Alla inlägg den 16 september 2014

Av tommy norum - 16 september 2014 07:00


Michael Karlsson
Michael Karlsson den stora segraren i Åmåls kommunalval. 

Grattis Michael Karlsson och det socialdemokratiska partiet i Åmål.


Det lönar sig att ha ordning och reda i den kommunala ekonomin. Lite paradoxalt när de borgliga med Alliansen försvinner från makten i Sverige kanske på grund av ordning i ekonomin men där de rödgröna vill satsa med versioner både när det gäller arbete investeringar och högre skatter. Så konceptet som Alliansen stod för i riksdagsvalet vann Michael Karlsson (s) på i Åmål där ordning och reda och inte göra för stora utsvävningar med våra skatter utan mer inrikta sig på att anpassa sig till våra skatteintäkter och försöka beta av våra skulder för att i någon mån stå för vad vi själva ställer till i skulder och inte föra över dessa till våra barn och barnbarn.


Det var väl något som Centern totalt struntade i många år utan här var det tuta och kör så får vi se vad som händer ett faktum som man även vid detta val dyrt fick betala med ytligare ett tappat mandat.

Men kunde man vänta sig något annat, med i stort sett samma besättning i tron att medborgarna glömt vad de ställt till med i Åmåls ekonomi. Nu börjar väl Centerpartiet närma sig riksgenomsnittet i förtroende så vi som ser partiet som ett intresseparti för RLF och markägarna och bönderna kanske nu är på väg till en storlek som mer speglar medborgarnas intresse vad som bör prioriteras . De övriga borgliga fick också dåligt gehör för förtroendet att få föra borglig politik i Åmål av väljarna .

Men det är väl som när det gäller Centerpartiet att förtroendet med det facit de efterlämnade sig vid förra mandatperioden fortfarande sätter sina spår hos väljarna.


 Vindkraftsfrågan vilket inte alls kom på agendan på samma sätt som förra valet med där väl väljarna anade ugglor i mossen när man kunde läsa i PD hur de borgliga partierna svarade på den ankäten.


Här var det inga raka svar utan mer goddag yxskaft för att efter valet kunna agera utan att de bröt mot något som de lovat om de vann valet. Att det sedan fanns borgliga politiker som i Pd :s insändarsidor och i andra medier kom med mer eller mindre verklighetsanpassade versioner om både hotellbyggnader, ombyggnad av Marinan till sätta in hissar, fortsatt investering på Örnäs med varmbassäng, stora husvagnsparkeringar ondgöra sig över att inte kommunen satsade på ett kulturhus i gamla kyrkan, där man mellan raderna förstått att det ekonomiska tänket fortfarande saknades hos många borgliga kandidater till fullmäktige.

Det behövs nog en ordentlig utrensning av kandidater hos flera partier på den borgliga sidan om man skall ha en chans att få komma tillbaka vid nästa val.


Klicka på adressen för att se valresultatet ÅMÅL  

 

  http://valresultat.svt.se/31492.html

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards