Direktlänk till inlägg 10 april 2019

Hur skall vi få bort de trötta Åmåls politiker som sitter år efter år utan att leverera ?

Av tommy norum - 10 april 2019 19:15



Det här inslaget under fotot var med i min blogg 2014. Frågan är väl om vi inte står och stampar på samma fläck fortfarande. Centrum utvecklare har vi, vi har i omgångar nya turistansvariga, kader av tjänstemän växer på kommunhuset där man väl kan säga att de fortfarande efter de senaste decenniernas försök att åstadkommit något som får kommunen att växa med koncepten som under åren har inte precis rosat marknaden i att utveckla staden. Måste säga att fantasin verkar ha sina begränsningar för nu skall man ta upp tävlandet igen och försöka med att få Åmåls på kartan för att politiker och tjänstemän skall få kredit för sina lysande idéer. Hur vore det om man gjorde en konsekvensbeskrivning och utvärdering av tidigare försök så att man inte gör samma misstag igen +  Åmåls centrum har varit politikernas, tjänstemännen och fastighetsägarnas koncept för att öka handeln i kommunen. Men som så många gånger förut så har den satsningen visat sig i stället har minskat handel och där butiksytorna nu står tomma och ersatts med andra verksamheter än det som var meningen skulle locka hit konsumenter. En satsning som visar sig totalt flippat ur och där man i stället öppnat möjligheter för andra närkommuner att satsa på köpcentra både i Mellerud och Säffle. Men skam den som ger sig tjänstemän och politiker tror fortfarande på sina idéer att satsa på centrumhandel i helt omoderna lokaler och litet utbud, turismen och helger med blues, böcker och andra aktiviteter skall få staden att utvecklas. Detta har vi nu hållit på med i minst 30 år och det enda resultatet har blivit att vi fått en av Sveriges högsta kommunalskatter. En av landets högsta arbetslöshet och så man spätt på med att också stoltsera att vara en kommun som tagit emot mest invandrare under en tid. Nya arbetstillfällen lyser fortfarande med sin frånvaro i en kommun som skriker efter nya arbetstillfällen för att i fortsättningen kunna ge en fullvärdig social service i framtiden.  Kommunen har växt något men där ökningen i första hand beror på en hög flyktinginvandring. Man satsade på ett centrumboende genom att ge bort till nästa noll och ingenting marken i en av kommunens bästa vattennära områden i centrum för spekulation som skulle locka hit boende utifrån. Efter 6 år så har man fortfarande inte fått spaden i marken för det projektet som enligt tjänstemän och politiker skulle lyfta kommunen.  Vi har subventionerat företagare med miljonbelopp utan att bry sig om varken kommunallag eller sunt förnuft som i efterhand kostat skattebetalarna mångmiljonbelopp och fortfarande finns det politiker som fortfarande stönar sig kvar i de partier som har burit huvudansvaret för hur man prioriterat våra skatter. Men de fick sig en läxa i senaste valet där de höll på att bli helt utplånade från kommunalpolitiken i Åmål mest på grund av att Sverigedemokraterna lyfte sig till att bli det näst största partiet i kommunen.   



Visa källbilden  

 Bloggen 2014

Nu kan man hoppas att våra politiker tar rätt beslut om vi skall behålla Rösparksskolan eller bygga nytt.


Nu får det bli i första hand ekonomin som får styra vilket på sikt blir bäst för kommuninnevånarna. Det går inte längre som politiker gå ut och påstå att när det gäller skolan så får det kosta vad det kostar. Sådana uttalande speglar bara okunskapen i hur våra gemensamma resurser skall förvaltas där den framtida ekonomin, en analys över elevutvecklingen och hur befolkningsutvecklingen kan antas utvecklas. är det avgörande hur kommunen skall agera i frågan. 

Tyvärr har våra politiker i åratal spenderat med utgångspunkt från en förväntad befolkningsökning år efter år utan att vilja se på hur verkligheten ser ut.


Vi har faktiskt facit på den sedan flera år utan att våra politiker vill ta till sig den. Vi måste satsa mentaliteten bland våra politiker är just det som satt Åmål i den ekonomiska situation som man nu befinner sig i. Så lite sans och reson borde nog våra politiker lite till mans ta till sig och också se i backspegeln vad man ställt till med. Frågan är väl kanske om man överhuvudtaget är medveten om detta ?


Att börja i fel ände med en utbyggd fritidsverksamhet, nya skolor, och ett sjönära boende ger i praktiken ingen utveckling av kommunen fast en del politiker tycks tro detta när vi ser hur man spenderat våra skatter under en längre tid. Vi vill gärna bygga hotell och utveckla kulturen , vi vill få uppmärksamhet för festivaler, vi vill göra centrum till en handelsplats, vi vill gärna tro att Åmåls läge vid Vänern är något speciellt som borde locka folka att bo här.

Men tyvärr så är det inte det som lockar folk att vilja bo här utan arbetstillfällen och bara att konstatera efter ca tjugoårs satsning så får vi inga mer arbetstillfallen , vi får inga mer inflyttade utom de senaste åren invandrare som bara kommer att öka arbetslöshetskön i framtiden.


Så anpassa mun efter massäcken brukar alltid vara en bra linje att följa både privat och i den politiska världen. Tyvärr så är det lätt att ta politiska beslut om både det ena och andra och i efterhand kontstatera , hoppsan det blev inte som vi tänkte utan tvärt om, men det glömmer väljarna till nästa val då kan vi börja om och kanske satsa på detta istället , eller detta , för väljarna är så dumma så det begriper det ändå inte.

Går det snett får vi skylla på något som låter trovärdigt. Detta har pågått de sista tjugo åren i Åmålspolitiken .Vi får väl se om inte medborgarna till slut förstår att kanske är det inte rätt personer som sitter och tar beslut om Åmålsbornas framtid med det facit de efterlämnat.


Ansvar , ansvar , vilken tar ansvaret för att utvecklingen blev som den blev , inte är det våra politiker, de fortsätter att sätta upp sig på vallistorna oberoende hur illa man skött sitt förtroendeuppdrag under åren. Skamligt, skamligt. .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards