Alla inlägg den 9 september 2014

Av tommy norum - 9 september 2014 07:00


Vem tar sitt ansvar att det har blivit som det blivit ?   

Kanske är det dags att ta bort makten från politikerna i vården. I ett land som har mest läkare i världen per innevånare , mest sjuksköterskor , och besöker sjukvården minst i västvärlden men ändå får våra politiker inte vården att fungera tillfredställande.


Mer personal ropar vänstersidan, mer resurser ändå har man tillfört ca 25 miljarder mer till sjukvården sedan alliansen kom till makten. Byråkratin ökar, politiker lägger sig i för mycket, läkarna tillbringar mer tid framför datorn för rapportering än till patienterna, sjukvården tar död på ca 3000 patienter varje år på grund av felbehandling, felmedicinering, och slappa rutiner där det saknas läkare som har fullt ansvar för de intagna.


De bollas många gånger runt bland vårdplatserna utan att någon tar ansvar för patienterna, man svälter ihjäl på våra vårinrättningar i en av världens rikaste länder med världens dyrast vård per invånare.

Och detta i en sektor som bekostas av skattemedel och som drivs med politiker som huvudmän som skall sätta agendan hur vården skall bedrivas både i de som drivs i offentlig regi och de som drivs privat. Bara att konstatera att våra valda politiker i alla politiska läger klarar inte av att använda våra gemensamma resurser på ett sätt som kommer medborgarna tillgodo på det mest kostnadseffektiva sättet. Vi medborgare får många gånger inte full valuta för den kostnad man betalar via sin skattsedel om man jämför vad andra länders. 


Kanske skulle man börja och effektivisera , ändra på rutiner , arbeta smartare som i alla andra branscher i samhället istället för att fortsätta stoppa in nya skattepengar som  inte gett det resultat man hade som mål.

Effektivisera är ett ord som den rödgröna sidan helst inte vill ta i sin mun , speciellt inte i valtider. Frågan är väl om inte politiken skulle må bra av ett nytt heltäckande sjukvårdsparti som kan fokusera sig på hur illa våra politiker i alla läger skött sina förtroendeuppdrag i vårdsektorn där man år från år tillför nya resurser men man verkar inte komma närmare de versioner och mål man satt upp..


Bara att man i sjukvården tar död på patienterna, på grund av felbehandling, slappa rutiner och saknad av ansvarskänsla av många anställda där man många gånger bollar över ansvaret till någon annan som inte finns i  verkligheten . Man svälter ihjäl intagna utan att någon reagerar, man har ingen som tar fullt ansvar varken medicinskt eller för deras allmänna hälsa under vård tiden. Bedrövligt minst sagt.


Man gör många gånger patienterna mer sjuka än friska när man blir liggande på vårdinrättningar för lång tid. Skrämmande men sant år 2014 i den mest resursstarka sjukvård i Västvärlden .


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards