Direktlänk till inlägg 21 mars 2016

Stefan Löfven totalt bortgjord om flyktingfrågan i SVT:s Agenda

Av tommy norum - 21 mars 2016 07:00



Heder åt Anna Hedenmo som i SVT Granskning tog sin roll som grävande journalist på allvar i sin intervjun med Stefan Löfven. 




En av de bättre intervjuer jag tagit del av  när Anna Hedenmo i SVT Granskning klädde av Stefan Löfven in på bara skinnet där hon som en av de få reportrar ifrågasatte hans kovändning i invandringspolitiken. Anna Hedenmo påminde Stefan Löfvens  om uttalande när moderata migrationsministern Tobias Billström 2013 försökte få fram ett budskap om att det finns tak på vad vi klarar av för att kunna ge en rimlig chans att integrera de som kommer hit.


Då skrev Stefan Löfven på facebook och ondgjorde sig att man pratar om flöden och volymer i ett avhumaniserande språk. Inte bara Stefan Löfven som reagerade utan hela vänsterpressen tog i och satte Tobias Billström vid skampålen för sitt utryck att det finns begränsningar för hur många vi kan ta emot. Att Anna Hedenmo påminde Stefan Löfven att det han ifrågasatte då helt helt plötsligt är verklighet nu med Stefan Löfven som Stadsminister. Nu är det inte flyktingarna som står i centrum utan nu har de övergått till att få ordning och reda där volymerna har en central roll i den nya flyktingmottagningen det som Stefan Löfven ansågs suspekt när Tobias Billström förutsåg vart vi var på väg 2013.

 

Det som var ett avhumaniserat språk 2013 har helt plötsligt blivit något annat i Stefan Löfvens värld när han själv använder samma språkbruk. Konstig värld Socialdemokraterna lever i. Den som ställde välfärden mot flyktingmottagandets kostnader blev väldigt hårt kritiserade av Socialdemokraterna . I dag är det deras egen retorik.


Men det vi kan konstatera av intervjun är att det finns en humanitär syn på flyktingmottagandet före det senaste valet och en annan syn efter valet. Något som nu Stefan Löfven och andra tongivande personer från både vänster och höger nu får äta upp och bli påminda då och då om hur tongångarna och drevet gick mot Tobias Billström 2013 för han utalande om ett volymtänk för att skydda samhällsfunktionerna det kallades då av Stefan Löfven och andra för bristande tillit till människor och framtiden och en ovighet till mot utlänningar. Inte bara Moderaten Tobias Billström som fått utstå spott och spe för sin inställning om flyktingpolitiken.

Sverigedemokraterna är väl de som blivit hårdast ansatta från både höger och vänster för deras syn hur man bäst skall komma tillrätta och få ut mest hjälp av våra insatser. Nu har vi hamnat där som SD föreslog att insatserna i huvudsak skall koncentreras till närområdena det som bara för ett halv år sedan var totalt uppåt väggarna när SD kom med förslaget .


När Stefan Löfven och den sittande regeringen inför samma sak då blir det helt plötsligt att ta samhällsansvar. Inte lätt för Socialdemokraterna att bli så avslöjade och avklädda inför TV tittarna i sin syn på invandringspolitiken. Än slank han hit än slank han dit i intervjun tills han till slut hamnade rejält i diket som han sedan försöket kravla sig upp ur men då stod  reportern Anna Hedenmo där med nya frågor som gjorde att han sakta men säkert gled ner i dyn igen.

 

Heder åt en reporter som vågar ställa obekväma frågor och upprepa dessa när politikerna glider undan. Då har tittarna chansen att  uppmärksammade  politikernas retoriska uttalande när man med kluven tunga försöker villseleda medborgarna.


tn







 
 
Ingen bild

åmålsbo

21 mars 2016 08:29

Bra skrivet t.n
Ja denna Löfven är en parodi på sig själv. En mycket uträknande och "hal ål". Anna Hedemo hade han och många andra "fula gubbar och gummor" inte en chans mot. Sedan att SD.s syn i bl.a invandrarfrågan kopieras som om något annat parti varit först med att hjälp behövs på plats. För att komma de som har störst skyddsbehov till del är ju bara pinsamt.

 
Ingen bild

Tina L-Singewald

22 mars 2016 08:32

Hej när det var tal om volymer vid sjukskrivningar var det ingen som visade empati med de sjuka och då ville dåvarande regeringar få ned sjuktalen men när kommer till flyktingar då har volymerna ingen som helst betydelse tydligen. Det är skillnad på folk och folk och tydligen enligt deras politik vilken etnicitet man har för att få hjälp. Svenska medborgare verkar inte mkt värda i sina politikers ögon.

 
Ingen bild

frruiten .Rep Tina L-Singewald

22 mars 2016 20:58

Fast om det dras från de våra för att ge till främlingar så är det ju helt plötsligt en helt annan sak. skäms. landsförrädare du med ?

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

22 mars 2016 22:26

Regeringen gapar om "värdegrund" och människors "lika värde". Men i praktiken hatar de svenskarna. Speciellt vita heterosexuella män som i deras ögon inte har något värde alls.

Sen gapar de också på de som älskar Sverige och som vill att det ska gå bra för Sverige. Alla dessa som älskar sitt land kallar de för "de bruna".

Det konstiga är att snart har regeringen anammat hela "de brunas" politik. Nu skäms man inte. Men man tyckte då att de "bruna" skulle skämmas när de förespråkade det som de nu själva tycker är bra för Sverige. När de själva nu gör samma sak som "de bruna" förespråkade menar de att de är att ta "ansvar".

Allt medan svenska folket bara ler åt dessa veliga lögnaktiga idioter.

 
Emil B

Emil B

23 mars 2016 07:14

Jättebra text. Synd att jag missade det på tv'n. Låter som en höjdare...kanske finns/kommer på tuben?

http://https://hanundertrappen.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards