Direktlänk till inlägg 1 augusti 2013

Kommunen går i bräschen för alkohol på våra fotbollsmatcher.

Av tommy norum - 1 augusti 2013 10:54



Kommunen genom turistchefen Håkan Jarnryd har infört alkoholförtäring med rabatterade priser i samband med fotbollsmatcher på Örnäsvallen.





Vad har Michael Karlsson ( s ) vårt kommunalråd för synpunkter på ett sådant initiativ tro ?  



Nu har vä ändå de styrande i kommunen totalt tappat all sans och förnuft när vi i PD att kommunen annonserar om att nu finns det starköl och en räksmörgås att inhandla på Örnäs restaurangen för ett starkt rabatterat pris av 100 kr i en så kallad “uppladdning “ inför IFK Åmåls höstpremiär mot Sävedalens IF den 3/8 .


Tycker verkligen våra styrande att kommunen skall gå i bräschen för en kultur där man måste ha sprit i kroppen för att uppleva ett idrottsevenemang. Inte nog att man subventionerar alkoholintag med skattepengar ( själv har jag inte lyckas få en stark med räksmörgås för det priset ) men det är väl bara att gratulera oss kommuninnevånare när kommunen går in och sätter ribban för vad en starköl med räksmörgås skall kosta i framtiden hos andra krögare i staden.

Men att locka fotbollsintresserade till alkoholförtäring innan man går och ser på matchen är väl ändå långt ifrån vad den officiella bilden av hur kommunens alkoholpolitik ser ut eller ?

Tydligt är väl att PD i sin nyhetsbevakning tycker det är inget att bry sig om när Sune Tholns kompis, Håkan Jarnryd, vår turistchef,  leker företagare med kommunala pengar med en marknadsföring som ligger långt ifrån det kommunen säger sig stå för . Men det kanske är omtänksamheten för våra ungdomar som är idrottsintresserade att för en billig penning komma in i en spritkultur där alkohol blir ett måste för att kunna njuta av vad man ser på planen.

 
 
Ingen bild

heja IFK

1 augusti 2013 18:45

Norum sköt du ditt så sköter de som är ansvariga för fritid sitt.
Ett bra initiativ som Håkan Jarneryd tagit att före en match kunna ta en stark med en räksmörgås utan att bli ruinerad. Kanske får de andra ölställena i stan något att tänka på.

 
Ingen bild

observatören

1 augusti 2013 20:47

Fick dom servera starköl i gamla kyrkan under bluesen så tycker ja inte att Jarnryds senaste bravad är något att haka upp sej på

tommy norum

2 augusti 2013 08:14

Med subventionerade priser som skattebetalarna i slutändan får stå för ?

 
Ingen bild

Håkan Jarnryd

2 augusti 2013 13:51

Hej Tommy. När du använder mitt namn vore jag tacksam om du stavade mitt efternamn rätt. Lär av "observatören" om du inte vill fråga mig direkt.

tommy norum

2 augusti 2013 20:09

Jag ber om ursäkt om jag inte stavade ditt namn rätt. Men när jag nu har dig på tråden så kanske du kan förklara för läsarna hur du löst kapitalförsörjningen av uppstarten av Örnäs-restaurangen. Är det med örnäs campings budget som de sista åren har gått back där kommuninnevånarna fått vara med och subventionera driften med skattepengar eller har Örnäs restaurangen en egen budget med upplånat kapital för igångsättandet. Kanske är frågor som är viktigare att svara på än påpeka att ditt namn inte stavas rätt i bloggen. Jag har ändrat felstavningen. örnäsresteyrsörjningen vid uppstarten av hg

 
Ingen bild

Åke Olsson

2 augusti 2013 16:57

Tur att någon vill ta upp frågan,under eget namn,trots vetskapen om man trampar på många ömma tår.En önskan att alla berörda deltog med sin egen syn på frågan,ty debatten gör samhället lite innehåll.

 
Ingen bild

silvio

2 augusti 2013 22:55

Är ju ett genidrag det här (måste varit någon mentor till Jarnryd som kommit på iden)för ja är inte ett dugg intresserad av fotboll.. ..däremot så låter det frestande att gå ner till den vackra Örnsrestaurangen en Lördagseftermiddag och få i sej en staköl/räksmörgås till ett överkomligt pris

 
Ingen bild

tessan

3 augusti 2013 17:37

Jag tycker det är bra med nya idéer och satsningar när det gäller Örnäsrestaurangen. Om inte någon krögare vill eller kan driva den är det väl bra att kommunen tar nya iniativ. Restaurangen behövs!

tommy norum

3 augusti 2013 19:10

Tessan jag tror nog att våra skatter skall användas till andra saker än att driva restauranger. Om restaurangen behövs har faktiskt verkligheten talat sitt tydliga språk genom att ingen krögare har lyckas få det att gå runt. Vem tror att kommunen skall lyckas med den bedriften om man inte stöttar med våra skatter som är i lag förbjudet enligt kommunallagen. Tyvärr en lag som våra förtroendevalda totalt struntar i har det visat sig genom åren.

 
Ingen bild

tessan

3 augusti 2013 22:58

Jo, jag håller absolut med om att inte kommunen ska konkurrera med våra företagare men just Örnäsrestaurangen är ju en del av campingen som kommunen driver och jag tycker därför det är viktigt att den finns för att vår camping ska fungera bra, locka gäster och generera intäkter.

tommy norum

4 augusti 2013 09:23

Tydligen är den en del av fotbollskulturen där man lockar Åmålsbor med subventionerade mat och öl som sedan ger utslag i de privata etablerade matställena med lägre omsättning.
Illojal konkurens är rätta ordet när man med en kapitalförsörjning med skattemedel öppnar och konkurrerar på villkor som ingen annan privat krögare en kommer i närheten av. Tänk att få öppna en restaurang utan att behöva gå till banken för att ordna kapital och sedan gå till skattebetalarna om det inte går ekonomiskt runt. Det kallar jag illojal kokurens och sätter man sen priserna efter sina minimala omkostnader så förstärker det bilden ytligare.

 
Ingen bild

Restaurangägare

4 augusti 2013 20:55

Inte underligt att vi företagare är skeptiska till politikernas förmåga att ordna ett bra företagarklimat i kommunen med den inställningen att med skattemedel konkurera ut oss med ojusta medel. Man kan ju fråga sig varför våra borgliga politiker inte reagerar. Sossarna vill helst ha bort alla privata initiativ i de offentliga verksamheterna nu inkluderar det tydligen också restaurangbranschen förstår vi.

 
Thore Svensson

Thore Svensson

10 augusti 2013 18:42

Vi kanske ska se vem som står för alkholtillståndet på örnäs är det inte jäv att en kommun står för detta då vet ja inte va, att sen en av kommunens chefer väljer att bry sig mer om hur han får sitt namn stavat än att svara på de frågor som ställs i demokratisk ordning och som han enligt kommunallagen skall och bör svara på tycker ja bara är patetiskt. Det är min förhoppning att kommunrevisionen granskar detta

http://Thore Svensson

 
Ingen bild

Åke Olsson

14 augusti 2013 11:17

Tydligen ingen ansvarig vill ge sig in i denna debatt och förklara hur hela upplägget är genomtänkt.Allmänheten skall fortfarande bemötas med tystnad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards