Alla inlägg den 4 april 2014

Av tommy norum - 4 april 2014 07:00


Ulf Hanstål (m)Ulf Hanstål moderat ledare i Åmål tror att ny skola ger ett kunskapslyft för eleverna  i kommunen


Moderaterna med Ulf Hanstål i spetsen slår på stora trumman och går in i  valrörelsen där  skolpolitiken verkar vara det som kommer att bli huvudfrågan i kommunalvalet  genom att gå ut med ett löfte om en ny skola om man vinner valet.


Och det utan ett enda underlag att presentera där väl kostnaderna är det som avgör om Åmål överhuvudtaget har råd med en ny skola.

Datorer till eleverna är också tydligen ett vallöfte kan man tänka sig om nu Moderaterna får majoritet vid nästa val. Den risken är väl inte så stor att man kommer i det läget att man behöver stå för sina vallöften kan man tänka så det är nog relativt riskfritt att i stort sett kunna lova vad som helst .


Det är nog många faktorer som bör utredas innan man tar ställning till en sådan stor investering. Bland annat så sätter man Åkab på pottkanten om man nu får för sig att riva eller avyttra skolor som inte behövs längre. Hur tänker man ordna till den ekvationen när man i lokalerna som de blev påtvingade i en ny fastighetsorganisation står där med tomma lokaler , inga hyresgäster, inga hyresintäkter ?  Och hur är det med elevantalet i framtiden , hur slår den minskade befolkningen på skatteintäkter, elevunderlag, ?


Jag tror nog våra politiker skall ta det lite lugnt när man går in i en valrörelse och lova saker med så lite på fötterna i en så stor investering det tyder verkligen inte på något ansvarstagande i den roll de fått av medborgarna i sitt förtroendeuppdrag . Det räcker nu med -tuta och kör politiken så får vi se vad som händer- vi har haft nog med den lekstugan i politiken när man lovar först och tänker sedan.


Men att bygga nya skolor som en symbolhandling utan att ha mer att komma med låter ju inte särskilt trovärdigt och i samma anda i alla fall i Pd göra sken av att det får kosta vad det kostar för inget är viktigare än skolan Säger Ulf Hanstål .

Tydligen tror moderaterna att med nya skolor så utvecklas kunskapen där man också genom att lova egna datorer till alla elever få ett kunskapslyft och där med läxhjälp till elever - Med den inställningen till vad som behövs i skolan kan man ju fråga sig varför i herrans namn våra fyrtio, femtio och sextiotalister över huvud taget kunde gå ur skolan med godkända betyg med den bakgrunden i lärande och i den skolmiljön som fanns på den tiden och med omkring 30 elever i varje klassrum..


Det är nog andra faktorer som spelar in hur vi skall få en bra skola att fungera det borde väl om inte alliansen med moderaterna i spetsen fått erfara med dagens nedåtgående trend i skolresultat i de Svenska skolorna.


Frågan är väl om det inte är ordning och reda med studiedisciplin, motiverade och kunniga lärare som saknas i många skolor . Det avhjälper man inte genom att bygga nya skolor som moderaterna tycks tro.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards