Direktlänk till inlägg 6 december 2013

Inte första gången kommunen är ute och konkurerar på ojusta vilkor

Av tommy norum - 6 december 2013 07:00


             



Det förvånar mig att Svensk Näringsliv genom Andrea Jovell inte har reagerat tidigare på Åmåls sätt att med skattemedel konkurera med de privata företagare där också många är medlemmar.

Otroligt om Åmåls  privata aktörer i  branschen inte informerat om läget till Svensk Näringsliv om ett förhållandet som kan hota deras existens.

Att PD inte vill gå in och störa vänskapsbanden med de ansvariga för fadäsen med restaurangen som kostade skattebetalarna 620 000 kr det är man ju van vid det här laget.


 Förövrigt samma sak som hände för några år sedan när jag kom på att Åmålsgården höll på och konkurera med subventionerade frukostar till hantverkarna i staden.


Helt plötsligt blev det tomt från hantverkare på Ullas bar på Sem, vilket både ägarna och jag själv tyckte var underligt men som det sen visade sig med lite efterforskning att de hamnat på kommunens äldreboende Åmålsgården där det erbjöds frukostar till betydligt billigare pris.

Jag skrev en insändare till PD om vad jag tyckte om saken men den stoppades av Sune Tholin som inte tyckte det var en nyhet om angick kommuninnevånarna.

Att sedan grävandet och informationen ändå fick avsedd effekt när en ångerfull föreståndare ringde mig och lovade att genast sluta att konkurera med de privata aktörerna på marknaden.

Så hatverkarna återvände till Ullas bar och ordningen var återställd. Men tydligen så har våra politiker och tjänstemän fortfarande inte riktigt klart för sig vad som gäller hur man skall handskas med våra skatter i verksamheterna.

 Håkan Jarnryd som är ansvarig för Örnäs camping var inte lika lätt att övertyga i saken.


Enligt pressmeddelandet han sände ut så tänker han fortsätta, men nu också med att servera varm mat . Den kommentaren säger väl allt vad vi har för folk som skall förvalta våra tillgångar på bästa sätt.

     

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

7 december 2013 00:02

Tommy skrev en insändare till PD om vad han "tyckte om saken men den stoppades av Sune Tholin som inte tyckte det var en nyhet om angick kommuninnevånarna."

Konstig censur!
Och vem hade krävt att den insändaren skulle betraktas som en "nyhet som angick kommuninvånarna"?

Var det en insändare så var det väl en insändare även när Tholin läste den och inte en nyhet. Nyheter finns det ju fullt upp med i PD. Insändarna är väl mera att betrakta som insändarskribentens egna åsikter i en speciell fråga som denne vill dryfta via PDs insändarspalt? Och insändarsplaten den är väl avsedd för insändare och inte nyheter?

Nä, det är var en ful censurering enligt mitt sett att se. Vem kan nu skriva insändare i PD om den helt plötsligt kan bedömas som en "... nyhet som inte angår kommuninvånarna"? Och finns det nyheter om saker som sker i kommunen som inte angår oss som bor i kommunen?

Ja, jag bara undrar lite ...

 
ingenting

ingenting

7 december 2013 19:06

anngående äldreomsorgen ni sossar slängde ut dom gammla för att spara pengar nu fattas det 900 tim på hemtjänsten allting går back finns det nån kvar inom komunen som kan räkna om inte så bör ni avgå med omedeler bar värkan ni är inte kommpotenat för erat jobb skulle ni vara anställda på ett privat företag hadde nivarit arbetslösa nu

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards