Direktlänk till inlägg 18 april 2014

Demokrati, på vems villkor ?

Av tommy norum - 18 april 2014 07:00


 




Vems skall bestämma hur demokratin skall tolkas kan man fråga sig när man gång på gång läser hur man med odemokratiska medel försöker stoppa Sverigedemokraternas valresa ut i landet ?



Är det inte vänsterextremister som med hot, misshandel, mordbrand försöker stoppa SD så är det överambitiösa fackföreningsfolk med sympatisörer i socialdemokratin och vänsterpartiet som med bojkott och andra medel försöker hindra SD att ta del av hur det fungerar på arbetsplatserna ute i landet och därigenom kunskap om hur medborgarna tycker i olika frågor och anpassa sin politik därefter.


Att Sverigedemokraterna tar röster framförallt för Socialdemokraterna ses med oro ute bland fack och organisationer som har sina rötter hos partiet och där man med olika medel som inte främjar demokratin försöker stoppa Sverigedemokraterna framfart i opinionen med bojkott och andra odemokratiska medel.



Det senaste påhoppet står Folket hus och folkparkers organisationen för när man försöker genom uppmaning till medlemmarna att stänga dörren för SD genom att vägra att hyra ut sina lokaler för politiska möten.


Både skamligt och oroväckande när det finns krafter i Sverige som vill förbjuda ett politiskt parti invald i riksdagen genom demokratiska val, och som visar sig ha en stor del av valmanskåren på sin sida, att inte få fullföljs sitt politiska arbete fullt ut som andra partier får göra.

Faktiskt luktar det lite rysk socialism över det hela när man bakvägen och med hjälp av organisationer som man har politisk majoritet över försöker kringgå de spelregler som ingår för att ett land skall kunna kallas demokratiskt fullt ut.



Skamligt att vänsterpartierna i Sverige, när man inte lyckas övertyga väljarna med sin egen politik, måste ta till skamgrepp för att stoppa partier som har en annan uppfattning om hur politiken skall föras.


Utan att sympatisera med SD fullt ut, så måste jag säga att jag tycker det är ett hån mot det vi kallar demokrati att uppträda på det sättet för att stoppa strömningar i folks medvetande som man inte själv tror på. Den typen av politik används i diktaturerna runt om i världen där man på alla sätt och medel försöker sätta stopp för förändringar som är negativt för den egna  existensen.




Åtta vänsterextremister, varav en från Borås, åtalas efter flera attacker med brandbomber, yxor, knogjärn och andra tillhyggen för att stoppa SD:s framfart, Socialdemokratiska organisationer försöker hindra genom att sabotera arbetsplatsbesök, vägra att hyra ut lokaler och ordna demonstrationer för att störa de lokala politiska samtalen.



Demokrati på vems villkor kan man fråga sig ?



Det finns ändå lite sunt förnuft också bland vänstersympatisörer läser vi om hur Folket Hus i Göteborg uttalar sig i frågan om uthyrning



Folkets hus Göteborg: SD får hyra lokal

7 timmar sedan

"Vår konferensanläggning är en kommersiell verksamhet som vilken som helst"

Mats Gröndahl, ordförande i Folkets Hus i Göteborg, betonar dock att man inte fått frågan:

– Men om det skulle komma en förstår jag inte varför vi skulle göra undantag för dem. Vår konferensanläggning är en kommersiell verksamhet som vilken som helst, säger han till GP.

I förra veckan rekommenderade Folkets Hus och Parker sina medlemmar att inte hyra ut lokaler till främlingsfientliga och rasistiska grupperingar. Beslutet motiverades med arbetarrörelsen inte byggt upp Folkets Hus-rörelsen för att lokalerna ska användas av främlingsfientliga grupper.


 

Sverige Demokraterna en nagel i ögat som skall stoppas till varje pris, även om demokratin kommer i kläm verkar det som.

 
 
Göran

Göran

18 april 2014 09:47

Bra skrivet! Jag har ingen som helst sympati för SD eller deras åsikter men ska vi kalla oss demokrati så ska de ha samma rätt som andra att uttrycka dem. Jag skulle mycket hellre se att de etablerade partierna vågade ta debatten mot dem istället. Om de gjorde det skulle jag tro att SD;s väljarstöd skulle minska ganska fort. Som troende på tesen om alla människors lika värde och rättigheter är det otänkbart för mig att rösta på dem men jag tror inte alls på att tiga ihjäl dem eller motarbeta dem med odemokratiska medel.
Glad Påsk!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 april 2014 23:04

Jag har sett blommor komma upp genom tjock svart asfalt. Så om man nu vill kväva och mörklägga SD och inte låta dom blomma ut så kommer de att bara bli starkare och starkare. Sverigedemokraterna vinner på att få detta odemokratiska motstånd. De etablerade inser inte sitt fatala misstag och den maktfullkomlighet som de lider av. De förstår inte att det är just på grund av dem själva som SD kommit in i riksdagen.

Att det var 22 000 st som fick uppehållstillstånd i fjol plus anhöriginvandringen vittnar om att något är fel. Jag menar inte att det är fel på dem som kommer. Det är fel att släppa in så många människor. Det är lika många som bor i Åmål och Säffle kommuner. Och som måste ha bostad, mat och arbete. Och hur många blir det i år? Medan våra egna barn inte har någonstnas att bo och inget arbete att gå till. Ja, om de inte deporteras till utlandet förstås. Såg att en del kan åka till Norge och skala bananer ...

Det går inte att stoppa en opinion mot denna massinvandring!

Nä, de "gamla" partierna gör bara bort sig. Min "spaning" är att SD kommer att bli bara större och större.

Att man kliver utanför de demokratiska gränserna är illavarslande. Vad blir det nästa gång som blir fullt legalt att trampa på och frysa ut?

Även att Socilademokraterna nu beslutat om att ta bort det kommunala vetot vittnar om att demokratin inte står i så hög kurs nu för tiden. Snarare som något äckligt och segt värt att hata och förakta, och som hindrar de besuttna att leva ut och odla sin diktatoriska läggning.

Det är verkligen en skrämmande utveckling! Historien upprepar sig hela tiden. Men efter ett tag brukar alla diktaturer störtas. ... tills nästa gång de visar sitt fula tryne.


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards