Direktlänk till inlägg 17 november 2015

Skall vi inte lämna expertråden och i stället återgå till sunt förnuft ?

Av tommy norum - 17 november 2015 07:00



 

Är det dessa experter som kommer ut direkt från högskolorna med idéer men utan praktisk kunskap som försöker sätta agendan för hur samhället skall utvecklas men som förstör vårt samhälle i grunden ?  Personer som utan erfarenhet av egna barn försöker få gehör för förändringar grundade på teoretiska studier i barnomsorgen  i skolan mm , där åratal av positiva erfarenheter lämnas utanför och ersätts med många gånger flumteorier om hur man skall förändra samhället till det bättre.

 

 

Kanske är det dags att sätta ner foten för sociala experiment som ingen har en aning om vad det leder till i framtiden och i stället ta till oss de goda erfarenhet som lett oss fram till det samhälle vi har i dag. . Räcker det inte med att skolan har utsatts för förändringar där så kallade experter tar kommandot och övertalar politikerna att ändra både det ena och andra i förhållandet mellan elever och lärare, där påståendet om individens ( elevens) förutsättningar till inlärning skall vara i centrum för skolarbetet.

Med det experimentet i åratal har vi fått en skola där disciplinen sätts på undantag, där läxläsning ifrågasätts, där kraven blir mindre och mindre och där läroplaner mer och mer blir anpassade efter de svaga elevernas kapacitet och där det duktiga eleverna blir satta på undantag för den stora massan.

Med facit i hand kan man väl säga att de så kallade experterna har än en gång misslyckas i sin sträva att förändra för våra elever men där skolresultatet har sjunkit år efter år när man lämnade utvecklingen i skolan till experters experimentlusta som fått fritt spelrum . Där man helt plötsligt lämnade hårt arbete och disciplin som är en förutsättning för inlärandet till att bli en flumskola där man trodde att man kunde ta skolarbetet med en klackspark och ändå få höga betyg som en inkörsport för högre utbildning.

Men ack vad man bedrog sig när det visade sig att det finns ingen genväg till förkovran för att platsa för vidare studier om man skall uppnå ett bara resultat. Så det där med att flyta omkring på en räkmacka och ta skolan med klackspark det visar sig ha sätt stora negativa spår i Sveriges elevers kunskapsnivå i förhållande till andra länder.

Vi sjunker som en sten år efter år i kunskapsnivån utan att våra politiker förstå varför. Kanske är det så enkelt att det är den gamla pluggskolan som fortfarande gäller för att få ordning på torpet där studie disciplin, ordning och reda är det som behövs.

tn

 

Queerrörelsen använder barn som försökskaniner”


”Är Sveriges föräldrar verkligen okej med att deras barn används som försökskaniner i ett socialt experiment som saknar motstycke i västvärlden i stort? Det måste bli sans och reson i den könspolitiska debatten!”, skriver Olof Edsinger och Johan Semby.

HBTQ
 
 
Olof EdsingerRapportförfattare och talesperson för NfS
Johan SembyÖverläkare och ordförande i NfS
 

Är det okej att säga ”grabbar” och ”tjejer” i skolan? Eller borde alla barn tilltalas på ett könsneutralt sätt? Ska det biologiska könet betraktas som ett problem – eller som en tillgång?

Just nu pågår ett gigantiskt socialt experiment i svensk förskola och skola. Det kallas för "normkritisk pedagogik", och har de senaste åren lanserats på bred front av RFSL, RFSU och ett antal statliga myndigheter.

Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS), som bildades 2013 och samlar företrädare från kyrkan och andra delar av civilsamhället, har tidigare reagerat på hur dessa organisationer har tillåtits prägla den svenska sex- och samlevnadsundervisningen.

Faktum är att vi bildades just för att bidra till en breddning av hur dessa frågor presenteras i det offentliga Sverige. Därför är det också med förvåning som vi konstaterar att den offentliga debatten om den normkritiska pedagogiken har varit så pass frånvarande.


http://www.svt.se/opinion/nfs-om-normkritisk-pedagogik



 

När minoriteten tar majoriteten som gisslan

Den 12 november publicerade NfS rapporten När minoriteten tar majoriteten som gisslan.

I vår förra rapport – Naturkunskap – icke godkänt! – kunde vi från NfS sida konstatera att det är normkritiken som är det ”stora nya” i gymnasieskolans sexualundervisning. Syftet med denna rapport har därför varit att fördjupa såväl researchen som analysen gällande detta fenomen. Framför allt försöker vi bena ut vilka konsekvenser som normupplösningen i allmänhet och den normkritiska pedagogiken i synnerhet håller på att få för vårt samhälle i stort – för vår självförståelse, för våra relationer och för de barn och ungdomar som försöker orientera sig i det nya landskapet.


https://samlevnadochsexualitet.wordpress.com/forskning-rapporter/nar-minoriteten-tar-majoriteten-som-gisslan/



Vår slutsats är att många av dessa konsekvenser är djupt olyckliga, och att vi kan vänta oss en starkt negativ inverkan särskilt på den unga generationen – med den galopperande psykiska ohälsan som ett av de mest illavarslande exemplen.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

17 november 2015 09:09

Menar du att det numera inte är okej att säga ”grabbar” och ”tjejer” i skolan?

 
Ingen bild

Oroad

18 november 2015 00:30

Dag du ska säga hen. Detta ord gillar jag personligen inte. Tycker att det påminner mer om hon. Hörde ett nyhetsinslag där reportern kämpade med ordet till slut blev det "det var han som gjorde det".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards