Direktlänk till inlägg 21 december 2016

Södra skolans ledning tolkar skollagen som fan tolkar bibeln.

Av tommy norum - 21 december 2016 07:00




Konflikträdda lärare och skolledning tolkar skollagen efter eget huvud . 




Med reaktionen från de ansvariga på Södra skolan så kan vi bara konstatera att det är svenskarna som skall intrigeras i vårt samhälle inte de som kommer hit som flyktingar.

 

Jag får nog hålla med pastor Peter Landälv där han tycker att humanister och ateisterna fått för stort inflytande där de sprider sin skräck för att inte vara alla till lags eller sprider skräck mot kristendomen och religion. Här skall en liten minoritet av befolkningen sätta agendan genom konflikträdda byråkrater och politiker, där man struntar i traditioner och där man tydligen heller tar strid med infödda svenskar än de som eventuellt skulle opponera sig av de som kommit hit som flyktingar och bosatt sig här.

 

Frågan kvarstår, vem är det som skall intrigeras är det svenskarna som är födda här eller är det de som kommer hit som flyktingar ? . Men att tolka att sjungandet av en Luciasång som funnits sedan 1800 talet och sjungits sen dess med den ursprungliga texten skulle på något sätt vara att gå emot vad skollagen säger där religiösa inslag som såsom bön, välsignelse eller trosbekännelse inte är tillåtet.  Ledningen i Södra Skolans tolkning kan man väl närmast likna hur fan tolkar bibeln.  Att man samtidigt tillåter att ha Luciafirandet i en kristen kyrka med dess symboler för den kristna tron framför ögonen utan att de med annan trosbekännelse reagerar skvallrar väl ändå om att skolledningen är ute och cyklar rejält i frågan.

 



Frågan är väl om inte det är en hoper konflikträdda lärare med skolledning som totalt tappat sitt sunda förnuft i frågan. Och som Sign lärare. Södra skolan skriver....  Och vet du vad det bästa var? Att alla deltog, kristna, muslimer, icke troende …alla var med.  "  Mitt tillägg, trots att firandet skedde i en kristen kyrka"  Frågan är väl om inte lärarna börjar se spöken på ljusan dag.

 

Men frågan lärare borde ställa sig vilka skulle avstå från avslutningen om texten vore ograverad, muslimer eller icke troende? Jag tror inte det, utan det är nog bara fablernas eller kanske lärarnas värld det skulle inträffa.  Och avslutningen i insändaren från lärare var att man vill gärna bevara en tradition, men vi kan inte genomföra den som den alltid varit säger man i samma anda.

 

Men då är det väl ingen tradition utan en anpassning till något som få svenskar vill ha och som troligtvis våra invandrarvänner troligtvis inte bryr sig om. Men det struntar man totalt i. Det är tydligen lättare att köra över infödda svenskar i en överdriven försiktighet, anpassa och  avstå våra traditioner för att de tror att de upprör de som kommit hit som flyktingar med andra religiösa rötter än våra. 

 

Det som förvånar mig är att man inte har mer kunskap om samhället och dess medborgare än det som Jonatan Malm och Sara Vogel Rödin MP presterar i sin insändare i sitt försök att använda protesterna som någon som har rasistiska syften

 

Nog borde man i denna stund vara mer pålästa på hur opinionen förändras och hur medborgarna reagerar på politikernas oförmåga att lyssna. Det går inte att tvinga på folk solidaritet, humanitet, det går inte att tvinga på folk förändringar i traditioner som de inte vill ha, det går inte att tvinga på folk ett mångkulturellt samhälle som få vill ha. Det går inte att strunta i medborgarnas rädsla för vad den stora invandringen kan ställa till med,  man protesterar.. 

 

Men att man inte fattar att det är när man slutar lyssna på folket som de farliga stenarna sätts i rullning som ni varnar för som kan inbära att reaktionära rörelser får fotfäste i det svenska samhället. Man kan väl knappast vara blind eller helt befriad från sunt förnuft när man inte förstår att det är just sådan som ni som sätter stenen i rullning på grund av att ni försöker tvinga på folk förändringar som fler och fler av medborgarna inte vill ha. . Om inte så borde opinionsmätningarna ge en liten fingervisning vad som är på gång.

 

Miljöpartiets är väl ett lysande exempel på detta när man struntar i att lyssna på medlemmarna och politikerna kör sitt eget race vilken politik som skall föras.  Vi får väl se om MP fortfarande finns kvar efter 2018.   

 

tn   

 
 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

21 december 2016 07:34

Södra skolan verkar ha ändrat på fler saker i firandet.

"Peter Landälv har även reagerat på ett inslag om Lucia, kvinnan som anses ha lidit martyrdöden för sin kristna tros skull. I en dikt som lästes av några barn ska Lucia beskrivits som en jungfru som bor i ett slott i skogen och som en gång om året kommer fram och visar sig.

Landälv är upprörd och konstaterar att skolan medvetet ger en helt felaktig bild av Lucia.

– Lucia är tydligen så farlig att man måste ljuga för barnen i stället för att tala om att detta var en ung kvinna med civilkurage som ställde upp för förföljda kristna, säger han."

http://www.varldenidag.se/nyheter/skola-strok-ord-i-nu-tandas-tusen-juleljus/Bbbpls!zbOR7twJcKvBGwNZLv7SQ/

 
Ingen bild

Nattugglan

22 december 2016 00:53

t.n håller med kunde inte ha skrivit detta bättre själv. Åmål förnekar sig aldrig. Korkade insändare i vår lokaltidning och skolledningen som än en gång ska tysta ner och tillrättalägga när det får motsatt effekt. Kan inte vara kul att vara rektorn på S.a skolan nu. Nä "Säffle kan jag få en kopp kaffe" lol.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards