Alla inlägg den 5 februari 2018

Av tommy norum - 5 februari 2018 07:00




 

Reinfeldt utreder brotten – men inte sitt eget ansvar för den utveckling vi nu ser i Sverige.


Själva iden med en sanningskommission där man försöker undanröja gamla oförrätter och förlåta även de värsta syndarna vore kanske på plats så att medborgarna slipper höra alla dessa beskyllningar i tid och otid vems fel det är att Sverige ser ut som det gör i dag. Men den som är helt utesluten som ordförande i en sådan kommission är väl förre statsminister Reinfeldt (m) . Det är väl ungefär som att sätta in en brottslig som domare i sitt eget brottsmål.

 

Men ändå var väl det som hände när han utsågs som ordförande i Trygghetskommissionen som i juni skall rapportera om en av valets hetaste frågor, brottslighet och otrygghet. Gruppen är tillsatt av försäkringsbranschen med syftet att motverka vardagsbrottsligheten. Men Reinfeldt kommer inte att utreda konsekvenserna av den egna politiken och det egna ansvaret, – Nu är jag ordförande i Trygghetskommissionen. Jag är inte tillsatt för att utvärdera mig, säger han till SvD.

Men vad kan det bli för resultat från en sådan rapport om man inte går till grunden med orsakerna som många anser ligger hos politikerna och där Reinfeldt som statsminister och ledare för Alliansen har ett stort ansvar för utvecklingen som bottnar i en naiv invandringspolitik utan den minsta förberedelse i en vettig integration, bostadspolitik eller en arbetsmarknadspolitik anpassad till de nyanlända.


Man kan ju fråga sig om Reinfeldt är den rätta att kunna ge svar på vad som konkret ska göras för att minska brottsligheten utan att komma in på politiken som i grunden är det som felat i från början och där Reinfeldt som Alliansledare har haft ett stort ansvar i den processen. Man borde nog lite till mans ifrågasätta en sådan utnämning om det verkligen är rätt man på rätt plats i den Trygghetskommissionen som skall komma med förslag för att minska brottsligheten där ordföranden kanske har det största politiska ansvaret för den ökande brottsligheten genom sin invandrarpolitik med öppna era hjärtan skall nu komma med förslag för att mildra konsekvenserna av den naiva politik han stått bakom med sina Alliansbröder.


Men för att återgå till den förslagna sanningskommissionen i början av inlägget som borde ta upp  vem som bär huvudansvaret för nerläggningen av det svenska försvaret, att vi har en av EU:s lägsta per capita polistäthet ,, sjukvårdskrisen och nermontering av vår kunskapsskola, för att inte tala om den obefintliga integrationspolitiken, bostadspolitiken och en katastrofal arbetsmarknadspolitik för nyanlända, och upp i allt detta har vi fått ökade klassklyftor och en ökad brottslighet för att inte tala om  att vi  har vi mest fattigpensionärer i hela EU trots att vi betalar mest skatt i hela världen.

 

Förslag på brottsbekämpningen kanske vi kan få svar 1 juni när Reinfeldt som ordförande skall försöka komma ifrån sitt ansvar och presentera ett förslag om minskad brottslighet utan att blanda in politiken som han har haft ansvaret för under 8 år med Alliansen.

 

Det vi kan konstatera är väl att någon svensk politiker eller tjänsteman är utesluten från ett sådant uppdrag som ordförande i en tänkt Sanningskommission som skall utröna gamla oförrätter och ta fram de värsta syndarna i en rapport till Svenska folket före valet. Det visar sig nog att de är lika stora kålsupare i sin naivitet att göra misstag, ta fel politiska beslut alla de som har fått makten att delta i det politiska spelet.


En del mer, en del mindre och någon helt utan möjligheten att vara med.  Men det konstiga i kråksången är väl att det partiet som i stort sett saknar politiskt inflytande får ta mest stryk i debatterna från det gamla politikeretablissemanget trotts att det är de med facit i hand visat sig stått för den rätta politiken.                


 tn






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards