Alla inlägg den 23 augusti 2017

Av tommy norum - 23 augusti 2017 07:00



En korrigering av inlägget är på sin plats. Rubriken hundra anställda på 300 elever är totalt missvisande då 300 elever är nytillkomna i år. Summan för det totala elevantalet på skolan kommer att närma sig 700 visade det sig enligt uppgifter. Så i stället för 3 elever / anställd så blir det 7 elever / anställd. 5 rektorer på ca 700 elever verkar vara betydligt över riksgenomsnittet.     



Bildresultat för karlbergsskolan i åmål

Karlbergsskolan i Åmål lyckades producera bra skolresultat till betydligt fler elever med betydligt färre anställda än dagens. Var finns felet ?

    


 

Vad har hänt med Sverige ?  Läser vår lokala tidning PD som är ett organ  som speglar vad som händer i vår kommun Åmål och dess omgivning. Dagens artikel där ett reportage om vår gymnasieskola, Karlbergsskolan kom i blickpunkten. Man blir en aning konfunderad vad som håller på att hända i skolvärden. Här blir man informerad om att gymnasieskolan med sina 700 elever är på väg att bli kommunens största arbetsplats. 5 rektorer som skall basa över ett hundra anställda, ja ni läste rätt över 100 anställda på 700  elever. En anställd på var  sjunde  elev blev det om jag räknade rätt. Inget som fick reportern från lokaltidningen att reagera.

 

Det var inte för så länge sedan innan våra politiker i riksdagen fick för sig att varje kommun kan öppna ett eget gymnasium då var elevantalet på Karlbergsskolan över 1000 elever.  Det jag vet var att vi på den tiden hade en rektor+ en studierektor och betydligt färre anställda per elev. Men ändå lyckades Karlbergsskolan producera elever med goda kunskaper för fortsatta studier på högskolor runt om i Sverige. Alla mina 4 barn har gått på skolan, en del har studerat vidare med sina baskunskaper som man fick på Karlbergsskolan som gjorde att de fick en bra start för vidare studier.

 

Men det otroliga är väl att våra politiker inte reagerar på utvecklingen där mer och mer av våra skattepengar går till utbildning i anställda, rektorer, och administratörer utan att man lyckas presentera ett bättre positivt skolresultat, utan i stället så har det blivit precis tvärt om på många skolor runt om i landet

 

Nu har Karlbergsskolan visat sig klara sig bra i utvärderingen under åren men att man som skattebetalare, förälder till barn som fått sin utbildning på skolan blir lite undrande vad är det som händer i skolvärden?  Att man för några år sedan kunde få lika bra skolresultat med betydligt färre anställda än det man nu presenterar, en fråga som borde engagera våra politiker i betydligt större utsträckning i förvaltning av hur våra gemensamma resurser skall och bör fördelas i framtiden.          

 

tn








   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards