Alla inlägg den 9 juni 2015

Av tommy norum - 9 juni 2015 07:00


Det här inslaget var med i bloggen 2011. Det vi kan konstatera är att politikerna kunde inte hålla sig i från ett köo av fastigheten. Tyvärr kommer det nog visa sig att det får pumpas in åtskilliga skattekronor i framtiden för hålla igång rörelsen runt fastigheten .  För inte så länge sedan gjorde man sig av med Stadshotellet där kommunen pumpat in miljoner under åren. Så säljer man och sätter sig i samma situation igen genpm köpet av Seaside. Att man aldrig lär sig av sina misstag.





 

Restaurangnäringen i Åmål har det inte lätt i att försöka överleva i en kommun med minskad befolkning och en överetablering av näringen som gör att man håller på att ta död på varandra i rask takt.


Flera näringsställen är till salu däribland Arian Jalals Hamncompaniet som nu är stängd  på obestämd tid. Vad som förestår den plötsliga tillbomningen av lokalerna  kan man bara spekulera i. Trist , det som uppfattades som en höjdare och en pärla runt småbåtshamnen och för kommunen.


På sin tid var investeringen  en början på en optimismen i kommunen där byggnationen skulle locka besökare och få kommunen att framstå som en utvecklingsort.

Tyvärr är det nog så att investeringar i var det än är förutsätter först en marknad sen investering, inte investera och sen söka efter en marknad som många gånger inte finns, det brukar i långa loppet aldrigl fungera.


Det vi kan hoppas på är väl att en ny krögar dyker upp och försöker  driva rörelsen. En tom restuaranglokal på  Åmåls finaste tomt det  ger ju absolut inte några positiva vibrationer för  besökarna i kommunen. 


Vi får hoppas att  den nya politiska ledningen i kommunen inte går in och löser ut fastigheten som restaurang Hamn-Companiet finns i, och sen med subventionerade hyror låter krögare fortsätta. Det är väl den lösningen som fastighetsägare  Marcus Engebretsen går och hoppas på och som han har lobbat för till politikerna vid något tillfälle.


Det räcker med stadshotellet där vi skattebetalare pumpat in miljoner under åren för att få krögare att etablera sig och stanna kvar. 

Våra skatter behövs till viktigare saker än att hålla företagare under armarna när de inte klarar att driva sina rörelser under  marknadsmässiga villkor,  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards