Direktlänk till inlägg 3 december 2013

Konstiga prioriteringar i hur man sparkar folk i kommunen.

Av tommy norum - 3 december 2013 07:00

  

Våra valda  politiker har i sitt förtroendeuppdrag  lätt att sparka kommunchefer med hänvisning till att personkemin inte stämmer. 

Men att man slarvar bort 620 000 kr på ett bräde för att man inte riktigt räcker till i de arbetsuppgifter man har att sköta och hålla den budget man får till förfogande det verkkar inte beröra våra politiker det minsta. Vad jag vet så har man inte lyckas hålla budgeten på Örnäs de senaste tjugo åren utan här har man kommit med förslag på miljontals kronor i investeringar utan att komma närmare en lösning för att få  lönsamhet i verksamhetem .


 Har det varit ett börsbolag så har både den som kommit med förslagen och ansvarig för verksamheten fått gått för länge sedan. Även direktören för företaget har nog styrelsen ansett inte hålla måttet för att fortsätta leda företaget med de prioriteringar i investeringarna.   


I politiken där är personkemin ett fullgott skäl att få sparken men  om man slarvar bort våra skattepengar på ohållbara projekt som i grunden bottnar i en saknad kompetens för sitt uppdrag, en nonchalans mot sina uppdragsgivares pengar ( skatterna ) där uppdragsgivarna i det här fallet är medborgarna ,det ger ingen reaktion på förändringar i ledningsverksamheten.  


Måste nog säga att prioriteringar man gör i sitt ledarskap skvallrar om en konstig inställning till det uppdrag man fått av medborgarna  där man mer fokuserar sig på sitt eget välbefinnande i sin roll som ledare för kommunen ( personkemin) än hur våra gemensamma resurser används i verksamheterna på ett ekonomiskt hållbart sätt.


Bara dessa två klavertramp av våra  ( s ) politiker har i år kostat medborgarna närmare två miljoner , pengar som kommit till betydligt mer nytta i vår kärnverksamhet.


 Att man inte skäms för sitt ledarskap.


Och att få våra politiker att be om ursäkt till medborgarna i hur dåligt man förvaltat våra gemensamma resurser det är väl inte att tänka på eller `?      

       

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

5 december 2013 10:31

Tommy du skriver: "som i grunden bottnar i en saknad kompetens för sitt uppdrag, en nonchalans mot sina uppdragsgivares pengar (skatterna ) där uppdragsgivarna i det här fallet är medborgarna".

Exakt, så är det; okunskap och nonchalans! Politiker behöver inte heller visa upp några avgångsbetyg eller andra CV för att få uppdraget. Det räcker att dom är duktiga på att ljuga och lura i folk hur bra allt kommer att bli bara dom kommer till makten.

Politik verkar vara mer och mer en sorts religion. En diffus tro. De lever i en paralell ansvarslös låtsas värd visa avi vår verklighet som vi människor lever i.

Men att dessa storskrävlare kommer till makten beror till ju ändå på kommunmedborgarna själva. För det är ju inga andra som har släppt in dom i Päronsalen.

Om man istället för vigt munläder, anseende, fina kläder, dyr bil, ekonomisk status, villaområde, partitillhörighet eller annat billigt och simpelt ovidkommande trams avkrävde politikerna åtminstonde godkända teoretiska kunskaper i de frågor de ska besluta om. Sen skulle de ju inte sitta så illa om de kunde uppvisa några goda faktarelaterade referenser i ämnet och inte bara en lista på vilka de har som vänner, om än deras krets skulle säga en hel del om dem som personer. Men vad vänner kan är ju inte säkert att vederbörande kan, så några sorts bevis på kompetens i aktuellt ämnesområde skulle ju sitta fint. Och det innan de fick "förtroendet" att överhuvutaget delta i att styra en hel kommun.

Nu har jag följt denna blogg en tid och jag förstår ju hur det är ställt med politikerna (ja, en del visste jag ju redan innan). Man blir trött. Mycket trött och sur av att läsa allt elände de ställer till med. Och, det värsta av allt: det finns ingen som gör någonting åt vandalerna och det kaos de åstadkommer i sin oredlighet, omedgörlighet, maktfullkomlighet och totala avsaknad av kunskap i de frågor de lägger sina näsor i. Men vaddå, det är ju vi medborgare som valt in dom ... så att slänga ut än den ena och än den andra potikern, skulle ju bara konfirmera den enskilde väljarens inkompetens (inklusive mig själv).

Så jag har ett förslag att om vi till nästa val på valsedeln alltid kräver att respektive skall redovisa godkända betyg för det ämnesområden (kunskapsområden) hen är tänkt ska sköta. Vi måste börja avkräva en CV värt namnet. Vi kan ju inte välja vilket bottenskrap (av de som inte duger ute på arbetsmarknaden) som helst att ha hand om skattebetalarnas pengar.

Tänk om vi kunde få fatt på personer med toppkompetens inom var sitt område att sköta och besluta inom kommunen. Och, inte att förglömma, alltid med krav på personligt ansvar för vad den enskilde politikern åstadkommer.

Ja, det är bara några drömmar jag har.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards