Alla inlägg den 18 september 2014

Av tommy norum - 18 september 2014 07:00

 


Det är nog så att man får lämna storstaden och se sig omkring ute i landsbygden för att förstå SD:s framgångar i valet.

Flera glesbygdskommuner har anammat riksdagspolitikerna vädjan att ställa upp solidariskt och ta emot flyktingar där många fritidspolitiker sett en chans att få snurr på ekonomin genom att få kommunen att växa. Man får sitt bostadsbestånd uthyrt, frid och fröjd tills det slutar att komma bidrag från emigrationsverket efter två år. Då står man där med ett antal invandrare som fortfarande inte är förberedda för den svenska arbetsmarknaden, man måste sätta in extra resurser i skolan för deras barn där till och med hemspråksundervisning ingår. Flyktingar som bor kvar har överhuvudtaget ingen arbetsmarknad att tillgå. Socialbidragen skjuter i höjden och når budgettaket flera gånger per år med nya skattepengar. Kommunerna har varken resurser eller ekonomiska möjligheter att klara situationen på sikt utan skattehöjningar där då kommuninnevånarna ser att inskränkningar i de sociala standarden också kommer som ett brev på posten.

 Medan riksdagspolitikerna talar om det mångkulturella samhällets fördelar, så upplever tyvärr inte medborgarna i glesbygden det på samma sätt.


Problem i skolorna, många av barnen springer vind för våg ute på kvällarna utan vuxentillsyn, Man uppfattar många gånger att invandrarna tar för sig både i sjukvården och andra inrättningar på ett sätt som inte Svenskarna gör. 

Våra kommunpolitiker anser inte att riksdagen tar sitt fulla ekonomiska ansvar för situationen utan låter kommunerna ta smällen på bekostnad av välfärden eller skattehöjningar . Flera kommunalråd runt om i Sverige anmäler sin oro för situationen där de börjar gå på knäna både resursmässigt och ekonomiskt men tyvärr verkar det till döva öron.


Politikerna skryter om alla nya arbetstillfällen som kommit till där Stockholm fått hälften och övriga storstadsområden i stort sett resten men som inte ens matchar antalet nyanlända, medan glesbygden fortfarande tappar arbetstillfällen runt om i Sverige men får en ständig ström av nyanlända flyktingar.


 Och sedan undrar man varför landsbygden röstar på Sverigedemokraterna .

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards