Direktlänk till inlägg 16 april 2014

Sunda förnuftet segrade till slut i Örnäsrestaurang affären.

Av tommy norum - 16 april 2014 07:00

           

                  
Våra lokala krögare kan nu tydligen andas ut när man slipper konkurrensen från kommunen där våra politiker utan skrupler gått in och med skattemedel dumpat priserna i verksamheten.


Här var det inte frågan om att värna om våra lokala småföretag som man så gärna vill ge sken av, nej här gällde det med ojusta metoder konkurera ut dem istället.



Michael Karlsson
Michael Karlsson ( s) tog sitt förnuft tillfånga genom att tillsvidare avbryta att med kommunala pengar driva restaurangrörelse på Örnäs 

Sunda förnuftet segrade till slut när nu Socialdemokraterna stoppat vidare restaurangverksamhet på Örnäs.


Bättre sent än aldrig men utan tvekan så har de 600000 kronorna, som experimentet kostade, behövs mer än väl i vården. Än en gång så har våra tjänstemän klantat till sig genom att övertyga våra politiker om satsningar i verksamheter utan att ha tillgång till kompetens och utan att ta reda på förutsättningarna och ge våra politiker underlag som är i närheten av verkligheten. Har svårt och tänka mig att man presenterade en budget på en förlust på 600000 kr under ett tre månaders öppenhållande och våra politiker med det underlaget tog beslut på att driva Örnäsretaurangen.

Jag vågar inte ens fråga om vilket underlag man tog beslut på med risk att det ännu en gång avslöjats hur illa man förvaltar våra gemensamma resurser. Frågan är väl om det överhuvudtaget fanns några beslutsunderlag utan troligtvis räckte det med att med alla medel försvara statusen på campingen där man med risk att tappa en stjärna tog beslut på att driva restaurangen med skattepengar. En konstig prioritering med tanke på hur illa ställt det är med den kommunala ekonomin. Tuta och kör principen så får vi ser vad som händer fortsätter tyvärr även under Socialdemokraternas ledning.

Måste säga att lära av misstagen det är tydligen inget som våra förtroendevalde politiker vill ta till sig, man fortsätter som vanligt utan att kräva ordentliga underlag av våra tjänstemän att gå till beslut på. Inte konstigt då att det blir som det blir.

 
 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

16 april 2014 19:42

Nu har jag i flera kommentarer öst galla över Michael Karlsson och hans idiotiska beslut i diverse frågor.

Så nu när han för en gångs skulle gör något bra så vill jag överlämna en ros och tacka honom för hans insats för att stoppa vansinnet på Örnäs.

Tack Michael!

Fotnot:
Idag kom domen från Mark- och miljödomstolen där den avslår våra överklaganden angående vindkraftsetableringen i Fröskog-Fengersfors.

Men på en punkt är den bra: "Vindkraftverk får inte placeras närmare något av de vid detta tillstånds meddelande befintliga bostadshus än 1000 meter". Men i Kingebol gick det bra att placera dom på 750 meter av någon konstig anledning ...

Men i övrigt är domen en djup besvikelse! Det är en skam att dessa på Mark- och miljödomstolen helt ignorerar en lång rad proffesorer vid Kungliga Vetenskapsakademien som skriver att den svenska vindkraftsubyggnaden är "obegriplig". Medan dessa charlataner på domstolen skriver om förstörelsen: "Mot bakgrund av lokaliseringsbestämmelsen i 2 kap. 6 § MB och de begränsningar som anges genom tillståndsvillkoren gör mark- och miljödomstolen bedömningen att påverkan, i jämförelse med nyttan av verken, inte blir större än vad som får accepteras."

Alltså medan Kungliga vetenskapsakademien skriver "obegriplig" svamlar domstolen om "nyttan".

Och någon nytta finns inte med vindkraften. Jasg har begärt av länsstyrelsen att förklara vilken nytta det är med vindkrfatverken, men man tiger som muren. Vindkraften är fullständigt "onyttig" och "obegriplig". Men det är så när de som ingenting vill veta gör sig till dommare i verksamheter som de inte har den minsta kunskap om.

Och allt detta vansinne är Michael Karlsson (S) pappa till. Det är det centerpartistiska gänget på kommenen, med Michael Karlsson i spetsen, som ligger bakom detta fullständiga vindkraftsvansinne i kommunen. Och att försöka stoppa någon nytta i halsen på de 64 personer som överklagade det "obegripliga" går inte. Vi vet allt för väl att det inte finns någon nytta med vindkraften. Jo, en sak förståss: Michael Karlsson fick ju lugn och ro på kommunen när han klubbade igenom plågan mot de oskyldiga medborgarna. Någon annan nytta ser jag inte. ...men vem har lovat Michael Karlsson lugn och ro på kommunen?


Så, där vissnade rosen jag ville överräcka till plågoandarna på kommunhuset.

[Domen kommer att läggas ut på www.vindbrukdalsland.se under påskhelgen.]
.

http://www.vindkraftdalsland.se

 
Ingen bild

Annan

20 april 2014 10:33

Men att det helt saknas verksamhet i Örnäsrestaurangen är direkt pinsamt. Turismverksamheten i Åmål sköts på extremt låg nivå. Endast jämförbart med barn som öppnar saftstånd utanför garageuppfarten. Vi måste investera stort för att kunna exploatera och tjäna pengar på vår natur. Den lilla Boden som sålde fisk på Fisketorget är även den ett exempel på huvudlös inkompetens. Vi behöver inte skämt och lekstugor vi behöver stora långsiktiga seriösa investeringar. Örnäs är väl ett lysande exempel på bristande visioner och kompetens. Allt förfaller, återinvestering och underhåll är faktiskt ett måste. Åter till Örnäsrestaurangen. Det som krävs där är en rejäl investering som ställer iordning lokalen till restaurang nivå, inte hemma hos kök. Sen kan kommunen arrendera ut det till en seriös krögare. Ingen pizzabagare eller hobbykock, de har tyvärr oftast inte det som krävs. Att leka kock hemma är en sak men att sedan driva en restaurang kräver en hel del till om kvalitén ska vara hög och driften ska vara ekonomiskt försvar. Ett seriöst iordningställande av lokalen lockar proffs inte amatörer. Åmål måste satsa helhjärtat för att inte förfalla helt.
Vill avsluta med ett typexempel för Åmåls handfallenhet och bristande kompetens. För ett antal år sedan påbörjades ett bygge med en strandpromenad från Näsviken, det satt till och med en skylt uppe (kanske sitter kvar) som hänvisade till promenaden. Ett mycket god tanke, men man blir ju aningen besviken när promenaden slutar när man kommer till Kanotstugan. Snälla Åmåls kommun gör något ordentlig, gör det fullt ut, helhjärtat och ta sedan hand om det! Är så fruktansvärt trött att se hur man misshandlar kommunen och inte ens försöker ta hand om de möjligheter vi har. Hoppas verkligen att ryggklapperiet är slut snart. Håkan Jarneryd är trevlig man men han är långt ifrån kompetent nog att ha det ansvar som han har, vi behöver proffs. Det räcker inte längre med att man är snabb i käften, varit en lokal idrottsprofil eller nån trevlig lokal musiker. Världen har utvecklats medan Åmål står still och trampar vatten.

tommy norum

20 april 2014 17:56

Du får ursäkta Ansvar men med den inställningen vad som behövs för investering på Örnäs för att fart på Restaurangen vittnar väl bara om att även du är ute och cyklar ordentligt utan en susning om verkligheten.
Vi måste investera stort. Versionerna är det nog inget fel på men att ha versioner fodrar också att man är har kompetensen att se verkligheten runt sig. Den kompetensen saknar tyvärr Ansvar också med den verklighetsförankringen som kommer fram i inlägget. Jag vet faktiskt inte om jag skall tolka inlägget som ironi över verkligheten eller om Ansvar menar alvar när det gäller investeringar på Örnäs. Att se möjligheter med andras pengar utan att behöva ta ekonomiskt ansvar för resultatet det har vi fått nog av i Åmåls politiken.
Så om du som skriver under signaturen ansvar nu får du bekänna färg och stå upp för dina åsikter med namn så vi som läser och tar del av dina synpunkter där vi kan syna korten i vilket syfte och varför du förmedlar dina åsikter. Att gömma sig bakom signaturer det är både fegt och ojust för bloggläsarna. Ser fram emot fortsatt dialog i ämnet men utan att du gömmer dig bakom en signatur i fortsättningen. Dina kommentarer kommer i så fall inte att publiceras i bloggen.

 
Ingen bild

Annan

20 april 2014 10:36

PS dammsugarförsäljarnas tid är slut DS

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 april 2014 19:39

Vad har Åmål som kan locka turister? Vad är det med Örnäs som lockar turister? Restaurang eller inte, kvittar väl. Det finns ju i centrala Åmål tillräckligt med krögare och pizzabagare för de som vill ha sig en bit mat.

Men ser man på omgivningarna, t.ex Vänerkusten med sina vikar och skär så är den långt mera attraktiv än just själva den döda tätorten Åmål. Släpp loss marken runt Vänern och småsjöarna och låt folk få bygga sina fritidshus i närheten av stranden. Låt dom få bygga egen brygga o.s.v Då kommer också turisterna = sommarstugeägarna. Men finns det bara asfalterade parkeringsplatser att komma till i Åmål så kommer ingen hit. En blomkruka på asfalten lockar inga turister!

Och sluta bygga de där vansinniga vindkraftverken! Det förstör allting i sin omgivning. Värna om naturen! Då kommer också turisterna att trivas i vår fina natur. Dalsland är i sig redan ett vackert landskap! Det behövs inte så mycket mer än en orörd natur - och tillstånd att få leva och bo i den ...


.

 
Ingen bild

Annan

20 april 2014 22:29

Syftet med min kommentar är ganska basalt, vill att Åmål ska frodas och åter bli en stad med framtidsutsikter. Har inga som helst egna vinningar mer än att jag vill bo kvar i Åmål. Tror nog att frustration drev mig till att kommentera.
Respektera definitivt din önskan om att inte gömma sig bakom en signatur. Men jag är inte villig att använda mitt namn. Så tack och adjö.

 
Ingen bild

silvio

27 april 2014 21:56

Förstår inte varför Dag Blomkvist alltid är så negativt inställd till vindkraftverk. Då ja under mina år som skogshuggare emmellanåt kunde råka få se en vindsnurra inne i skogen (som skogshuggare tycker man med åren att skogen egentligen är en urtråkig och enslig plats..)så tyckte ja faktiskt att det piggade upp.här har månniskan varit ungefär..inte helt öde alltså
Nu är det ju också så att vetenskaplig forskning som b.l.a Centern här i Åmål anlitade ju framkommit till att vindkraftvek faktiskt är den mest ofarliga energikällan..och det bör även Dag ta till sej..


 
Ingen bild

Dag Blomqvist

28 april 2014 09:03

Skillnaden är väl den att medan du "råkar" få se ett vindkraftverk så kommer alla andra inte att kunna undgå att se dessa gigantiska och fula miljöfarliga maskiner. Detta eftersom de sträcker sig 200 meter upp i luften. Den skog du skriver om kommer att te sig som en nyklippt gräsmatta i jämförelse med dessa monster.

Sen undrar jag om du verkligen har satt dig in i problematiken runt detta vindkraftsvansinne. Men jag tror att om du skulle få en hel vindkraftspark utanför ditt sovrumsfönster så skulle inte heller du kunna sova om nätterna. Och på dagtid skulle du måsta fly in till stan för att få lugn och ro. För de lär väsnas en hel del.

Sen är det en lång rad andra problem med dessa livsfarliga och miljöfarliga maskiner som du tydligen inte alls har grepp om. Men det förlåter jag dig för. Det jag däremot inte kan förlåta dig är att du tydligen inte ids sätta dig in i vilka skadliga och förödande konsekvenser för hela mänskligheten de för med sig och precis som Michael Karlsson (S)sätter du dig istället ner och lyssnar till centerns lögner.

Och varför jag "bör" ta till mig dom lögnerna det begriper jag inte ... Jag har ju satt mig in i den vetenskapliga sidan av problemet medan du, centern och Michael Karlsson (S) inte ids detta.

Begriper du inte att centern värnar endast om de som arrenderar ut marken till vindkraftsbolagen och sen struntar i om grannarna far illa. Det handlar således bara om markägarnas pengar som centern vill värna om. Vindkraftverken har ju kommit att bli det nya bidraget till de utarrenderande markägarna.

Men en sak är jag glad över när det gäller vindkraftverken, och det är att lönsamheten för eländet blivit urusel. Ja, så urusel att flera vindkraftsbolag bestämt sig för att sluta bygga dessa fullständigt onödiga snurror. Det finns ingen lönsamhet i det längre - om det någonsin nu har varit lönsamt att bygga dessa giftspridande vindkraftverk. För så länge jag minns så har de levt på bidrag från elabbonenterna.

Och då det nu är så att du tycker att skogen är ett "urtråkigt" ställe att vara i så kan du väl åka bort till en vindkraftspark och sätta dig där på en stubbe och filosofera över lyckan att kunna plåga dina grannar medels vindkraftverken. Vi andra tycker nämligen att skogen är fridfull och rogivande att ströva omkring i.


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards