Alla inlägg under oktober 2017

Av tommy norum - 8 oktober 2017 23:41



Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD).
– En sak har förändrats över tid och det är att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson har hamnat mer i centrum av debatten. Flera av partiledarna valde att gå till angrepp och ta debatten med Åkesson . Ulf Kristersson ( m)  blev en besvikelse, han hade svårt att ta för sig i debatten. 




Det blev en partiledardebatt som helt gick ut på att täppa till hålen i den svenska välfärden som fått sig en ordentlig törn i och med den naiva invandrarpolitik som bedrivits de senaste åren. Att krisen inom myndigheterna, sjukvården, arbetsmarknaden, den ökade otryggheten i och med en ökad brottslighet, det sjunkande skolresultatet och den obefintliga intrigationen som med en obefintlig bostadspolitik som ligger i nivå med den ökade befolkningen är helt och hållet den naiva invandringspolitikens fel .

 

Men det var inget som varken programledarna eller politikerna överhuvudtaget ville beröra i debatten.  Nog borde våra valda politiker skämmas en aning när alla vet att det tillstånd Sverige nu befinner sig i är konsekvenserna av den invandrarpolitik man har haft ansvaret för. Den enda som kan anse sig svära sig fri från det ansvaret är Sverigedemokraterna som varit det enda parti som varnat och motsatt sig den politiken som vi nu ser konsekvenserna av.  Det är ingen tvekan att fortfarande så får Jimmie  Åkesson  ett och annat tjuvnyp  när argumenten inte riktigt räcker till för de politiska motståndarna.  

 

Det vi kan konstatera att våra politiker har svårt att presentera trovärdiga lösningar på de problem man satt Sverige i. Det ena blocket vill ha skattehöjningar det andra vill sänka skatten för att få loss mer resurser, man är överens om att öka resurserna till polisen men om det skall gå helhjärtat till mer personal eller till löneökningar tvistar man om. Samma är det inom sjukvården där alla vill satsar flera miljarder samtidigt så vill man höja lönerna så frågan blir väl vad det till slut blir kvar i slutändan för att korta köerna.

 

Alliansen  tror sig få in framförallt dåligt utbildade invandrare till ett arbete genom att sänka ingångslönerna medan de rödgröna är helt emot. Det man som utomstående misstänker när man hört debatten och deras lösningar att komma tillrätta med problemen att det är rena rama gissningen de håller på med. Ingen vet som så många gånger förr när vi ser hur politiska lösningar titt som tätt slår helt fel.

 

Vem vann debatten ? Det svaret beror nog främst på vilket parti man sympatiserar med kan man tänka.

 

Min analys av det hela är att man fortfarande famlar omkring utan att kunna presentera lösningar som är realistiska med tanke på att man fortfarande tillåter invandrare att komma in och där man kan förvänta sig en anhöriginvandring på kanske flera hundratusen inom de närmaste åren. Och vi får förr eller senare en lågkonjunktur som kommer att sätta stora prov på Sveriges ekonomi vad det lider där inte minst de kommuner med en hopplös arbetsmarknad och som tagit mot mest invandrare kommer att bli de stora förlorar.

 

tn

Av tommy norum - 7 oktober 2017 09:46




Bildresultat för kristersson moderaterna


Hur skall den nye moderatledaren Ulf Kristersson få väljarna att glömma att Moderaterna är de som har det största ansvaret i hur det ser ut i Sverige i dag på grund av deras naiva invandrarpolitik ?   


Hur tror sig Moderaterna kunna få tillbaka förtroenden när det visar sig med facit i hand att de har varit det tongivande partiet under Fredrik Reinfelds ledarskap i den politik som satt sådana negativa spår i det svenska samhället med den naiva invandrarpolitik som de var med att införa ?

 

Alla som var mot den politiken var antingen främlingsfientliga, osolidariska eller allmänt opålitliga som inte förstod att Sverige bör vara ledande i att ta emot flyktingar till Europa. Alla övriga politiska partierna utom Sverigedemokraterna var med på noterna uppbackade av media med risk att annars bli betraktade som främlingsfientliga, osolidariska eller vara rädda för det mångkulturella samhället med allt arbetskraftsinflöde som då ansågs som en förutsättning för nationens överlevnad.

 

Moderaterna där också den nu nye moderatledaren Kristensson stod på barrikaderna och hånade Sverigedemokraterna för att de inte förstod bättre när de varnade för konsekvenserna för det ohållbara inflödet av nyanlända utan en politik i varken integration, bostad eller skolpolitik eller en arbetsmarknadspolitik anpassad till flyktingar med dålig eller obefintlig skolunderbyggnad. 

 

Fakta som man först nu inser att man var både naiv, verklighetsfrämmande och där man nu erkänner att Sverigedemokraterna hade rätt i sin analys hur det kommer att påverka det svenska samhället. Det om något talar väl för att moderaterna saknar fortfarande kompetensen i sin ledning när man först efter man sett konsekvenserna av sin politik man förstår att här är man nöd och tvungen att ändra sin politik innan det går käpprätt åt helsike för att inte helt tappa förtroendet inför sina väljargrupper.  Det som förut var invandrarfientligt blev helt plötsligt en anpassning till den verkligheten som man föredrog att blunda för in det längsta.

 

Vad jag kan se i det moderata partiet så är det fortfarande de som så uppenbart missbedömde vad deras invandrarpolitik skulle leda till som fortfarande har eller har haft ledande befattningar i partiet som den förre moderatledaren Batra och nu den nyvalde Kristersson som  fått förtroende att leda partiet  Frågan är väl om de moderata väljarna sväljer den rockaden genom att ersätta en med en annan som är lika involverad och lika totalt tondöv hur gräsrötterna i partiet tänker om den politik som partiet har genomfört i sin roll som det största partiet i regeringen på sin tid.

 

Vi får väl se hur vilka betyg den nya partiledaren Kristersson får av lyssnarna i partiledardebatten på söndag. Det blir ingen lätt uppgift att få förnyat förtroende av sina forna väljare som lämnat partiet på grund av facit av de konsekvenser den politiken bidrog till i det svenska samhället.   

 

tn                 

Av tommy norum - 6 oktober 2017 07:00




Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

Om statsminister Stefan Löfven (s) skall få förtroende i sin arbetsmarknadspolitik så måste han nog se till att få en annan arbetsmarknadsminister. 



Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson försöker gång på gång göra sken av när hon pratar arbetsmarknadspolitik att  hon läget under kontroll. Hon vill gärna försöka få till det att det är målsättningarna som avgör måttet på dugligheten i sitt ministerroll.  Men det hon tydligen inte vill förstå att det är resultatet som räknas. Trots målsättningen att skapa enkla jobb för de som befinner sig lång från arbetsmarknaden så visar det sig att majoriteten av de som fått statliga beredskapsjobb gått till högutbildade.

 

Att sedan arbetsmarknadsministern i det hela är nöjd över resultatet med de 500 nya beredskapsjobben som skapats säger väl en del om hennes kompetens . Trots att hon vet att det har hamnat snett i rekryteringen och där arbetsförmedlingen passde på att norpa åt sig nästan 350 av de 500 som fick ett beredskapsjobb som enligt Ylva Johanssons reform skulle gå till de med låg utbildning. Så nu står regeringen där på ruta ett igen i sina försök att ordna arbeten åt de lågutbildade.

 

Av de 60% av myndigheterna som inrättat beredskapsjobben så visade det sig att de tidigare haft en praktikplats genom en annan arbetsmarknadsinsats. Så frågan är väl om inte Stefan Löfven skulle se sig om efter en ny  arbetsmarknadsminister innan hon blir avslöjad för fler klavertramp i hur hon disponerar våra skattepengar som det visar sig till ingen nytta. Tydligt är väl att hon är dåligt informerad vilka arbetsmarknadsinsattser hon varit med och beslutat om.  Det är bara att konstatera att den beprövade beredskapspolitiken från 1930 talet har inte samma förutsättningar att lyckas i vårt högteknologiska samhälle där utbildning är ett måste för ha ett arbete att gå till.

 

Vi kan inte ha ministrar som är så dåligt verklighetsförankrade när de satsar på reformer som inte ger de resultat som förväntas.  Att ordna beredskapsjobb som går ut på som i en länsstyrelse hålla ordning i matsalen, plocka ur diskmaskinen, torka ur mikron arbete som inte ens täcker en halvtid kommer inte att lösa arbetsmarknaden för de nyanlända som saknar utbildning som Stefans Löfvens arbetsmarknadsminister tycks tro.

 

Som vanligt försöker politikerna ge sken av att de allt under kontroll efter den naiva invandringspolitik som de varit med om att införa.

Vi får väl se när verkligheten kommer i kapp, när de som under flera år gått i konstruerade arbeten med hjälp av statliga understöd i olika arbetsmarknadsåtgärder, när det visar sig att det finns inga enkla jobb längre i Sverige utan att Staten är med och står för större delen lönekostnaden.

 

Vad händer då när plötsligt konsekvenserna av den naiva invandringspolitiken kommer upp till ytan på riktigt?  Där politikerna inte klarar att med konstlade insatser försöker dölja konsekvenserna av den politiken, när man ser att man inte klarar av att integrera de som kommit hit, när man inte lyckas få ordning på skolan, på bostadsbristen, på den ökade kriminaliteten i förorterna, på arbetsmarknaden för de lågutbildade, på sjukvården, på myndighets kollapsen, på de skenande  kostnaderna. Vad händer då?      

 

tn


Av tommy norum - 5 oktober 2017 12:19



Åmålsån som under 1800 och början på 1900 talet var en pulsåder för att förse industrin med råvaror för tillverkning.

Under många år så använde också ån som en naturlig plats för fritidsbåtarna i staden . 

Numera är det bara vatten som rinner sin väg genom staden utan liv .



 




                     

 

Av tommy norum - 4 oktober 2017 07:00



Bildresultat för socialdemokraterna i åmål
Har den politiska ledning fått totalt hjärnsläpp i hur man förvaltar våra gemensamma tillgångar ? 





Bara att konstatera att Åmåls kommuns politiker fortsätter med samma recept i hur man förvaltar våra skattepengar som borgarna med Centern på sin tid körde med. Tuta och kör så får är vi se vad som händer utan varken analyser över framtida kostnader i det man investerar i . Då var skidbackar, ridhus, en hamnterminal där man inte ens hade en aning om vad man hade beslutat om. Det slutade med att man trots ett fullmäktigebeslut om att investeringen full ut skulle betalas med hyresintäkterna i slutändan ändå blev att  Centern med vårt kommunalråd Kurt Svensson ( c )  godtog ett hyresavtal där medborgarna fick stå för  nästan hälften av hyreskostnaderna i form av subventioner.  

 

Som tur var för skattebetalarna så ändrade en brand förutsättningarna för medborgarna när till slut Åkab fick ansvaret för hyressättningen där de lyckades förhandla fram en hyra  som innebar att man fick täckning för investeringen. Men under protest från de ledande Centerpartisterna som ville att avtalet fortsätt skulle gälla smen som då innebar att skattebetalarna skulle stå för omkring en halv miljon per år till en enskild företagare.

 

Att nu Socialdemokraterna verkat komma in i samma mönster där man gör investeringar utan en susning vad det innebär för skattebetalarna på sikt. Socialdemokraterna gick till val på att lova att man skulle återställa den skattehöjning som skulle gå till vård och omsorg men i stället bröt man det löftet och lät i stället investera i rondeller, en ny parkanläggning, köp av en restaurangfastighet som kostat skattebetalarna 8 miljoner i köpeskilling och sedan 50 tusen i månaden till Åkab. Nu  är man på väg att investera miljoner i gamla kyrkan utan en susning vart det bär hän i framtida kostnader. Ett köp som också präglades av tuta och kör så får vi se vad som händer.

Detta i en kommun som har en av Sveriges högsta kommunalskatters, den kommun som ligger i topp att tagit emot mest invandrare i Sverige, den kommun som har en av Sveriges högsta arbetslöshet. Frågan är väl har man fått ett totalt hjärnsläpp bland den politiska ledningen i Åmåls kommun när man inte verkar ta det bekymmersamma  läget som Åmål befinner sig på allvar utan fortsätter att investera i projekt som på sikt kommer att dränera kommunkassan ytligare och som kommer att innebära nya skattehöjningar för medborgarna i en kommun som redan har en av Sveriges högsta kommunalskatter.

 

Vem tror sig den politiska ledningen kunna locka hit nya medborgare att vilja bo och arbeta under sådana förhållanden ?    

 

 tn

Av tommy norum - 2 oktober 2017 14:10




Bildresultat för sjuklövern

Det här gänget vill helst att vi väljare glömmer vilka som har ansvaret för den politik som vi nu ser konsekvenserna av. 





Vore på tiden att våra myndigheter och politiker började tala klartext varför och vem har det huvudsakliga ansvaret för det vi nu upplever i Sverige. Ett samhälle där det mesta har försämrats i takt med den stora invandrarinflyttningen. Något som våra politiker helst inte vill låtsas om.

 

Här har den politiska sjuklövern under flera år gett signaler till flyktingar i vår yttervärld, kom hit till Sverige här har vi både utrymme och ekonomi att ta hand om er.  Men man glömde en väsentlig del i inbjudan att ge de extra resurser som fodrades för en lyckad integration. Nej här var det principen tuta och kör så får vi se vad som händer. Och att det har hänt saker det ser vi i både skola, myndighetskris och på ökningen av den grova brottsligheten, sjukvården mm. Och uppe i allt detta så anklagas de som påpekat den omöjliga invandringspolitiken som invandrarfientliga, osolidariska, för rädsla för det nya samhället ända tills sjuklövern under ledning av den Socialdemokratiska regeringen ansåg det ohållbara i situationen och över en natt satte stopp på den generösa invandringen , men alldeles försent.

 

 Nu ser vi konsekvenserna av den politiken där man går på knäna med långa väntetider i både sjukvård och tandläkarvården, polisen räcker inte till utan låter buset härja fritt runt om i landet där man lägger ner anmälningar i stort sett i samma takt som de kommer in. Dödsskjutningar nästan dagligen, vi har en skola där andelen niondeklassare som lämnar skolan utan att bli behöriga fortsätter att öka och där skolverket försöker få till det att det gäller både svenskfödda och de med utländsk bakgrund.  Att av den totala ökningen på 3.1 % så står de som är infödda Svenskar för 0.1% Men det gäller att i alla möjliga och omöjliga lägen försöker få informationen till något annat än det är.

 

Var tionde  Stockholmare är rädda för att gå ut på kvällen . Var femte är orolig för att utsättas för brott en ökning från 16 till 21%

Mord ökar, skjutningar ökar, bilbränder ökar, stenkastning ökar, attack mot polisen ökar , sexuellt ofredande ökar, våra offentliga instutioner som biblotek har ett ökad hotbild där man numer får sätta in vakter för att freda personalen  och invånarnas självrapporterade otrygghet ökar, ändå så försöker våra politiker lugna oss med att påstå att brottsligheten faller

Det gäller på alla sätt att försöka rättfärdiga den invandrar politik som nu så tydligt visar de negativa  konsekvenserna  den fört med sig i vårt samhälle. 

 

Sedan hör vi nu från talarstolarna på de politiska stämmorna runt om i landet att vi väljare skall titta framåt inte bakåt. Vi skall inte låtsas om vilken politik som har satt oss i den situation som vi nu befinner oss i.  Ja det är ju ett lättvindigt sätt att försöka springa ifrån det ansvar man har för den utveckling som man har ställt till med i samhället. Man kan ju hoppas att inte väljarna är lika överseende i valet 2018.  

 

tn





Av tommy norum - 2 oktober 2017 07:00




    

1000 tals prylar på borden från tre århundraden visades av de över 50 tal utställare i Arvika parkhall under helgen.


    

Flaskskepp en bortglömd kunskap som mest våra sjömän höll på med på sina frivakter till sjöss på 1800 och 1900 talet.



    

En båtmodell av en hjulångare som har långt över 100 år på nacken enligt försäljaren. 


En cykel från 1920–30 talet med unikabox på pakethållaren. En vanlig syn ända fram till mitten av 1950 talet när arbetarna tog sig till jobbet


        

Våra föräldrars- vi som är födda på 40 och 50 talet -räknemaskin med bläckhorn, bläckpenna och läskpapper.



Skoaffärer som håller på att bli ett minne blott där nu näthandeln tar över mer och mer.

    


Brio leksaker som bildades i slutet på 1800 talet och började göra leksaker 1902 och finns fortfarande men var väl vanligare än nu som ge bort present på 1940–1960 talet 


    

Vem kommer inte ihåg den här skylten när vi år 1967  helt plötsligt skulle gå över till högertrafik





KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE STORLEK


       


       

           

En diger samling av olika objekt fanns med på de över 50 utställarnas bord.               





Av tommy norum - 1 oktober 2017 23:45


Vem av den äldre generationen kommer inte ihåg var man befanns sig hörande referatet i radion natten den 26 juni 1959. 



 

Ingemar Johansson från Grimmeredsvägen i Göteborg


Yankee Stadium  oförberett på en ny mästare 

    

Floyd Patterson nedslagen 7 gånger innan dommaren bröt


           

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards