Alla inlägg den 17 april 2016

Av tommy norum - 17 april 2016 13:38



  
Tino Sanandaji är mannen som retar gallfebern på tidningsdrakarna när han avslöjar gång på gång hur de mörkar och vinklar nyheterna till läsarna. Demokratin skulle må mycket bättre om det funnits mer personer av den kalibern i Sverige..




”Asylinvandringens ekonomiska effekter på pensionssystemet” är en synnerligen intressant rapport av Pensionsmyndigheten. Invandring har tre effekter:

* Ökade inbetalningar

* Ökad kostnad för garantipension, bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd

* Den sista effekten är krånglig. Utöver vad man själv betalar in baseras pensionen även på ekonomins utveckling. Pensioner blir mindre generösa ju sämre landets inkomstutveckling är. Invandrare är ofta i låglöneyrken eller deltidsarbetande och har låga inkomster. Invandring drar därför ned de snittinkomster som pensionssystemet är baserad på, vilket leder till minskad pension för alla. Därmed stärker invandrare pensionssystemets finansiering, inte genom att betala in mer, utan genom att dra ned snittinkomster så att pensioner minskar! Staten får en besparing på bekostnad av pensionärerna och därmed starkare finanser

Kalkylen är för hundra tusen flyktingar, justerad för inflation. Under 2017-2100 beräknas total avgiftsökning till ca 120 miljarder kr. Statens utbetalningar för grundskyddet ökar med nästan 400 miljarder kr. Pensionssystemets minskade pensionsutbetalningar beräknas till nästan 320 miljarder kr.

Pensionen minskar i snitt med motsvarande 130 kronor i månaden. Detta är en överföring från pensionärer till staten och vare sig en samhällsekonomisk vinst eller förlust. Totalt ökar invandring bördan på pensionssystemet med ca 280 miljarder kr, 400 miljarder i extra kostnader minus 120 miljarder i intäkter.

Rapporten bekräftar Jan Ekberg kalkyl att invandring inte stärker pensionsfinansiering. Rapporten är inte speciellt svårt att förklara, men media har krånglat till det för att dölja att ytterligare en studie visar minus.



Av tommy norum - 17 april 2016 11:56




SvD/Sifo: SD har slutat skicka väljare till M och S

 






PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIAndra
            
April 201625,5 %5,3 %7,7 %28,0 %5,3 %3,5 %6,3 %15,5 %2,2 %0,8 %43,1 %38,5 %4,6[2]
Mars 201626,3 %5,7 %7,2 %24,5 %6,4 %3,1 %6,0 %17,7 %2,0 %1,1 %39,9 %39,2 %0

Den partipolitiska opinionen har tagit en "flyktingpaus", för att låna ett ord från Moderaterna. Det har uppstått ett "andrum" skulle Socialdemokraterna kanske säga. Opinionen rör sig inte alls sedan förra månadens mätning.

Det är egentligen inga goda nyheter för de två största partierna, eftersom det betyder att vårens återströmning av väljare från Sverigedemokraterna – i alla fall tillfälligt – har stannat av.

I decembermätningen fick SD sitt högsta resultat i Sifo någonsin, med ett stöd på 19 procent. Moderaterna stöddes då av 22,1 procent av väljarna, medan Socialdemokraterna slog i botten med 23,2 procent månaden efter.

Men under våren, efter åtstramningarna, har väljarströmmarna vänt. Moderaterna är enligt Sifos siffror det parti som sedan december har tagit flest väljare från Sverigedemokraterna, men även till Socialdemokraterna har många sympatisörer återvänt.

I SvD/Sifos nya väljarbarometer stannar nu stödet för SD på 15,7 procent, vilket är lägre än månaden före, men det är en tillbakagång som inte är statistiskt säker. Det är däremot nedgången med 3,3 procentenheter sedan december.

 
Av tommy norum - 17 april 2016 10:42


Snart blir det lätt som en plätt att köpa ett permanent uppehållstillstånd i Sverige svart. Det är chockerande att S-MP-regeringen och alliansen låter detta ske.


ANNA DAHLBERG

I Sverige ska det löna sig att fuska

 

Hur tänkte Stefan Löfven? Hur tänkte alliansen? Ingen kommer att ta miste på den svenska signalpolitiken: Här premieras fusk medan ärlighet straffar sig, skriver Anna Dahlberg i Expressens ledarsida.


 Redan efter ett år kommer flertalet nyanlända att kunna omvandla sitt tillfälliga uppehållstillstånd till ett permanent och få möjlighet att återförenas med familjen. Allt som krävs är en (sken)anställning. Den svarta marknaden lär komma att blomstra, med regeringens och alliansens goda minne.

I framtiden är det inte längre skyddsskälen som är avgörande för om någon ska beviljas ett permanent uppehållstillstånd. Nyckeln till att få stanna i Sverige för gott är i stället att kunna visa upp ett anställningskontrakt och en lönespecifikation.   



Hur kommer det då att gå till i praktiken? Ett möjligt upplägg skulle kunna se ut så här: Du uppsöker en restaurangägare och erbjuder dig att jobba gratis samtidigt som du betalar in 100 000 kronor på dennes bankkonto. För dessa pengar tillsvidareanställs du sedan under några månader tills ditt permanenta uppehållstillstånd är ordnat. Dagen efter avskedas du.lagtexten finns nämligen inga som helst krav på att anställningen ska ha varat en viss tid eller fortsätta efter put-beslutet. Några möjligheter att återkalla beslutet finns inte.

Det lär för övrigt inte bara vara egenintresset som vägleder arbetsgivare. Släktingar och landsmän kommer rimligen att hjälpa varandra i möjligaste mån. Även ideella krafter torde engagera sig i stor skala. "Anställ en flykting ett tag och hjälp hen att få permanent uppehållstillstånd och ta hit sin familj!"


.Men på Arbetsförmedlingen är man även orolig för andra effekter. Risken för våld och hot på kontoren är överhängande när människors hela framtid hänger på att få ett jobb. Andra former av påtryckningar kan också bli vanligare.


Allt detta går alltså S-MP-regeringen in i med öppna ögon - ivrigt påhejad av alliansen.

 

Hur tänkte Stefan Löfven? Hur tänkte alliansen? Ingen kommer att ta miste på den svenska signalpolitiken: Här premieras fusk medan ärlighet straffar sig.


 http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/i-sverige-ska-det-lona-sig-att-fuska/

 

Publicerad 16 apr 2016 kl 20.39

 

Bara att konstatera att den naiva flyktingpolitiken fortgår som om ingenting har hänt. Hur är det ställt med det sunda förnuftet kan man fråga sig bland Alliansens och Regeringspartierna med Vänsterpartiet. Frågan är väl om inte det blir Sverigedemokraterna som i slutändan tar hem sympatierna när väljarna ser resultatet av Alliansen och regeringens flyktingpolitik.  

tn

Av tommy norum - 17 april 2016 07:00


Säffle för över ett hundra år sedan 




                               

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards