Alla inlägg den 26 januari 2016

Av tommy norum - 26 januari 2016 10:13



Det räcker nu, nu får man också börja lyssna på medborgarna. Vi har fått nog nu när vi ser i vilken riktning samhället är på väg när våra politiker heller lyssnar på instanser som hela tiden fokuserar sig att invandringspolitiken skall utgå från asylrätten och anpassas efter en individnivå och struntar i vilka följdverkningar som drabbar samhället och de medborgare som bor där.

 


Bara att konstatera att de flesta medborgare har nu insett att våra politiker står handfallna inför de problem man åstadkommit med sin naiva flyktingpolitik där de nu förväntar sig att det är kommunerna som skall försöka lösa det hela. Man skriker också på hjälp av övriga EU men som det visar sig för döva öron när länderna politiska ledningar heller lyssnar på sina medborgare än en desperat Stefan Löfven som inte klarar av att ta ansvar för det han ställt till med.  

   


 

När nu regeringen har insett att man kan inte hur länge som helst kan snylta på våra sociala förmåner så blir det ett ramaskri ute bland de som ser individen som utgångspunkt i all politik.    



Man slutar aldrig och förvånas över dessa instanser som hela tiden fokuserar sig på individnivån utan en tanke på hur samhället berörs när man tar ställning i olika frågor som har med vår invandring att göra. ID kontrollerna är väl ett typexempel där både politiker, myndigheter, advokatsamfund, Diskrimineringsombudsman och  Kyrkan mm hela tiden utgår från individnivån utan en tanke hur det påverkar samhället.

 


Det vi har sett under en lång tid är att våra naiva, fega politiker har böjt sig från sådana argument för att inte uppfattas kommit in i SD fållan. Det tog alldeles för lång tid att etablera ID kontrollen där Centerpartiet och Vänsterpartiet och stora delar av Miljöpartiet vägrade att ta till sig vad som höll på att ske. Det vi nu ser tydliga negativa spår ute i samhället.

 


Här hänvisade man till asylrätten och att invandringspolitiken skall inrättas efter individens rättigheter inte efter samhällets möjligheter att kunna ta emot och ge en värdig mottagning med en chans att kunna slussas in på ett vettigt sätt.   Nej här var det tuta och kör så får vi se vad som händer politiken som gällde. Vad som har hänt ser vi nu ute i kommunerna, bland myndigheterna som står handfallna inför problemen med resurser som på långa vägar inte täcker behoven.

 

Men det mest oroväckande är väl att man vägrar ta till sig vad som händer ute i samhället utan fortfarande argumenterar för en fri invandring.  

 

När nu slopad dagersättning för sådana vuxna som fått avvisningsbeslut är uppe på bordet så upprepas kritiken från dessa krafter som sätter individen i centrum och som på fullt allvar tycker att man fortfarande skall få mat, kläder och logi under den tid de vistas här när de vägrar att lämna landet. Som vanligt får man väl säga, vilka konsekvenser det får för Sverige och dess medborgare det struntar man totalt i. Nog bör det bli en tydlig skillnad mellan ett ja och nej i asylprocessen för att inte locka fler hit att få sin försörjning utan asylskäl.

Tänk att det skall ta så lång tid för många av våra politiker att förstå att de är valda av medborgarna att i första hand tillgodose deras behov i samhället inte vara världens samvete genom att bjuda in hela världens flyktingar att ta del av vår sociala välfärd. Den naiva politiken har medborgarna fått nog av. Om inte annat så visar väl tydligt opinionsmätningarna vilken väg medborgarna förväntar sig att politikerna bör prioritera i fortsättningen.           

      

tn


Av tommy norum - 26 januari 2016 07:00


SvD  KULTUR 


BERGLINS SÖNDAG



       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards