Direktlänk till inlägg 14 mars 2018

Eu vill straffa USA med tullar för att de vill skydda sin egen och i förlängningen Europas säkerhet.

Av tommy norum - 14 mars 2018 07:00



Bildresultat för amerikas krigsmakt

Eu vill straffa USA med tullar för att de vill skydda sin egen vapenindustri i händelse av ett krig.



Ingen tvekan om att de europeiska EU politikerna verkar skita totalt i hur det slår mot både konsumenter och företagen i respektive länder samt hur det slår mot försvarsindustrin i USA som är en sådan viktig del i vårt försvar vid ett krig. .


 

 

För det är väl inte för att få sätta presidenten på plats, en utböling utan politisk skolning som amerikanska folket har valt att representera USA, världens mäktigaste land både militärt och ekonomiskt ,man handlar som man gör. Han skall inte tro att han kan uppträda hur buffligt som helst utan att det skall svida i skinnet. Kanske borde man inse att det är ingen vanlig politiker broiler  man har och göra med när man attackerar Trump utan en fullfjädrad affärsman som följer sina egna vägar för att skydda de amerikanska företagarna och löntagarna och den amerikanska vapenindustrin som är en viktig del i Amerikansk utrikespolitik. 

 

Eu har också tullar mot omvärden för att skydda våra  arbetstillfällen och företag och vem tjänar på det kan man fråga sig när vi tar del av argumenten att det är ingen som tjänar på tullarna som Trump nu genomför för att skydda sin stålindustrins försörjning av material till världens största och mäktigaste vapenmakt utan att bli beroende av andra leverantörer utanför landet. En helt legitim argumentation om man värnar om sitt lands säkerhet. Att vi i Sverige inte tar så allvarligt på vår egen säkerhet där våra politiker i åratal låtit försvaret rustat ner i tron att händer det som inte får hända så kommer USA  med sin krigsmakt och försvarar oss.

 

Så man kanske skall vara lite mer försiktig när man höjer sina röster mot USA:s handelspolitik som också är en del i deras försvarspolitiken i att skydda materialtillgången till deras vapen industri i händelse av krig. Så att försöka straffa USA genom att införa tullar på amerikanska varor som EUs handelskommissionär Cecila Malmström (l) föreslår för att USA vill skydda sin egen krigsindustri är väl ungefär som att bita sig själv i svansen. För tillåter vi inte USA att ha en vapenmakt på sina egna villkor, en vapenmakt som Europa är helt beroende av, så kanske Amerikanerna till slut tröttnar på att lägga ut miljarder dollar om året på att skydda oss från björnen i Öster.

 

Vi har blivit räddade av USA I två världskrig de senaste 100 åren vilket ha kostat amerikanerna blod svett och tårar och en massa miljarder dollar för att försvara vår demokrati från tyranni och diktaturer. Med det i bakhuvudet så verkar det lite förmätet att när USA med president Trump vill skydda sin krigsindustri med ståltullar för att inte bli beroende av andra länder vi ett eventuellt krig då vill politikerna i Eu straffa  dem fast man vet att man själva är helt beroende av att USA ställer upp med sin vapenmakt om Europa  blir attackerade av en fiende.

 

Att man sedan försöker få till det att det är ett svepskäl att Trump använder försvarspolitiken för sitt genomförande är väl bara ta sig en funderar vad som händer med USA:s stålindustri om man inte gör någonting för att skydda den innan det är försent. Hur kommer det att drabba den viktiga amerikanska vapenindustrin vid ett krig blir helt beroende av utländska aktörer för att kunna leverera sitt material. Jag tror att varken amerikanerna eller vi i Europa är förtjänta av en sådan utveckling. Så glöm det där med tand för tand när president Trump vill skydda amerikanernas intresse , som också sammanfaller med våra ,om man fortfarande vill förlita sig till att USA  ställer upp med sin krigsmakt om det krisar till sig.         

 tn

  

 





I

 
 
Ingen bild

maelanandersson@gmail.com

15 mars 2018 10:21

Problemet som kan drabba USA är att som förra ggn de införde "strafftullar" på stål från EU är att deras egen produktion inte räcker till utan måste importera från annat håll(läsEU)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards