Direktlänk till inlägg 19 februari 2017

Håller S,V OCH MP på att förbereda Åmål för en ökad flyktingmottagning ?

Av tommy norum - 19 februari 2017 07:00



Är det en ökad flyktingmottagning som det rödgröna blocket i Åmål tror är lösningen på kommunens kräftgång? Om inte annat så verkar de dimensionerar den nya skolan efter en kraftig ökad flyktingmottagning.


Spelar Michaek Karlsson (s)  under täcket med var man får siffrorna för eleventalet på 800 elever ifrån .  

Vilket underlag är det som gäller när man räknar fram antalet elever som man skall dimensionera den nya skolan i Åmål ?   

 

800 elever har det rödgröna blocket kommit fram är den siffra som man skall dimensionera den nya skolan efter.

När sedan Michael Karlsson börjar i frågasätta siffror  med utgångspunkt från vad Statiska centralbyrån som Liberalerna lägger fram som är betydligt lägre och börjar kalla dessa hemmasnickrad så kan man undra hur Socialdemokraterna med Vänstern och Miljöpartiet   kommit fram till siffran att det är 800 elever som gäller.  

 

Nyinflyttade kryper det fram till slut i svaret . .

 

Men vad är det som förespråkar en sådan tendens som får barnfamiljer att vilja flytta till Åmål helt plötsligt?  Med en arbetslöshet på över 15% en av Sveriges högsta kommunalskatter, en stor bostadsbrist så i det läget så tror Socialdemokraterna på en ökad inflyttning av barnfamiljer.

 

Eller är det så att Socialdemokraterna tänker sig att ta emot fler flyktingfamiljer för att få ekvationen att gå ihop? 

 


Sitter S,V och MP i kommunhuset och planerar för ett betydligt större flyktingmottagande, ett mottagande som redan nu ligger i topp i Sverige per capita, för att tillgodo se regeringens flyktingpolitik?  Då tycker jag man skall vara så ärliga att man går ut till medborgarna delger dessa ambitioner och visioner man har för framtiden när det gäller nyinflyttade barnfamiljer så också medborgaran får vara med och ha synpunkter i frågan. .

 

Men då bör det också ingå en förklaring om hur man skall lösa arbetslösheten, bostadsbristen, och den kommande integrationen och komma ifrån i att vara en av de dyraste kommuner att bo i skattemässigt i Sverige.

    

Det kanske är en riksdagsplats som lockar Michael Karlsson när han ställer upp på att lösa regeringens dilemma att få ut de asylsökande till kommunerna. Det brukar ju vara en kutym bland Socialdemokraterna att man delar ut riksdagsplatser till lojala medarbetare runt om i landet. Om inte annat så skvallrar väl de många fackliga ombudsmän som sitter och nöter bänkarna i riksdagen som tack för alla miljoner man tillfört de Socialdemokratiska partiet genom fackavgifterna.

 

Socialdemokratiska kommunalmän har en förmåga ibland att glömma bort att det är kommunens medborgare man företräder i sina förtroendeuppdrag inte den sittande regeringen.  Det får ju inte vara så att skolan skall dimensioneras efter visioner med ett ökande elevantal som grundar sig på ett ökande flyktingmottagande som vi inte har en chans att på ett vettigt sätt varken kunna erbjuda bostäder arbete i framtiden eller en vettig integration i samhället.

 

Är det ett nytt Malmö Socialdemokraterna i Åmål vill skapa? 

      

    tn

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 februari 2017 09:42

Ska Åmåls kommunmedborgare ensamma stå för 4 000 000 000:- till en ny skola för invandrare när det inte finns arbeten och bostäder till de svenskar som redan bor här?

Nu blir jag faktiskt rädd på riktigt. Vad är det för ena politiker som styr? Hur tänker dom? Har dom verkligen mandat från oss kommunmedborgare att göra så här med våra pengar?

Vi Sverigedemokrater i Åmål kommer då aldrig att gå med på detta!


.

 
Ingen bild

Åke Olsson

19 februari 2017 10:47

Oavsett hur majoritetens siffror,så vore ett klarläggande från Michael på plats.Tystnad föder spekulationer!Eller hur?

 
Ingen bild

Linus Fritzon

19 februari 2017 15:36

Det var nog de mest korkade inlägg på länge Dag B. Men det är klart, eran intlegent nivå ligger i de intervallet. Konstigt att jag ens reagerar egentligen, inget annat att vänta naturligtvis.

 
Ingen bild

Åke Olsson

19 februari 2017 19:20

Apropå "korkade" inlägg Linus Fritzon.Vad tycker du själv bör ges rak och tydlig information om,eller tystnad är en bra lösning?

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 februari 2017 19:26

Bäste Linus, jag ser att det blev en nolla för mycket i mitt senaste inlägg. Det ska naturligtvis vara 400 miljoner och inte 4 miljarder. Ber så mycket om ursäkt. … om det nu var siffrorna som du tyckte var korkat.

Eller vad var det något annat i mitt inlägg som var korkat? Du får gärna förklara dig. Nu när jag har så låg intelligens.

.

 
en som tror

en som tror

20 februari 2017 18:36

hörde på radion idag mona salin har farit väldigt illa enl. borgström vad är detta för skämt hon vet väl vad hon gjort hon har väl varit madrass åt alla sätt in kräket ta bort hennes pansion

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards