 13 november 2015

Grattis M-S-V-FP-MP-C-KD Nu har vi fått ett kvitto på vad naiva politiker kan ställa till med

Av tommy norum - 13 november 2015 07:00


Ansvariga i Europa behandlar flyktingkrisen i panik som om det vore ett jordskalv eller annan oförutsägbar naturkatastrof. Men faktum är att man inte behövt vara raketforskare för att se flyktingströmmen komma.


Europas politiker valde att slå dövörat till och vänta tills krisen slog ut i full blom.





Det verkar som en del fortfarande inte vill ta åt sig stundens allvar utan tycker det fattade beslutet om gränskontroll är dåligt.


Ungdomsförbundet liberalerna fortsätter att språka för öppna gränser där fokuset är att kavla upp ärmarna spotta i näven och ordna till bostäder, skolor, sjukvård, arbeten för alla som vill ha en framtid i vårt land. Hur realistisk den tanken är kan man ju undra över.? 


Centerpartiets inställning kan man ju också undra över. Att säga nej till en början att få kontroll av vilka som söker sig in i landet är väl inte särskilt konstruktivt i det rådande läget. Tydligen är man i Centerpartiet beredda att låta flödet av invandrare helt utan kontroll ta sig in i landet och stanna och gömma sig här när man inte har ett asylskäl i botten. Om det sedan har någon effekt på antal asylsökande som kommer hit är väl i så fall en annan diskussion.


 Men beslutet om gränskontroll för att skapa ordning och reda och ha kontroll vilka som kommer in i landet det verkar inte intressera Centerpartiet som är det enda parti som är negativ till gränskontrollen. Vi får väl se vad Annie Lööf har för förslag i rockärmen som skulle vara bättre än det lilla första steg man nu tagit för att bringa ordning.


Frågan är väl om inte Sverigedemokraternas förslag sedan länge ändå i slutändan blir det som våra politiska partier blir tvingade under stor politisk vånda ta till sig . Stäng gränsen och koncentrera insatserna i närområdena till kriget tar slut. Men den prestigeförlust inför Sverigedemokraterna som det skulle innebära så det beslutet lär vi nog få vänta på ett tag till.


Att som politiker i flera år inbjudit alla välkomna till vårt land som både stadsminister Reinfeldt och den nuvarande Stefan Löfven basunerat ut i världen. Kom hit och ta del av vår sociala välfärd, vi tar hand om era anhöriga, de får pension, barnen får gå i skola allt är gratis. får ni inget arbete så får ni bidrag av staten hur länge som helst. Välkomna , Välkomna , nu ser vi resultatet av de naiva inställningen till den invandrarpolitik som förts i Sverige de senaste 10 åren.

Grattis M, S, V, FP, MP, C , KD- nu har vi fått ett kvitto på hur naiva politiker kan ställa till

det för Svenska folket. Vi får väl hoppas att det sätter sina tydliga spår vid nästa val vad medborgarna tycker i frågan. .


  tn      

 ”Vi behöver mer frihet - inte stängda gränser”

Flyktingar anländer till Trelleborg med färjan från Rostock. Marcus Ericsson/TT

Flyktingar anländer till Trelleborg med färjan från Rostock. Foto: Marcus Ericsson/TT

”Sverige är i desperat behov av djärvt politiskt ledarskap som trots människors rädsla kan formulera en vision om ett land där alla kan få plats, även de som i dag tvingas bo på tågstationer”, skriver Henrik Edin (LUF).

Den migrationspolitiska situationen blir allt mer deprimerande. Den gångna veckan har fläckats av migrationspolitiska utspel om att begränsa den fria rörligheten.

I går kväll beslutade slutligen regeringen att gå i linje med utspelen och stänga gränserna.

Beslutet är en plågsam påminnelse om den utsiktslöshet som sprids bland sveriges politiker. Framåtsyftande förslag som avser ge en långsiktig lösning på integrationsproblemen lyser med sin frånvaro, trots att en sådan politik nu är mer nödvändig än någonsin.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet har uttryckt att de står bakom beslutet om gränskontroller. Det är beklagligt

http://www.svt.se/opinion/edin-om-migration



Centern: En dålig idé                
                                       
Centerpartiet är det enda riksdags-partiet som är emot regeringens förslag om att införa gränskontroller.
Partiet menar att det i stället kan få en motsatt effekt. Vi tycker att det är en dålig idé. Även vid en gränskontroll har man rätt  att söka asyl, säger Johan Hedin partiets rättspolitiska talesperson .Det verkar som om Centerpartiet vill fortsätta den flum politik som bedrivits i årtionden när vi hör deras förslag i en presskonferensen i dag. Mer krav på de som kommer in, mindre ekonomisk ersättning, men inget om hur man skall kunna sätta stopp för den invandring som alla partier är överens om att vi nått gränsen för vad vi klarar av.  Bara att hålla med de politiska ledarna i de övriga Nordiska länderna- åtgärderna kommer försent.
                    


Europeiska ledare positiva till svensk gränskontroll

Norges statsminister Erna Solberg, Finlands statsminister Juha Sipilä, och Ungerns premiärminister Viktor Orbán är alla positiva till att Sverige nu inför gränskontroller. TT
 
 

Orbán till SVT: – Åtgärderna kommer för sent - SVT.se

 

 

Norges statsminister Erna Solberg, Finlands statsminister Juha Sipilä, och Ungerns premiärminister Viktor Orbán är alla positiva till att Sverige nu inför gränskontroller. Foto: TT

Flera av EU:s ledare är positivt inställda till att Sverige nu inför gränskontroller. Medan somliga tycker att det är för sent hoppas andra på att kontrollerna bara är tillfälliga.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/europeiska-ledare-positiva-till-svensk-granskontroll


Polisen varnat

Dessutom har polisen varnat för att man inte har kontroll på en växande grupp människor som tagit sig till Sverige, men som inte har registrerat sig som asylsökande. Samtidigt har den politiska pressen ökat på regeringen genom politiska utspel från inte minst borgerliga partier. Bland annat har både Moderaterna och Kristdemokraterna krävt gränskontroller, ett förslag som också Folkpartiet har sagt sig stödja.

Också Sverigedemokraterna har sedan länge krävt gränskontroller, men det har spelat mindre roll för regeringens beslut.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards