Direktlänk till inlägg 19 december 2016

Vallöften är för Socialdemokrater ett medel att ta makten men sedan låta bli att leverera.

Av tommy norum - 19 december 2016 07:00



  

När man nu misslyckats att hålla vallöftena man lovade inför den här mandatperioden så har man nu börjat att lova löften inför nästa. Att det behövs en fortsatt regeringsmakt verkar inte bekymra Stefan Löfven

.


Sluta lova löften som ni i tid inte har möjlighet att uppfylla om ni mister regeringsmakten. .Vi väljare är mer förtjänta av att ni håller era vallöften under den mandatperiod ni är valda på  än att lova saker när halva er mandatperiod gott börjar lova saker som ni inte har en aning om ni har möjligheter kunna uppfylla.

 

Socialdemokraterna har en ny strategi att lova vallöften som sträcker sig utanför den mandatperiod de är valda för. Arbetslösheten som skall bli  EU:s lägsta fram till 2020 som var det stora vallöftet förra valet . Ett omöjligt löfte enligt i stort sett alla analytiker men som man slipper stå till svars för om man förlorar regeringsmakten 2018.  Löfven fortsätter i samma anda i sitt Jultal när han nu lovar snabbt bredband till halv miljon medborgare samt en strategi ” vad den nu är värd” till alla i Sverige att få en bredbandsuppkoppling inom 4 år..

 

Tydligt är det lika svårt att hitta löften för den här mandatperioden som det är att hålla de vallöften man gick till val på 2014. .


Medborgarna är inte betjänta av att bli itutade  i en massa löften som det visar sig de inte har en aning om de kan uppfylla. Varför inte föröka hålla de löften ni gick till val på i stället där man lovar guld och gröna skogar med något som  visat sig inte har en chans att uppfylla på grund av ditten och datten och där  samarbets  eller regeringspartnerna inte riktigt är på samma våglängd i politiken.  

 

Vi får väl se om väljarna är belägna att köpa grisen i säcken ännu en gång där man lägger röster på ett parti som det i verkligheten kommer ut något helt annat än det man lovade i valrörelsen. Miljöpartiet är väl ett bra exempel där man sturskade upp sig och lovade saker som man fick svårt att leverera i regeringsställning. En lärdom som är på väg att kosta partiet en plats i Riksdagen.

 

Är det några partier som är populister är det de partier som försöker ge sken av att de har en chans att få gehör för och få till stånd  det man går till val på i någon större utsträckning. Miljöpartiet och Vänsterpartiet är väl om något populister som försöker värva röster för en politik som de vet har mikroskopiska chanser för att kunna uppfyllas. Rena lurendrejeriet som ett tiotal % av valmanskåren går på varje valrörelse.

 

Om man nu har en blockpolitik så får väl också partierna i respektive block vara så ärliga mot sina väljare att de kan leverera den politiken som man går till val på och inte gömma sig bakom en partipolitik som inte har en chans att få igenom. Rena skojet  gentemot väljarna där egoismen för det egna partiet går före för att locka väljare än vad de har möjligheter att leverera med sin politik till medborgarna.

 

tn




 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 december 2016 09:20

Det verkar som om politik är konsten att förklä sig och sina ord. Man vill få det att se ut som om man är den snälle omhändertagande mormor, men i själva verket är den förklädde en varg som till råga på allt lagt sig i mormors säng. Alltså ett lurigt vilddjur man inte kan lita på.

Ja, vargen har ju sin natur och lever och verkar efter den, medan en människa lever efter sin. Det handlar alltså om två olika vanor, behov, världar och tankekonstruktioner som kolliderar. Medan den ene äter blir den andre uppäten.

Kruxet är att ett löfte är inget värt förrän det är uppfyllt som utlovat var. På vägen till uppfyllelse kan mycket hända. Och händer ingenting som kan rädda vederbörande ur åtagandet så får hen väl ordna till det så att det händer något på vägen så att uppfyllelsen inte drabbar utlovaren. Åtminstone inte allt för mycket.

Ett trix är att baka in sakfrågan in i en annan sakfråga, och då en riktigt förhatlig sådan, så att ingen av de andra beslutsfattarna garanterat kommer att säga ja vid röstningen. Därmed faller saken och bördan för frånfallet läggs på motståndarna, som beskylls för att han/hon "inte ville".

Därmed kan man offentligt två sina händer och gå fri från ansvar (tror man) då de andra partierna sa nej.

Det där är ett fulspel från hin håle. Ett fulspel som kan få vän av ordning att formligen koka av ilska inombords. Nu knyter ju svensken bara sin hand i fickan och med det får allt bero. Hade det däremot varit något så när liv i medborgarna så hade de ju protesterat. Endast ett fåtal hörs, men ack det är alldeles för få för att skapa en annan tingens ordning.

Men frågan är om det inte i detta ändå finns ett hopp, ett ljus långt därframme. För allt som kokar och samtidigt får locket pålagt, och fastskruvat, är det näst bästa som kan hända. För enligt fysikens lagar höjs trycket för varje gång och när det trycket når en viss gräns över tid så kommer explosionen (utbrytningen). Hur den artar sig i explosionsögonblicket och vilka följdverkningar den får på sin omgivning kan man ju bara med fasa sia om. Men så värst roligt och trevligt lär det nog inte bli. Åtminstone för de som skall städa upp efteråt eländet har briserat.

Så det Lövén på sikt egentligen håller på med är samhällsomstörtande verksamhet. Därför måste han stoppas. Och det så snart som möjligt.
Samhällsmedborgarna är ingenting man kan strunta i och behandla hur som helst. Medborgarna måste få ha förtroende för de som skall förvalta deras skattemedel, se till så att sjuka får vård och de gamla får en värdig ålderdom värt namnet. Barnen i skolan får inte sättas på undantag och polis, rättsväsende och försvar får inte skrotas.

Skattepengarna är svenskens egendom och avmätt och uttaget efter dennes behov av samhällsservice. Skatteuttaget är inte avmätt efter hela världens alla miljarders människor som vill ha ett bättre liv än deras länders regeringar kan och vill bistå dem med.

Är det så att vi ska försörja hela världens alla människor så måste ju skatteuttaget bli därefter. Men det går inte för så mycket pengar har inte varken Sverige som land eller den enskilde svensken.

Så de lögnaktiga, förklädda vargarna till politiker bör absolut avsättas omedelbart och en person med ansvar och respekt för sin uppdragsgivare insättas som kan förvalta huvudmannens tillgångar, honom/henne till gagn och fromma.

Tack för ordet!

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards