Direktlänk till inlägg 18 september 2014

Dålig verklighetsförankring i förvåningen över SD:s framgångar.

Av tommy norum - 18 september 2014 07:00

 


Det är nog så att man får lämna storstaden och se sig omkring ute i landsbygden för att förstå SD:s framgångar i valet.

Flera glesbygdskommuner har anammat riksdagspolitikerna vädjan att ställa upp solidariskt och ta emot flyktingar där många fritidspolitiker sett en chans att få snurr på ekonomin genom att få kommunen att växa. Man får sitt bostadsbestånd uthyrt, frid och fröjd tills det slutar att komma bidrag från emigrationsverket efter två år. Då står man där med ett antal invandrare som fortfarande inte är förberedda för den svenska arbetsmarknaden, man måste sätta in extra resurser i skolan för deras barn där till och med hemspråksundervisning ingår. Flyktingar som bor kvar har överhuvudtaget ingen arbetsmarknad att tillgå. Socialbidragen skjuter i höjden och når budgettaket flera gånger per år med nya skattepengar. Kommunerna har varken resurser eller ekonomiska möjligheter att klara situationen på sikt utan skattehöjningar där då kommuninnevånarna ser att inskränkningar i de sociala standarden också kommer som ett brev på posten.

 Medan riksdagspolitikerna talar om det mångkulturella samhällets fördelar, så upplever tyvärr inte medborgarna i glesbygden det på samma sätt.


Problem i skolorna, många av barnen springer vind för våg ute på kvällarna utan vuxentillsyn, Man uppfattar många gånger att invandrarna tar för sig både i sjukvården och andra inrättningar på ett sätt som inte Svenskarna gör. 

Våra kommunpolitiker anser inte att riksdagen tar sitt fulla ekonomiska ansvar för situationen utan låter kommunerna ta smällen på bekostnad av välfärden eller skattehöjningar . Flera kommunalråd runt om i Sverige anmäler sin oro för situationen där de börjar gå på knäna både resursmässigt och ekonomiskt men tyvärr verkar det till döva öron.


Politikerna skryter om alla nya arbetstillfällen som kommit till där Stockholm fått hälften och övriga storstadsområden i stort sett resten men som inte ens matchar antalet nyanlända, medan glesbygden fortfarande tappar arbetstillfällen runt om i Sverige men får en ständig ström av nyanlända flyktingar.


 Och sedan undrar man varför landsbygden röstar på Sverigedemokraterna .

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 september 2014 09:21

Exakt så är det!

Men det finns också en annan aspekt på det att SD vann så stort. Och det är att det är på landsbygden som man bygger upp alla dessa miljöfarliga vindkraftverk - och SD är emot vindkraften som energikälla. Och det med rätta.

Det finns ju inget annat parti än SD som värnar om landsbygdsbefolkningens livsmiljö mot den miljöförstörande vindkraften. Så till vem skulle landsbygdens befolkning vända sig? Det naturliga blev ju då att rösta på det parti som tar deras oro på allvar.

Så vindkraften är en av de viktiga frågorna som SD vann stort på.


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards