Alla inlägg den 22 februari 2015

Av tommy norum - 22 februari 2015 07:00




Förutsättningarna för att PD skall finnas kvar är väl att man tvättar bort  den mentalitet som finns ingrodda i väggarna på tidningshuset efter Sune Tholin 


PD rasar mest av alla tidningar NWT koncernen . Nästa 7% har man tappat av läsarna under senaste året. .

Med den takten så finns inte PD längre om 10 år Bara att konstatera att läsarna tappat förtroende för PD:s journalistik under ledning av förre ägaren Sune Tholin som fortsätter i sina krönikor vilseleda läsarna utan att ledningen reagerar.  Både privatpersoner, tjänstemän och politiker i kommunen har blivit utsatta för Tholins förföljelse där han med metoder som närmast kan likna de forna öststaternas användande av media i sin propaganda när han utan skrupler undanhållit fakta som inte gynnar hans sak.

Där han försvarat kompisar som varit ledande tjänstemän och som i sin roll totalt tappat omdömet hur våra skattepengar skall användas . Han har inte ens dragit sig för att anklaga privatpersoner för att lurat kommunen i en fastighets affär i sin tidning, för i någon mån misskreditera denna i ett försök att få läsare i andra medier tappa förtroendet för de som har andra åsikter än PD.

.

Så länge man fortfarande i denna dag fortsätter att mörka omständigheter som har med god journalistik att göra där man vägrar att ta med alla parametrar när man informerar läsarna i syfte att driva sin egen vandetta mot tjänstemän och politiker som sköter sitt uppdrag så har man inget i mediavärlden att göra . .


Jag säger som jag sagt förut sluta läs PD så länge man har en ledning som inte förstår sitt uppdrag full ut utan har använd tidningen för sina högst privata intressen där skyddandet av tjänstemän som inte skött sina uppgifter på grund av en kompisrelation och där man driver kampanj mot politiker och tjänstemän som sköter sina uppgifter på rätt sätt enligt den kommunallag som skall garantera medborgarnas skydd .


Ett PD som har informerats av mig hur tjänstemän och politiker misskött sina uppdrag men där PD mörkat och vägrat delge läsarna de faktiska omständigheterna .


PD är en skam för Svensk lokalpress som med en ledning använd tidningen under många år för sina egna högst privata syften där man med underhållande av obekväma uppgifter försöker skapa en bild av en verklighet som bara existerar i huvudet på den förre ägaren av PD, Sune Tholin. Så länge den mentaliteten sitter kvar i väggarna hos i tidningshuset kommer PD att tappa läsare.


    

En utmaning för branschen säger Ove Rydh i sin krönika. Men man kanske skulle till en början informera läsarna på ett mer neutralt sätt i fortsättningen så att man kan lita på det som står i tidningen.


Tyvärr har det varit lite si och så med det de senaste tio åren. .


Så en kommission där man lyfter på alla stenar i hur PD har skött sin media bevakning under de sista tio åren och där börjar rannsaka sig själva och där man avslutar samarbetet med krafter som fortfarande inte förstått sin del i det hela och samtidigt går ut och erkänner misstagen och med det ber läsarna om ursäkt hur illa man skött bevakningen som den enda lokaltidning på orten.

Annars finns det nog risk för att tidningen inte finns längre om 10 år


PS . Vi får väl se hur länge det tar innan PD med NWT  kommer till insikt varför det är mer läsare som lämnat PD än andra tidningar i koncernen och börjar en utrensning av vissa orosmoment som inte gynnar tidningens image . . 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards